Uurloon LMB

Beste Tf'ers

Even een kleine vraag, om even eens naar een gemiddelde te kunnen kijken.

Wat is het uurloon bij een LMB ? Is het uurloon variabel ?

Ik vraag/eis dat er hier geen enkele naam van een firma genoemd word. Dit is niet nodig vind ik persoonlijk.

Ik stel deze vraag, omdat ik een factuur van een LMB heb ontvangen, waar het uurloon meer dan 100€ was inclusief BTW. Graag ook vermelden of het uurloon inclusief of exclusief is. Vond dit bedrag toch wel heel hoog.

Groeten.
JohanFannes

Reacties

Fendttrisixfan
Hier ligt het tussen de 32 en 40€ ex btw
+1
johndeere1640
Bedoeld U uurloon of werkplaatstarief?
Een vent met een hamer of een terzake kundig persoon ?
JohanFannes
@johndeere1640 een officiële merkdealer bedoel ik.

Ik ben zelf nog al bij 2 andere geweest, beiden officiële merkdealers, maar deze kwamen ook maar rond de 45€ exclusief.
Balky
Nu is Oostende een wat duurdere regio in Belgie, maar 100,-- euro per UUR ?? een normaal bedrag voor een "mekanieker"is toch rond de 50,- Als dit de norm is aan de kust in Belgie ga ik daar meteen een werkplaats openenen
Is het voor speciaal werk ? bijvoorbeeld inclusief gebruik speciale machines ?
JohanFannes
@Balky Neen, was gewoon een onderhoud 😄

Dat was ik ook aan het denken eigenlijk, voor dat uurloon kan ik na een paar uurtjes al een mooie werkkoffer kopen.
Wimsumar
Beste JohanFannes:
Quote @JohanFannes:
gewoon een onderhoud

Was deze € 100,- het totale "uurloon" van alle gewerkte uren of werd dit bedrag ook nog met de gewerkte uren vermenigvuldigd?
JohanFannes
@Wimsumar Dit was het totale uurloon, vermenigvuldigd met 1. Stond dus maar 1u op het factuur.
Wimsumar
Beste JohanFannes:
Quote @JohanFannes:
Stond dus maar 1u op het factuur.

Waaruit bestonden de werkzaamheden? Zijn deze rederlijke wijze in 1 uur te doen?

Het komt mij niet onbekend voor dat op een rekening wel de omschrijving "uurloon" staat, maar niet het aantal gewerkte uren.
JohanFannes
@Wimsumar Gewoon een onderhoud, oliefilter, olie, ruitensproeiervloeistof, klein beetje koelvloeistof (gekende extra kost) en dat was het.

Recente trekker dus zeker op een uurtje te doen. De eenheidsprijs van dit uurloon is dan ook de prijs exclusief btw van deze meer dan 100€
trean
Zoals @Wimsumar al zegt vermelden de meeste dealers geen gewerkte uren op de rekening. Dan staat er gewoon werkloon en/of geen aantal. Was het een kleine beurt? En wat voor trekker? Voor een kleine beurt kan je best ruim 2 uur rekenen waardoor je op een normaal uurloon komt.
Wimsumar
Beste JoanFannes:
Quote @JohanFannes:
zeker op een uurtje te doen.

Ja, met de omschrijving die je erbij geeft helemaal eens.
Je zal met de rekening terug moeten gaan en aangeven dat je het gefactureerde bedrag uurloon onredelijk hoog vindt.

Routinewerk/Kleine beurt auto: Vanaf € 69,-

kwik-fit.nl/kleine-beurt/
valmet6400power
Hier een lmb voor 84 excl..
casejxu
@valmet6400power is dat die hele grote?
+1
valmet6400power
@casejxu
Denk wel dat je die bedoelt ja 😂
JohanFannes
@Wimsumar Ergens ben ik daarmee akkoord, om terug te gaan eventueel.

Maar om eerlijk te zijn, het onderhoud is wel goedkoper als dat van men auto. Dat bedraagt voor 45 minuten werk al 480€ inclusief. Dit nog maar 153€ inclusief btw ... Dus de grootste kost is dan alleen maar het werkuur. (kleine trekker tot 50pk is dit) 😄

Ik hoop alleen dat er nooit echt iets groots aan stuk gaat, waar ze een dag mee bezig zijn, want dan is het wel enorm veel.

Daarom dat ik eens prijs wou weten wat zo de gemiddelde prijs toch is bij anderen.
Wimsumar
Beste JohanFannes:
Quote @JohanFannes:
goedkoper als dat van men auto. Dat bedraagt voor 45 minuten werk al 480€

Al ben je wellicht de meest vermogende persoon van België, dit bedrag is pure oplichting!
valmet6400power
@Wimsumar

Ligt eraan of ze een onderdeel van 400 euro ook vervangen 😉
+1
fendtjuh
Het wordt al mooier, eerst een uurloon van meer dan 100 voor een trekkermonteur en vervolgens een uurloon van ruim 600 voor een automonteur. Denk dat je de rekeningen eerst eens goed moet lezen.
JohanFannes
@Wimsumar bedoel je de prijs van 100€ per werkuur of de 480€ voor de wagen ?

Dat van de auto trek ik mij niet aan, ik verdien meer aan hem dan hij aan mij 😉

Vergissing mensen, die 480€ is voor een onderhoud aan de wagen, 8l olie 5W30, oliefilter, 0.5l koelvloeistof, pollenfilter, reinigen airco, ruitensproeiervloeistof. (Lezen wat er staat) 😄
+1
Wimsumar
Beste JohanFannes:
Quote @JohanFannes:
Dat van de auto trek ik mij niet aan, ik verdien meer aan hem dan hij aan mij

Oooohw, je bent zijn huis- of tandarts? 😛
JohanFannes
@Wimsumar zijn tuinman en die van de garage 😄 (met andere woorden, enkel die van de garage, als je begrijpt wat ik bedoel)
nhmonteur
@JohanFannes weet niet wat voor een auto je hebt, maar wat een belachelijk hoog bedrag. Of gaat het om een exclusieve auto?
GerbertXL
De laatste rekening was tussen de 50 en 55 ex meen ik. Die fratsen van totaalbedrag zonder uren hebben ze ook hier geprobeerd, op mijn verzoek zetten ze er nu wel weer uren bij.
Heb je er al naar geinformeerd? Wellicht is het gewoon een foutje.
Wimsumar
Beste JohanFannes:
Quote @JohanFannes:
zijn tuinman

Hoogste tijd om in een wederzijds functioneringsgesprek de tarieven te gaan bespreken en een einde te maken aan het uit de hand gelopen spelletje "wie-licht-wie-het-meeste-op".
jordi 1455
@Fendttrisixfan een kennis van mij doet het voor 10 euro in het uur zwart.
JohanFannes
@nhmonteur neen is een gewone bestelwagen, waar er genoeg van rondrijden. Daar is de olie het duurste bij, 130€ voor 8 liter, 14€ oliefilter, 33€ lichtfilter, 31€ pollenfilter, 75€ airco onderhoud, koelvloeistof 5€, ruitensproeiervloeistof 12€, vervangen luchtfilter 12€, vervangen interieurfilter, 12€ en dan nog een 55€ aan uurloon. allemaal zonder 21% btw en dan komen we uit op een 425€ inclusief voor dat onderhoud. Zitten er nog geen ruitenwissers bij, die ook een 55€ kosten voor de set.
mdoornekamp
Waarschijnlijk staat er op je factuur 1 x weekloon totaal 100 euro. Dus totale werkloon. En in 1 uur doe je niet veel aan een trekker. Ze moeten hem ook nog binnen en buiten zetten.
bietje
@jordi 1455 Maar dat is dus niet te vergelijken met de kosten van een LMB
+1
jd user
Maar als alles netjes gebeurd is ....wat is dan dan honderd euro?......

Ik ken er genoeg die wel een netjes mooie factuur sturen ,maar dat je hele trekker of auto aan een ander onderdeel weer verkloot is......Daar krijg je pas slapeloze nachten van en ergernis.

Dus repareren is een kunst !

En de factuur is duur,anders geen vakpersoneel ,want de kennis moet ook betaald worden.

Een beetje uurtarief is vanaf 38 euro tot 70 euro en een enkele vraagt een beetje meer.
Maar dat ligt er ook aan wat voor kennis ze in huis hebben.Daarmee kunnen ze vaak in korte tijd een lastige klus klaren,die een doe het zelver in vele uren klaren kan.
Corne S
Ken een garage die 2 uurtarieven hanteert. Simpel werk en complex werk. De lijn is duidelijker, maar weet niet meer hoe.
nhmonteur
@JohanFannes ok, maar belachelijk dat ze trouwens appart een bedrag rekenen voor het vervangen van licht en pollenfilter. Je zou zeggen dit toch in het uurloon zit.
Maar ja zo heeft iedere garage zijn eigen rekening opbouw.
rickboer blija
@JohanFannes kunnen ook meerdere mensen op het zelfde moment aan het werk wat ze direct verekenen
MulderDeutz1
Hier 52 ex
jd user
Maar ja....Er kan een fout gemaakt zijn met de factuur hè?...Dat gebeurd toch op iedere werkplek.Een fout van de computer of verkeerd genoteerd.Vergissing is menselijk.
jammermaarhelaas
Zit het je niet lekker, dan kun je misschien ook even naar de LMB gaan met de rekening en het aan ze voorleggen.
Een uurloon van €100,- lijkt me namelijk een vergissing.
Het zal allicht meer als 1 uur geweest zijn voor dat bedrag aan werkloon.

En als je het te duur vind worden kun je overwegen om zulke kleine beurt dingen zelf te gaan doen als je daar de tijd en een rechterhand voor hebt.
MartinZaandam
Beste Johan Fannes, ik kom uit de scheepvaart en daar kijk ik wel eens op van de hoge bedragen en uurlonen. Van de week heb ik een offerte gevraagd bij een gerenommeerd bedrijf in IJmuiden om iets aan een marifoon (scheeps zender) te veranderen. Ik schrok van het werkplaats tarief (en ik ben al heel wat gewend in al die jaren), want das daar 80.00 euro, exclusief BTW (dus 100.00 incl). Het bedrag wat jij opgeeft zou dus kunnen, maar ik denk dat er iets anders aan de hand is, als ik de andere reacties lees. Jouw LMB zou weinig klanten overhouden met een tarief van 100.00 als de buren het voor de helft doen
Kamps
Hoor inderdaad onderweg ook erg wisselende uurlonen. Vind persoonlijk het tarief wat er gerekend word niet echt van belang, gaat mij erom wat er dan gedaan word in dat uur. Weet dat we bij ons met verschillende tarieven rekenen, eea afhankelijk van kennis en uitrusting van de monteur.
jeroen13
Mechanisatie bedrijven hier rekenen 48 euro/h exclusief btw. onafhankelijke autogarages net hetzelfde. Officiële mercedes garage 65/h.
Volgens mij zullen het toch 2 uren zijn dat ze er aan zullen gewerkt hebben.
Husqvarna
Subdealer 40 euro, dealer 48 euro.
Rdeweerd
Een kleine dealer bij on 42,5 een grote dealer voor stageloper 25(niv2) 35voor een niv3 50euro voor een simpele monteur 65 voor de merk monteurs en 95 voor hakselaar monteurs zo ongeveer
T6020 power
@JohanFannes en @Wimsumar [:quote:]Je zal met de rekening terug moeten gaan en aangeven dat je het gefactureerde bedrag uurloon onredelijk hoog vindt.
Mee eens maar dan wordt je de volgende keer misschien wel beschouwt als 'zeurzak' en daar sta je ook niet op te wachten.
De LMB kan ook een foutje hebben gemaakt ❔
1066
Heb net een factuur binnen 54 ex
jellie
Werk zelf bij een LMB, wij vermelden geen uren op de factuur, alleen de post arbeidsloon. Wij maken onderscheidt in uurtarief per monteur. onze monteurs die met een goed uitgeruste servicebus komen en veel kennis van zaken hebben (geen man met een hamer dus) kost 69.50 ex btw. Deze laten we echter geen ''simpel'' werk doen zoals onderhoudsbeurten of wat kleine aanpassingen. Hiervoor sturen wij iemand die wel handig is maar simpelweg nog niet dezelfde ervaring heeft. Deze mensen kosten ongeveer tussen de 35 en 55 euro per uur ex btw. Wij vinden als LMB dat je er zelf ook handig mee om moet gaan. Als je de juiste mensen op de juiste plekken stuur creëer je een win-win situatie. Geen (onnodig) hoge rekeningen voor je klant, wij houden er een goede naam aan over en onze monteurs doen waar ze goed in zijn.
Valtrapowerr
Dat is wel een beetje veel, zijn ze niet met twee man bezig geweest?
Kun je gerust een belletje aan wagen, LMB's zijn vaak prima lui hoor 😉
verwijderd
+3
mdoornekamp
@Agrarisch hobbyist waarschijnlijk is die jongen wel een kwartier van zijn andere werk af geweest om die slang te persen. Hij moet het nog effe noteren, nog even een praatje.

Die medewerker moet aan het eind vd dag wel zijn volledige 8 uur kunnen factureren.

50 euro is niet heel duur. Bij een grote merk dealer betaal je meer.
+2
selten
@Agrarisch hobbyist
Het slangetje heeft in totaal dan €39,32 excl btw gekost.
Jongen is 15minuten bezig geweest dat is€12,50.
Al met al aan losse onderdelen en slijtage van de machine zit je op €26,82 voor het slangetje...
Nu vergelijk je massaproductie wel met enkelstuks...

Ik denk dat jij als hobbyist een andere instelling hebt, voor mij is het zo, zodra ik een slang kapot heb, dat ik naar het lmb ga, omdat ik weer door moet. De rekening, dat komt wel goed. Of ik dan 25€ goedkoper uit kan zijn maakt me niks uit, ik moet vandaag weer aan de gang.

Nu zal het ook schelen, dat dit LMB veel onderdelen en werk heeft. Deze zullen dan toch schappelijker zijn dan bij een sporadische klant die aan de gang moet. Als je jaarlijks 1000den euro's komt brengen, is het voor een LMB uiteindelijk ook gunstiger je iets td gunnen.

Wel kent het LMB 1 uurtarief, alleen als er een leerling aan werkt, worden opleidingsuren, of teveel uren niet gerekend. Bijvoorbeeld: Als de baas denkt dat het een klus van 2 uur is, en hij heeft er 4 aan gewerkt, betalen wij voor 2 uur.
verwijderd
mdoornekamp
@Agrarisch hobbyist lijkt inderdaad wel goed. Ik haal mijn slangen ook niet bij het mechanisatie bedrijf, maar bij een gespecialiseerd hydrauliek bedrijf. Daar kost zo 'n slang 30 à 40 euro. Er zit nog een hydro bedrijf hier. Daar kost die slang wel 70 euro.......
Fendt926Driver
@Agrarisch hobbyist bij mijn dealer kost slangen persen 15 euro per kant excl uurloon van de monteur. Die apparatuur moet ook een keer vervangen worden.
En zo n pers kost ook nog wel een paar centen
+4
Jasperfendt
@Fendt926Driver Idd, en wat denk je van het gemak dat het drekt klaar is. Op internet is het ene werkdag besteld volgende pas in huis. Leuk als die vrijdagavond kapot gaat kun je tot dinsdag werken. Want reken maar niet dat lmb dan ineens voor je op komt draven als je normaal het van internet besteld als het geen haast heeft. Als je ze wel is wat gunt gunnen ze jou ook wel is wat. En dan willen ze je savonds en op zondag ook nog eens uit de nood helpen. Tuurlijk haal je wel is ergens anders wat omdat dat goedkoper is. Maar het komt niet op de laatste paar euro aan.
Mdbm
Als je de verzendingskosten meetelt zit je al aan 25eur. Die slang wordt waarschijnlijk gemaakt in het oostblok met 1000 tegelijk. Ik vind het normaal dat de plaatselijke lmb dat niet aan die tarieven kan.
Husqvarna
@Mdbm
Je kan ze ook wel kant-en-klaar bij Kramp of Granit bestellen, dan is ie er ook de volgende ochtend. Maar licht spul in de landbouw, mechanisatiebedrijf, slangen voor zware shovels/kraan e.d. ga ik al gauw naar Hansaflex, die hebben ook veel meer diktes en koppelingen op voorraad, en dat is wel de beste kwaliteit, veel fabrieken bijv. Trioliet laten ze ook daar maken.
aad3040
Het kan zijn dat de monteur er steeds vanaf moest om andere dingen tussendoor te gaan doen, heb het zelf meegemaakt op een karwei van 1.5 uur zijn drie monteurs bij geweest omdat de monteurs er steeds af moesten om ander werkje te gaan doen of iets te rgelen en de tijd van het andere werkje stond bij mij op de rekening.
JohanFannes
Reacties, die off-topic zijn en niets met dit te maken hebben, heb ik inderdaad verwijderd.

Als het is om mensen af te azijnen, en te wijzen op reacties van meer dan een jaar geleden ... Zoek jezelf dan een ander topic. Voor sommige is begrijpend lezen blijkbaar ZEER moeilijk.

Als je er niet mee kan leven, dat je reactie verwijderd is, gelieve dit dan even te melden ... Dan verwijder ik wel even het hele topic.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!