Illustratie van:

Ford 3000 - Verslaafd aan startpiloot

Hallo

Ik hoor wel eens dat een trekker verslaafd is aan startpiloot, maar is dat ook weer op te lossen? Of moet je dan de trekker voor altijd starten met startpiloot?

Deel dit topic

Reacties

lanzkundendienst
Moet naar een afkick kliniek dan komt alles weer goed...
MartinZaandam
Niet de motor kan verslaafd raken aan start-pilot, maar de eigenaar of gebruiker. Als de tractor slecht start, moet je het probleem oplossen. Als je eens een keer start-pilot gebruikt, omdat de omstandigheden slecht zijn (voorbeeld; staat heel lang stil, koud buiten, slechte accu, slechte bedrading) is er niets aan de hand.
jammermaarhelaas
Bij gebruik van startpilot krijgt de motor mechanisch een enorme opdonder vanwege de harde explosie in de cilinder. Omdat dit ook nog eens gebeurd bij een koude, dus slecht gesmeerde motor met ruime toleranties tussen bewegende delen, krijg je veel slijtage en gerede kans op kromme onderdelen.
Dat is dan alleen nog goed te krijgen met een revisie.

Er zou al veel leed minder zijn voor de gebruiker als hij/zij weet hoe je moet starten en hoe je met een motor omgaat die niet op bedrijfstemperatuur is.

Uit eigen ervaring weet ik dat een tractor van 40 jaar oud ook zonder startpilot in de winter gewoon aanslaat op voorgloeien en half gas. In de rest van het jaar op alleen stationair gas.

Startpilot is alleen voor iemand die weet wat het doet en weet wat hij/zij doet en het dus alleen gebruikt in situaties zoals @MartinZaandam beschrijft.
Fordje4600
@jammermaarhelaas mijn ford van 37 jaar oud start zonder start pilot en alle poes pas
Snaky Bill
Doe er maar eens nieuwe zuiger veren om heen, is de verslaving over.
Albert Peters
Als je tractor niet start is er wat niet goed . Dat gaat niet over bij gebruik start pilot.
Dus moet je de volgende keer weer gebruiken.Net zolang tot de oorzaak is weggenomen
MF65
Geloof het of niet; Ik heb ooit eens een Ford 3000 en 2000 gekocht van een stoppende boer, die startte ze 's winters altijd met ether, hij wist niet dat je die dingen ook kon gloeien..
Perfect
@MF65 en hoe waren die motor's er aan toe?
ford3000case745
Oke was eens benieuwd, maar dus het "verslaafd aan startpiloot " kan dus niet
MF65
@Perfect Niks aan de hand, van 1 werkte de vlamstart niet meer. Nieuw elementje er in en ze startten beide prima 's winters. Dit was na 30 jaar 's winters starten met ether.
Schluterfan
Ik heb nog gehoord dat er in bepaalde types Versatile trekkers zelfs een knop in het dashboard zat waar Ether op stond. Dan spoot je dat in voor hij moest gestart worden. Kan wel verstaan als het eens -40 vriest in Canada dat de motor wel een handje moet geholpen worden om aan de gang te krijgen!
Perfect
@MF65 op mijn Ford staat een sticker waarop staat dat je geen ether mag gebruiken met de vlamstart .
Maar als je motor niet aan slaat gaat deze wel door met gloeien zolang je blijft starten.
jammermaarhelaas
@Perfect

Dat is om te voorkomen dat de startpiloot/ether in het inlaatspruitstuk explodeert.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!