Illustratie van:

Fordson Super Dexta - dubbellucht

Hallo,
Ik heb op internet een setje dubbellucht gevonden (molcon 3 ster 12.4r28) en wil deze naast mijn dexta hebben. Er zitten geen molconblokjes in de velgen, dus deze moeten er nog in gelast worden. Het setje staat voor 75 euro te koop, ben ik voor 150 euro klaar als ik ze er bij het mechanisatie bedrijf in laat lassen?
mvg
Sjoerd

Deel dit topic

Reacties

MulderDeutz1
Als je je eigen velgen (los vd trekker) heenbrengt met de set dubbellucht, dan kom je denk ik op 200 euro. Blokjes kosten geloof ik de kop niet, maar 6 maal ruigweg 10 euro is ook al 60. Dan houd je 65 euro over, wat ongeveer het geld is voor één uur arbeid en onderdelen.
varken
+- 3 euro de blok
oldtimergek

mijn super dexta met de dubbellucht.
boeremco
Als ik u was zou ik de blokjes er zelf op lassen heb ik ook gedaan. eerst de band er af gooien en lassen maar is goedkoper dan bij een LMB
Wimsumar
Beste Boeremco:
Quote @boeremco:
zelf op lassen

That's the spirit! 😉
Een leuke oefening voor SjoerdHylke. Het wiel van de trekker afhalen, de band aan laszijde losdrukken. Op de lasplek een blok hout tussen velg en band en vervolgens de blokjes aanlassen. Er kan weinig misgaan. Alleen speciale aandacht dat er geen lasspetters in de band/op de binnenband vallen en er gaatjes in branden door er flink wat natte vodden op de lasplek tussen te drukken.

Blokjes kosten € 8,- excl.

blz 44: molconinterwheels.com/sites/default/…
SjoerdHylke
Het probleem is dat mijn las kunsten nog niet zo goed zijn. Ik ben al wel wat aan het oefenen, maar zon blokje op de velg zetten moet toch een beetje netjes gebeuren.
boeremco
@Wimsumar ik heb bij mij de band er met de hand er helemaal afgehaald in me 1tje en naar het lassen heb ik de velg aan de binnenkant ook geschilderd want de binnenband gaat nog weleens lek door de roest schilfers dus met de staalborstel er door en grondverf er op en nog een lak laag voor extra bescherming.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
15
TREFWOORDEN