Illustratie van:

Valtra N111 - Air conditioning lek ?

Mijn Valtra N111 is nu al 3x naar de service geweest om de air conditioning te repareren. 3 weken geleden weer nieuwe koelvloeistof erin en de voorschakel weerstand van de ventilator vervangen. Nu koelt hij alweer niet. De service zegt dat het een klein lek moeilijk te vinden is.... klein 3 weken ??? zijn er standard zwakke plekken in de Valtra arco ?

Deel dit topic

Reacties

wiltie63
Als je uv middel bij het gas toevoegt kun je met een uv lamp de lekkage opzoeken
erik9831
Ze kunnen de lekken opsporen met een uv product, of eventueel de airco vullen met stikstof en luisteren met een goed gehoor.

Met zo een fluo product zijn de meeste lekken wel te vinden, maar het is zeker niet het wondermiddel. Als je dan kijkt met een blacklight licht erosie op ook een beetje op.

Je kan eventueel ook zelf even testen via een vulventiel of er nog genoeg druk opzit. Even het dopje er af halen en met een fijne schroevendraaier het ventiel indrukken. Als er genoeg druk op het circuit zit duwt hij het ventiel meteen terug toe. Je merkt met andere woorden wel of er nog genoeg druk opzit.

(voor diegene die nu gaan klagen over het milieu, als hij nu al leeg loopt, dan is het nog erger voor het milieu en is er al meer ontsnapt dan dit klein beetje)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N111 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2