International 745 XL - oliedruklampje gaat branden na ong. 15 min. stationair draaien

Is er toch niemand die weet wat er aan de hand zou kunnen zijn met onze trekker? Wanneer we die ongeveer 15 min. stationair laten draaien, gaat het lampje van de oliedruk branden. Wanneer we dan de trekker opnieuw in beweging brengen, en na hem een 3 tal keer te hebben stilgelegd en opnieuw gestart, blijft het lampje uit. Ook indien we hem dan zwaar belasten. Het lampje zou toch eerder moeten gaan branden wanneer de trekker zwaar wordt belast ? Het huidig stationair toerental is 600 toeren. Welk is het standaard toerental ? De olie is 10W40 Koonoil.
Kareldepress

Reacties

old man jose
Druk het gaspedaal langzaam in en kijk waar het lampje uitgaat, normaal is 750 rpm.
Kareldepress
@old man jose Eens het lampje aan is gaat het niet meer uit , ook niet anders we gas volledig indrukken. Dan krijgen we het alleen uit na dat we trekker een 3 tal keer hebben stilgelegd en opnieuw gestart. Na een 3 tal keer te hebben herstart blijft het lampje ook uit tot dat die terug stationair draait. Wanneer we trekker op een heel jaar niet één keer stationair laten draaien gaat lampje op een heel jaar niet één keer branden. Lampje gaat dus alleen branden bij stationair toerental.
jeroen946
In de winter is 10w40 goed maar zelf heb ik liefer 15w40 blijft in de zomer dikker
fendt2
Zou beginnen met een nieuwe oliedruk sensor.
Kareldepress
@fendt2 Dit is gebeurd...
fendt2
De volgende stap wordt een drukmeter. Weet niet wat de druk moet zijn voor deze trekker. Maar meestal ongeveer 4bar
Kareldepress
@fendt2 En juist dat toestel hebben we niet ter plaatse en hebben we geen verstand van , moet we uitbesteden , hebben jullie soms geen idee van wat er aan de hand kan zijn ?
nhmonteur
@Kareldepress ja er is goed kans dat de oliedruk te laag is waardoor het lampje gaat branden, maar dit is alleen maar te controleren door druk te meten. Heel veel meer kan je niet behalve de zender vervangen, maar dit is al gebeurd.
Valtra-Fordpower
Ik vind 10W40 eigenlijk wel dun zat.

Hoe dunner de olie, hoe minder druk er op het systeem staat.
fendt2
Zou het dan maar uitbesteden. Als de druk echt te laag is krijg je veel meer schade dan wat het uitbesteden kost.
old man jose
Misschien het hele systeem een keer goed controleren.
Lijkt wel sluiting in de elektra.
3130ls
Stationair toerental zou ik ook iets verhogen maar de 750 of 800
Wimsumar
Beste KareldePress:
Quote @Kareldepress:
geen verstand van

Okee. Dan zal ik het nogmaals uitleggen. Kijk, zo lang als dit lampje al een probleem is heb je de trekker gewoon gebruikt. Als er werkelijk iets mis was met de motoroliedruk, dan had je het wellicht al aan de motor kunnen horen, of was deze reeds vastgelopen.
Wissel de druksensor met die van de 845.
Kareldepress
We denken zelf ook dat er iets mis in met de elektra om volgende reden: trekker is nog enorm sterk. Wanneer hij op veld wordt ingezet met cultivator (4 bomen van 6 tanden) doet hij dat in 3 baanversnelling en zonder de minste rook. Hij rookt ook niet blauw of zo, wanneer er een motorisch probleem zou zijn, zou dat wel allemaal geval zijn. Graag jullie idee ?
SjorsTh
Eerst oliedruk laten meten bij mechanisatiebedrijf als je t zelf niet kan, anders is het maar gissen. Meten is weten. Hoeveel uur heeft hij gelopen? Te lage oliedruk (bij de juiste olie) kan duiden op versleten glijlagers.
Bakker S
Als die lamp aan gaat bij mijn trekker gaat die ook niet meer uit. De trekker na 30 sec opnieuw starten en het lampje is uit. Eerst het toerental verhogen naar 800 tpm. Dan maar weer zien. Kost geen geld tenzij je het boutje op de brandstofpomp niet kunt verdraaien...
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 745 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!