International 845 XL - koppelingsplaat

Nieuwe koppelingsplaat laten steken, maar we voelen bij de nieuwe koppelingsplaat niet meer of minder weerstand dan bij de oude koppelingsplaat? Is dit normaal?
Kareldepress

Reacties

jo845xl
Als je alleen de koppelingsplaat laten vervangen hebt voel je inderdaad geen verschil in de koppeling .
Weerstand komt van de drukgroep of evt een slechte koppelingskabel .
JohnDeere5085
Ja je vervang alleen de koppelingsplaten, de drukgroep geeft de weerstand die jij voel.
Kareldepress
@jo845xl [johnDeere5085] De drukgroep vervangen zou te gek zijn geweest gezien deze nog goed is... De drukgroep werd ook niet beschadigd door de klinknagels de koppelingsplaat, de koppelingsplaat werd dus op tijd vervangen... Volgens de persoon die de koppelingsplaat heeft vervangen kan de koppelingsplaat zodanig geregeld worden dat naarmate de koppelingsplaat verslijt de druk sterker wordt... Dit zou logisch zijn ? Klopt dit ook ? Was het mss beter om in passant ook de drukgroep te vervangen ? Graag jullie mening ?
rommert14
@Kareldepress Hoef je maar een plaat te vervangen dan? Ik kwam deze tegen: oldtractorshop.nl/international-323-1246/… kost 400 euro. Maar meestal als je het laat vervangen kan het wel tot 1500 euro kosten toch? wat word er dan nog meer vervangen? (zoveel verstand heb ik er niet van haha). Maar die van ons 844 xl is ook versleten. Ben wel benieuwd wat het zou kosten om hem weer goed te krijgen.
jo845xl
Als de drukgroep nog mooi is , stilletjes verder rijden .
Ik weet wel als de koppelingsplaat verslijt zul je het koppelingspedaal steeds verder moeten loslaten eer de koppeling pakt , kun je natuurlijk wel bijregelen met de kabel maar dat de druk veranderd naarmate de plaat verslijt , nooit van gehoord !
JohnDeere5085
@Kareldepress naarmate je koppeling slijt moet je het koppelingspedaal verder intrappen om te ontkoppelen (dit is wel minimaal), dit kan dan de druk zijn die hij bedoelt? Heb je nu problemen met schakelen, want anders zou ik hem niet vervangen alleen maar meer werk wat misschien niet nodig is.
Wimsumar
Beste JohnDeere5085:
Quote @JohnDeere5085:
naarmate je koppeling slijt moet je het koppelingspedaal verder intrappen om te ontkoppelen

Bij normaal gebruik (pedaal wordt niet als voetsteun gebruikt) van het koppelingspedaal ontkoppelt de plaat juist eerder naarmate deze verslijt. Dit komt omdat de drukvingers tuimelend werken.

JohnDeere5085
@Wimsumar wat moeten we toch zonder je 😉, maar je heb gelijk had het compleet verkeerd in me hoofd
Wimsumar
Beste JohnDeere5085:
Quote @JohnDeere5085:
compleet verkeerd in me hoofd

Dan moet je met spoed naar de dokter als je een koppelingsplaat in je hoofd hebt. 😛
Kareldepress
@JohnDeere5085 In feite schakelt hij niet vlot maar voor nieuwe drukgroep moet hij opnieuw doormidden... Opnieuw dezelfde kosten, want nieuwe drukgroep kost in verhouding niet zoveel... Verkeerd geadviseerd door hersteller? En nu?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 845 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!