Renault 55 - Hydraulisch schema

Heeft iemand toevallig een hydraulisch schema van een Renault 55.
Op een of andere manier raakt hij de olie kwijt naar het hefblok toe, en wil daarom graag weten hoe het ventielenblok in elkaar zit, want daar lijkt het probleem te zitten.
nhmonteur

Reacties

spotmelker
Heb een 461 gehad met een vergelijkbaar probleem. Op het hefblok waar ook de bedieningshandels aan zitten zat aan de achterzijde een plugschroef. Hier achter zaten 2 drukveren met verschillende diameter die achter elkaar horen te zitten. Deze zaten toen in elkaar. Na het achter elkaar zetten deed de hef het weer.
nhmonteur
@spotmelker nou het rare is, ik heb rechtstreeks olie op de pomp gemeten. Hier heb ik 25 liter en ik kan de druk flink opdraaien, ik kan niet te ver gaan want er zit dan geen overdruk tussen.
Er gaat een persleiding naar een enkel werkend ventiel onder het dashboard, vanaf daar loopt een leiding naar het hefblok, meet ik op die leiding, dan heb ik nog maar 10L en totaal geen druk, als ik draai tot 5 bar dan vallen gelijk de liters weg.
Dus ergens gaan die 25 liters heen, maar kan nou niet goed zien of er een doorlaat vanaf het ventiel rechtstreeks de bak gaat.
Overdrukventiel stuk van het Hydrauliekblok.
Gewoon vervangen of polijsten en klaar is Klara
nhmonteur
@Ferdinanddijkstra ja die gedachte had ik ook, maar waar zit dat ding? Heb onder het stuur een stop eruit gehad waar een zeef in zat. Daar tegenover aan de andere kant ook een stop los gehad, daar zat een dunne veer met een schuif in. Dit leek wel op een overdrukventiel maar ik vond het maar een zwak veertje die bijna niks deed. Daaronder zit bog een kleine stop, maar heb die nog niet los gehad.
Wimsumar
Beste NHMonteur: Pdf blz nr 41 en verder:

Technisch handboek Renault +/_ 56:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 55 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!