PROBLEMEN VERF!!!!!!!!!!!

Hallo,
In de kerstvakantie had ik mijn tractor ( deutz d5505 zie foto's op mijn profiel)gespoten.
Het is grondverf van granit en lak van granit gekocht op histoparts. Zie link:
histoparts.com/nl/webshop/… , histoparts.com/nl/webshop/… ik heb er ook nog verharder bij toegevoegt en verdunt met thinner ik heb dit gespoten: eerst primer 3 lagen dan dag erna 4 laklagen. MAAR MIJN GROTE PROBLEEM IS : DE VERF GAAT ER ZEER GEMAKELIJK AF DOOR MET JE NAGEL TE KRABBEN. wij hebben al contact genomen met histoparts en die HEBBEN het gestuurd naar granit. Ze vroegen welke verdunner we gebruikten en of we verharder gebruiken. Dus ik antwoord thinner en ja we gebruiken verharder. Zij sturen terug dat we de verdunner van het merk zelf moesten gebruiken en best vorlack mrimer omdat die beter geschikt is voor te spuiten. We hebben dan dus alle verharder en primer gekocht. We hebben heel onze tractor tot op het blanke metaal afgeschuurd.maar omdat we zeker wilden zijn dat het nu wel goed gaat dus hebben we het getest op het gewichtenblok zondag buiten bij 20 graden en ook nog met 2 lagen blanke lak er op maar die verf gaat ook af en nu begrijp ik echt niet waarom???? DUS WEET IEMAND GOE IK HET KAN OPLOSSEN MESCHIEN WEL DOOR DIEZELFDE VERF NOG TE GEBRUIKEN????

Deel dit topic

Reacties

mike_v
Blok naar buiten gebracht en beginnen spuiten? Dan is het blok nog steeds te koud.
jaap-paulusma
Je metaal zit nog teveel vocht in en door de kou hechten de lagen niet goed op elkaar.
het kan ook zijn dat de thinner van de aflak reageert op de ondergrond.
wij gebruiken liever wasbenzine voor het afspuiten, en bij voldoende temperatuur
patfordson
Welke thinner is het ? Synthetische of cellulosiche ????
IH fan 1997
Als je het metaal goed hebt opgeschuurd kan het daar niet aanliggen wat nog wel zou kunnen is dat je tussen de grondverf en laklaag niet goed geslist hebt (slissen= mat schuren)? en de lak er gewoon 'opligt'.
MartinZaandam
Ga eerst eens rustig morgen wat anders doen en kijk een week niet naar je tractor. Misschien was het te koud, misschien te vochtig, misschien de verkeerde verdunner, wie zal het zeggen. Er is nog een hele grote kans, dat de verf nog gaat uitharden en neutraal wordt. misschien wordt deze verf wel bikkelhard en gaat het nooit meer van je Tractor af, zo goed is die verf misschien. Nu niets meer aan doen, volgend weekend weer eens kijken en dan beslissen wat je wilt. Succes en nu niet te gehaast iets bedenken.
jd user
Om te spuiten moet je meestal wasbenzine gebruiken.Volgens mij gaat thinner en verharder met elkaar in reactie met als gevolg dat de thinner de verharder aan het hinderen is.

En meestal zul je alles van hetzelfde merk moeten gebruiken,wil je een super resultaat krijgen.

Anderzijds heb je misschien verf mee gekregen, dat al een aantal jaren oud is.En das mooi Kl@ten.
Want dat heb ik ook al eens gehad .Dan zaten er van die stippels verf in.Net alsof er een beetje zand in zat.
deutz d5505
Hoe en wanneer moet je schuren tussen de primer en lak????
ruud
Ik heb via werk alles besteld bij sikkens. Primers, lakken, harders en verdunners, een hele smak geld. Maar 100 x betere kwaliteit als mijn ford die destijds ook met histoparts verf gespoten! Deze lak is na een dag echt knetterhard.
boeremco
Ik bestel regelmatig verf bij histoparts en ik heb nog nooit problemen gehad met de lak ik gooi er ook harder bij dat doe ik op gevoel en dan met rolletjes van de action op brengen dat werkt bij mij monster. en ik heb ook een bus verdunner hier staan van histoparts maar die doe ik er niet bij dan gaat de verf rimpelen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
5