Illustratie van:

Voorwielaandrijving kan niet meer inschakelen

Beste,
We hebben een ford 6410 gen3 trekker, maar ook het volgende probleem.
De voorwielaandrijving kunnen we niet meer inschakelen,(of beter hij staat altijd af)
Maw 2 ipv 4*4
Waar zou dit aan kunnen liggen?

Deel dit topic

Reacties

nhmonteur
Ga er van uit dat dit elektrisch gaat, kijk dan de zekeringen eens na. Anders moet je ff spanning gaan meten onder de trekker waar de aandrijfas van de vooras uitkomt. Hier zit een deksel met 4 boutjes en daar zit een elektroklep achter met 1 draadje. Meet dan of je daar 12 volt krijgt of niet
Valtra-Fordpower
@nhmonteur Indien het elektrisch is, is geen 12VDC meestal toch wél 4WD?
nhmonteur
@Valtra-Fordpower ja meestal os dat wel zo. Maar weet niet helemaal zeker of dat bij de 10 serie ook zo was. Maar goed als je hier de goede waardes meet dan moet je aan een mechanisch of hydraulisch probleem gaan denken
Fordjo
Ik heb geen stroom bij de schakelaar in de cabine, ( ale het lampje werkt niet) normaal moet hij dan toch altijd op 4x4 werken?
- als de trekker stil staat, en toevallig van voor opgekrikt was er geen mechanisch defect te horen (dit wanneer ik met de voorbanden draaide.)
-

Kent iemand een website of document met een "werkschema" hoe dat deze is opgesteld.
wouterdp
@Fordjo

Waarschijnlijk blijft het ventiel hangen
nhmonteur
@Fordjo je kan dus de voorbanden draaien als deze van de grond zijn? Ik bedoel niet tegenover elkaar, maar allebei tegelijk dezelfde kant opdraaien. Als je dit kan doen wanneer de motor uit staat, dan is er wel degelijk mechanisch iets niet goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6410 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN