Illustratie van:

John Deere 4230 - Cabine verwijderen zonder Spatborden te vervangen ?

Nog steeds op zoek naar een Jd trekker maar wel graag 1 zonder cabine, er is een 4230 te koop met Cabine, maar op sommige fotos op internet staat een 4230 zonder, met , zoals het eruit ziet de zelfde spatborden, klopt dit ?

is het mogelijk een Cabine van een 4230 ( met de deur als halve cabine ) te verwijderen zonder al te veel modificatities ?

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

walker1
@John Deere Reurle Wat was er mis met de 3130 waar je paar dagen geleden een topic voor gemaakt had?
Tom VB
Er zijn 4230'ers met een zonnedak. Alleen nooit verkocht in noord europa bij mijn weten. Een cabrio maken van een Deere met SGII is niet zo eenvoudig en zelfs zonde vind ik.
Adri-JD850
Het verknippen van een sg2 cabine lijkt me niet zo een goed idee, al je bediening komt buiten te zitten en vooral je dashbord zal het na enkele regenbuien wel begeven. Alleerst is het zonde van de trekker, en wat ik al eerder verteld heb zet je ramen en deuren open en je zit ook buiten stof te happen.Als je de cabine er op laat staan kun je zelf je klimaat bepalen.Heb zelf ook trekkers gehad zonder cabine maar wil nu niet meer ruilen.
Quote @walker1:
Wat was er mis met de 3130 waar je paar dagen geleden een topic voor gemaakt had?

ik heb nog steeds geen informatie over die 3130 die beschikbaar is.

en gister kreeg ik ook een 4230 aangeboden via via dus vandaar de vraag.

maar jullie hebben misschien wel gelijk een Sg2 cabine kun je de deuren helemaal open doen en dan is de halve cabine al open.

ik heb 2 fotos van de 4230 die aangeboden wordt en hij heeft maar 8500 uur gelopen en ziet er zeer goed uit. maar ik wacht nog even op wat info over die 3130.

en voor beide trekkers geld dat er nog geen proefrit mee gemaakt is dus wil zeker eerst dat afwachten en kijken hoe die Hi/low is bij beide trekkers.

ik hou jullie op de hoogte
walker1
Quote @John Deere Reurle:
ik heb nog steeds geen informatie over die 3130 die beschikbaar is.en gister kreeg ik ook een 4230 aangeboden via via dus vandaar de vraag.

Komt bij mij allemaal een beetje vaag over. Ga jij niet gewoon kijken en een proefrit maken?

4230 lijkt mij ook beetje lomp om alleen maar bij de buurman mee te gaan schudden en harken.

Het moest perse een John Deere zijn? Wat zijn verder de eisen? Heb je iets van bepaalde series/bouwjaren, vermogen, wat mag de trekker max. kosten?
Quote @walker1:
Komt bij mij allemaal een beetje vaag over.

Ik begrijp het heel goed.

Momenteel ben ik in Brunei 150 mijl van de kust op zee, dus proefrit is beetje lastig. een hele goede vriend van mij is op zoek naar een Jd vandaar dat ik het moet doen moet fotos en zijn bevindingen over de Tel.

ik probeer enkel zoveel mogelijk informatie ( voor pret ) op te doen via dit Forum, ( de reacties zijn trouwens geweldig en zeer snel )

beide afspraken om naar de 3130 of 4230 te komen kijken worden steeds verzet, dus weet nog steeds geen details.

Het moet een Jd zijn, mijn " stiefvader " heeft bijna 30 jaar bij Louis nagel gewerkt en ik mocht als kleine jongen altijd mee naar Zuidlaren en de landbouw rai, dus Jd zit gewoon in onze familie.

Ik woon zelf op een boerderij zonder vee maar mijn buurman heeft een groot melkveebedrijf waar ik altijd help, en werk ook vaak bij een loonwerker in de buurt.

echte eisen heb ik niet, maar ik hou wel van lomp dus minimaal wil ik 85 a 90 pk, puur voor de hobby. harken en schudden is enkel een voorbeeld van wat ik met de trekker wil doen evt zou ik ook graag een 3 meter maaier +kneuzer willen aanschaffen om mijn buurman te helpen zijn gras wat sneller los te hebben.

samenvatting: ik ben rustig op zoek naar een jd +/- 90 pk liefst zonder cabine. tot die tijd info opdoen. prijs is niet belangrijk en beetje oldtimer is leuk maar wel functioneel
SJB533
Quote @John Deere Reurle:
harken en schudden is enkel een voorbeeld van wat ik met de trekker wil doen evt zou ik ook graag een 3 meter maaier kneuzer willen aanschaffen om mijn buurman te helpen zijn gras wat sneller los te hebben.
Denk er wel even om, dat een gedragen maaier met kneuzer je hef kan slopen. Weet niet hoe zwaar de hef van 4230 is, maar de maaier gaat je linker helft omhoog drukken op de kopakker. Kans is, dat die spiebanen weggedrukt worden.

Is het verwijderen van het glas in die SG2 geen optie? Heb je een open werkplek, maar je verbrandt niet, of in het geval van regen: je zit redelijk droog 😉
walker1
@John Deere Reurle Zoek op www.tractorpool ook eens in Duitsland.
Staan de nodige 3030/3130/3040/3140 op, waarvan sommige met een Fritzmeier cabine, die is er eventueel makkelijk af te halen en weer op te zetten.

zoiets bijvoorbeeld:
traktorpool.nl/details/Trekkers/…
@walker1

bedankt voor je link, momenteel wacht ik nog steeds op informatie van 2 trekkers en heb via dit forum ook een Jd zonder cabine aangeboden gekregen dus zodra ik in nederland ben ga ik direct op onderzoek uit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4230 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6