Illustratie van:

Atlas AB1302 probleem starten

Kraan Deutz moter wil na uitkuisen oliefilter niet opstarten. De kraanmotor sputterde wat en naar gewoonte maakte ik daarom de mazoutfilter (zie foto) schoon. Na terugdraaien en joint tussenvoegen, wil de kraan niet meer opstarten. Er komt heel veel zware rook uit de uitlaatbuis maar gestart raakt ze niet. Ik heb na sluiten van de filter (foto) ook effen de vijs van de vertrekmazoutslang losgekoppeld, en de met de hand gepompt tot er mazout uitkwam (wat ik vroeger ook deed, telkens met goed resultaat), maar nu lijkt het niet te lukken. Heeft iemand idee wat ik kan checken of wat de oorzaak kan zijn van de vele zwarte rook? De motor wil echt niet aanslaan.....



Mvg Marc

Deel dit topic

Reacties

marc coene
Beste, bericht was verstuurd voor het af was. De kraanmoter sputterde wat en naar gewoonte maakte ik daarom de mazoutfilter (zie foto) schoon. Na terugdraaien en joint tussenvoegen, wil de kraan niet meer opstarten. Er komt heel veel zware rook uit de uitlaatbuis maar gestart raakt ze niet. Ik heb na sluiten van de filter (foto) ook effen de vijs van de vertrekmazoutslang losgekoppeld, en de met de hand gepompt tot er mazout uitkwam (wat ik vroeger ook deed, telkens met goed resultaat), maar nu lijkt het niet te lukken. Heeft iemand idee wat ik kan checken of wat de oorzaak kan zijn van de vele zwarte rook? De moter wil echt niet aanslaan..... Mvg Marc

SJB533
@marc coene
Ik voeg je reactie even in in de topicinleiding 😉
jd user
Je toevoer naar de tank zit verstopt.Oftewel je dieseltank zit troep voor de aamzuigbuis als je geen diesel krijgt.
Even met perslucht doorblazen.Beter is de tank schoonmaken en aftappen.
boegie
@jd user wat verklaart de zwarte rook dan? Niet iets met de gloeierij?
Dennis_dB
Contoleer het luchtfilter eens. Zwarte rook is een teken van teveel brandstof en te weinig lucht toevoer.
Wimsumar
Beste Boegie:
Quote @boegie:
zwarte rook

Even aan de dokter vragen:

dieseldokter.nl/?page_id=507

@ Marc-Coene: Zit er een vogelnestje in het luchtfilter?
spotmelker
Alle banjo's in het brandstofaanvoersysteem controleren. Daar wil nog wel eens een klont vuil in zitten.
Albert Peters
Echt zwarte rook is geen of te weinig lucht
marc coene
Reeds bedankt voor jullie opmerkingen.
Ik denk dat brandstoftoevoer verstopt zit, want dan zou ik wellicht toch niet zo makkelijk met de handbediening van de mazoutpomp mazout kunnen verpompen? Dan maar eens proberen met die luchtfilter zeker.
Hoe kan ik de luchtfilter best schoonmaken (zie foto's die ik nam). Ik zie er uitwendig alleszins niets inzitten.
MF65
Weet je zeker dat de brandstof tank schoon is van binnen en dat er geen vage diesel/water substantie in drijft? Anders even een 5 liter jerrycan er naast zetten met de aanvoer rechtstreeks op de opvoerpomp.
Werkt de gloei installatie goed? Je kunt evt. luchtfilter losnemen en met een verfbrander hete lucht in de inlaat blazen tijdens het starten.
spotmelker
Heb je al de banjo-koppelingen los gehad, schroef er even uit, let op dat de koperringen niet op de grond of ergens tussen vallen en blaas de leidingen dan met de comprssor door. Ik heb het eens bij een Deutz trekker gedaan waar toen een hele langwerpige klont vuil uit kwam die met alleen losdraaien nooit ontdekt.
Tom VB
Zoal hierboven terecht opgemerkt wordt: genoeg schone luvht en genoeg schone brandstof doet wonderen. Maar denk ook aan je startsnelheid ivm lage compressie. Een goede stroomvoorziening en startmotor zodat de motor bij het starten vlot rond gaat is zeker zo belangrijk.
marc coene
Hallo,
Ondertussen weekend en tijd gehad om me met het probleem bezig te houden. Inderdaad na de grovere voorfilter op bovenstaande foto, zaten er verstoppingen in leiding tot en met in de Deutz filter. Nu opgelost en ontstopt en de kraan werkt terug. Dus inderdaad als er geen mazout komt, krijg je zwarte rook uit de echappement. Iedereen bedankt ivm de raad. Mvg Marc

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas AB 1302 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
7