International 745 XL - gaat moeilijk in versnelling

Tractor gaat moeilijk in versnelling, onlangs nieuwe koppelingsplaat laten steken, maar gaat nog steeds moeilijk in versnelling. Wat kan hier mis zijn ?
Kareldepress

Reacties

Corne S
Blijft de trekker wel goed stilstaan in de versnelling met koppeling ingetrapt?

Trilt de koppeling als je hem lichtjes in trapt?
ford3000case745
Draaien de tandwielen nog?
Wimsumar
Beste KareldePress: Kan het door een versleten schakelmechanisme komen?

Lees meer: tractorfan.nl/topic/51045/
ansems
Meestal ligt dit aan de teflon busjes in het schakelmechanisme, als je deze vervangt (Ze weten bij de IH dealer wel welke). Ze zitten onder de cabine en brengen de bewegingen van de pook over op de versnellingsbak, in de eerste jaren van de XL cabines was dit een probleem van 1981 tot (ik dacht) 1983.
Als je wat met de poken rommelt, krijg je hem weer in de versnelling en soms blokkeert de zaak en moet je even onder de cabine om de poken weer los te tikken.
Kareldepress
We hebben er eentje gehad en daar zaten toen teflon blokjes onder versnellingspoken, deze tezamen met de pokken vervangen en probleem was opgelost. Zitten in deze ook teflon blokjes ?
mherijgers
Heb je het toplager ook vervangen?
Als deze zwaar draait heb je ook schakel problemen.....
Kareldepress
@mherijgers Ook deze lager werd vervangen !
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 745 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!