Hef mesttank

Hallo,

heeft er iemand van jullie een idee om goedkoop en makkelijk een hefje op een mesttank te bouwen? het gaat er puur om dat er een 3m cultivatortje aan kan die de 5 cm losse grond die er al ligt bewerkt dat de stront onder de grond komt, dus er komt weinig kracht op. we willen het doen als het kan met een oude topstang cillinder.

mvg,
wilco

Deel dit topic

Reacties

jippe
Wij hadden met onze sleufkouter bemester gewoon 2 vaste stangen als hefstangen, en dan aan de onderkant een hydraulische cilinder die de bemester omhoogdrukte van de grond af
CASE845XL POWER
@jippe oke dat die hem gewoon kantelt zegmaar net als tobrocco?
jippe
Wouterdeutz
Het draaipunt bij de tank maken en een cilinder van de cultivator naar bovenkant tank?
Loeideutz
Als je de cilinder aan de bovenkant doet, loop je het risico dat er grote krachten op komen. Waardoor hij dus krom kan gaan. Door de cultivator met stangen aan de tank te maken, 2 voor de hefstangen en 1 voor de topstang en een aparte hydraulische cilinder voor het tillen, is het risico op kromduwen van de cilinder minimaal.
RobinL13

Dit is hoe wij de injecteur achter de tank hebben gemaakt. Hopelijk heb je er iets aan.
CASE845XL POWER
@RobinL13 dat is netjes, heb je ook foto zonder cultivator?
RobinL13
@CASE845XL POWER Dat heb ik zo niet, maar wanneer we de cultivator er achter weg halen laten we de hefstangen en de cilinders aan de cultivator zitten zodat je daar dan ook geen last van hebt, zoals bij overpompen wanneer we de achterkant van de tank gebruiken.
Het enigste wat er dan nog extra zit is een hydrauliek ventiel en de twee balken met gaten.
Fendt926Driver
tractors-and-machinery.nl/item/330968/…

misschien heb je er wat aan...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1