Band met binneband niet meer lek rijden

Ik heb een gazonmaaier ( z- master Toro ) waar ik regelmatig het voorbandje van lek rijd door stoep op en af te rijden ( gemeente plantsoenen maaien ). Kan ik dit bandje bijvoorbeeld vullen met een soort rubber zodat dit massief wordt. Ik bedoel niet afvullen met een anti lek middel zoals Ocon.
JD1640

Reacties

Fordje4600
Misschien pur
Volgens mij zit er standaard bij de vw lupo ipv. Een reservewiel een spuitbus waarmee je de band kan vullen om nog eventjes mee door te kunnen rijden. Zou je daar eventueel even navraag naar kunnen doen.
nhmonteur
Ja dit is zeker mogelijk, rijdende hoogwerkers hebben de banden ook altijd zo gevuld. Ik denk dat je ff bij je lokale bandenhandel moet informeren.
Banden van Lely mestrobotjes zijn gevuld met een soort gel is mij ooit verteld, gaan nooit lek, zijn pas versleten als het ijzer er door komt of als hij te laag bij de grond komt.
Misschien heb je hier iets aan..
Nick421
@ronald-deutz-fahr wij hebben een dichte asfalt vloer in de stal, en er werd inderdaad beweerd dat de banden gevuld met gel op de mestschuif dubbel zolang mee zouden gaan. Na 1/2 week lagen ze in de kliko.

Het bandje scheurde open en het gel was er zo allemaal uit.
Fast Eddy
Kijk uit wat je wilt. Als je ze laat afvullen heb je vrijwel geen comfort meer op de weg. En als je band af is moet je de band eraf zagen anders krijg je hem niet van de velg. Heuver laat ze ook weer bij een ander bedrijf afvullen. Met een soort schuim wat hard wordt.
T6020 power
Onze boer mestrobot heeft ook massieve banden en dat bevalt wel heel best
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Wielen en banden en hebben de trefwoorden lekrijden en luchtbandje geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!