Mc-Cormick D 219 - zuigerbussen verwijderen

Hallo,

Ik ben mijn d219 aan het reviseren. Nou wilde ik de zuigerbussen uit de motor halen maar die zijn er voor geen mogelijkheid uit te krijgen.

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen, of heeft iemand tips?

Mvg,

Sjors
Sjors219

Reacties

joozt
Ik heb toen zelf een bussentrekker gemaakt. Dik stuk ijzer met een draadstang en een moer en dan iets dat aan de onderkant de bus meeneemt. Als je dan de moer aandraait trek je van de onderkant de bus omhoog. Lastig uit te leggen maar misschien maakt deze foto het wat duidelijker:

b450
Zo als in de foto heb ik het gedaan. Moet je alleen oppassen dat je niet het blok aan de binnen zijde beschadigt (o ring zitting ×+ pasrand) met het deel van de trekker dat je onder de cilinder bus doet om er aan te trekken.
CormickWillem
Aan de onderkant stukje dwars ijzer geplaats en daarna omhoog gekrikt. Maar dat lukte maar bij 1 van de 2.
De tweede heb ik helemaal voorzichtig met een moker in kleine delen kapot geslagen. En daarna verwijderd. Valt nog niet mee soms.
Ps. heb nog een goede bus liggen die opnieuw gehoond is. Bij interesse stuur even een persoonlijk bericht. Kan ik je wel foto's van sturen.
IHC-power
Als je de bussen niet meer opnieuw wilt gebruiken, kan je het stuk ijzer dat onderaan de draadstang zit ook in de bus vastlassen. Dan loop je minder risico om de voering te beschadigen. Wijzelf trekken de bussen er altijd gewoon uit, maar dan moet je idd oppassen dat het stuk ijzer dat onderaan de draadstang zit niet breder is dan de buitenkant van de bus zelf.
Sjors219
Hallo,

Heb vanochtend de bovenstaande methode toegepast. Helaas zonder resultaat bij beide bussen. Ik heb hem met op de bovenstaande manier op spanning gezet en aan de onderkant naar boven proberen te slaan met een klos hout. maar er zit geen beweging in.
Wimsumar
Beste Sjors219:
Quote @Sjors219:
de bovenstaande manier

Probeer nu onderstaande manier:

Leg van onder tot boven een aantal lasrupsen in de voering.

Bron: Reactie van:

FordsonMajoor2010:

tractorfan.nl/topic/19402/

IH-Jansen:

tractorfan.nl/topic/23723/
Sjors219
Bedankt voor de tips. Vanochtend met veel moeite heb ik de bussen er uit gekregen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 219 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!