Boer krijgt een keer gelijk!! Geef jullie menig.

Hallo allemaal!
Ik was benieuwd wat jullie menig is, want ik had verwacht dat het de boer in kwestie niet was gelukt.
Ook vondt ik het wel leuk om dit te delen met mede-veehouders.
Originele beschrijving
Herrie om een koeienstal, boompjes bij de erfgrens en een tractor. Heb jij aflevering 7 gemist of wil je hem gewoon nog eens terugkijken? Je ziet hem hier gratis terug.�

Deel dit topic

Reacties

+13
DANOONTJE POWERR
Met: Wat vinden jullie? als topictitel nodig je niet echt uit tot reageren.
Beschrijf een beetje waar je topic over gaat in de titel.

Maar gelukkig wist meester Visser dat hij met een zeikwijf te maken had en nam hij de juiste beslissing.
JohnDeere5720
Quote Reactie van @DANOONTJE POWERR:
Maar gelukkig wist meester Visser dat hij met een zeikwijf te maken had en nam hij de juiste beslissing.

+1 😄
marc102
@JohnDeere5720 Groot gelijk dat hij gewonnen heeft maar stel nou dat deze "TV rechter" hem geen gelijk had gegeven, dan had hij misschien geen vergunning gekregen en dan was hij nog veeeeel verder van huis geweest. Iedereen moet trouwens voor aanvang van dit progamma een contract tekenen dat de uitspraak van "mr visser" bindend is.
SJB533
Quote Reactie van @marc102:
dan had hij misschien geen vergunning gekregen

Vergunning was al rond 😉
+1
John Deere 8345r
Geweldig!!! die boer is lang niet gek, prachtig!
Alles wat dat zeikwijf zei was het antwoord van die man ja of nee 😃
Wel tegen die paarden lucht kunnen maar die koeien ho maar.........
+4
Tinus
@John Deere 8345r Iemand die 10-12 uur per dag werkt verdiend sowieso al meer respect.
John Deere 8345r
@Tinus precies! volledig mee eens!
+4
lukasbelarus
Schijt irritant zijn de mensen over het algemeen die op het platteland komen wonen voor "de rust".. hebben nergens begrip voor en als ze het ergens niet mee eens zijn bellen ze gelijk de politie ipv eerst de mensen aan te spreken...

bij ons ook zo. al jaaaaren rijd er jeugd uit ons dorp op crossbrommertjes een stukje over straat om naar akkers of weilanden te gaan om daar te crossen. altijd dezelfde die dan gelijk de politie bellen..

oowja en ik vind paarden harder stinken dan koeien.... en koeien schijten niet op straat.
Tinus
@lukasbelarus Nou, dat komt dan vooral omdat ze niet op de straat lopen. Koeien schijten overal en gaan er rustig in liggen. Verder helemaal mee eens. Als je ergens voor je rust wil gaan wonen, schaf dan vooral een Bose QC25 aan.
+8
Nee, ik heb geen last van mijn eigen paardenstront maar als ik koeienstront ruik ga ik over mij nek. Wat een lachtertje....
+3
Tinus
Goede presentator ook. "Als ik het met mijn buren (vinden) kan, hutje mutje, dan moeten jullie dat toch ook kunnen."
+1
Jasper83
Leuke aflevering en inderdaad wat een zeurkous zeg... Respect voor de kalmte van die man ook trouwens.
+1
Huuuuub
Man man man, wat een zeikwijf.
Als je op het platteland gaat wonen naast een oudere boer, weet je toch dat die op een gegeven moment er mee stopt en het stokje overdraagt?
En dan zaniken dat mensen van hun hobby hun werk willen maken.... kansloos, gun die mensen ook hun geluk. vooral in deze tijd dat mensen nog boer willen worden. zulke mensen verdienen alleen maar respect.

Wel top van die man dat die zich niet gek laat maken, en gewoon van rustig blijft en geen ruzie zoekt.
+1
jordi 1455
Wat een hypocriet stel, drammen over de stank van de buurman, maar zelf wat van die stink knollen hebben.
Fordje4600
Ik kan begrijpen van de overlast 's avonds maar soms kan het niet anders
Jantjecase
Kwam dit nog tegen:npo.nl/2doc/04-01-2016/…
Wat kunnen burgers toch invloed hebben!
Fast Eddy
Als die mensen direct met de boer hadden gesproken over de "overlast" en het uitgepraat hadden. Hadden ze al een paar jaar met plezier naast elkaar gewoond. Moraal van het verhaal: Maak van je hart geen moordkuil.
Loeideutz
@Fast Eddy als je de aflevering helemaal gezien hebt, dan heb je ook gehoord dat ze niet gekocht hadden als ze geweten hadden dat er ooit iets met de vergunning gedaan zou worden. Zij zijn daar komen wonen voor de rust en de hele omgeving moet zich daar aan aanpassen. Ik ben dus ook benieuwd hoe lang dit nog goed gaat. Op het einde leken ze zich te verzoenen met het besluit van Mr Visser, maar ik betwijfel of dat nog zo is als er die 150 stuks vee staan. Ook dan zal er 's avonds gewerkt worden, ook dan loeien de koeien en tegen die tijd zijn de struikjes groot en hoogst waarschijnlijk heel erg lelijk op gegroeid.
Fast Eddy
@Loeideutz

Ik heb de aflevering gezien. Daarin hadden ze het over een "rustende"boer, maar blijkt achteraf met de complete vergunning nog op het bedrijf. Ze hadden beter kunnen vragen wat voor bestemming er op zat.
stegboer
Dat is een mooi stuk
Tinus
Als ze het uitzicht van een nieuwe schuur zo lelijk vinden dan is dat goed op te lossen met een paar mooie leibeuken die 's winters ook blad houden. Als ze dat overlegd hadden met de buren dan hadden ze er nu geen lelijke bomen staan.

Koeien loeien trouwens helemaal niet zo veel. Ja, als ze honger hebben of tochtig zijn. Dat is al heel anders dan geiten ofzo. Je bent er ook zo aan gewend.

Ik had overigens het idee dat die onafhankelijke expert zelf ook van boerenafkomst is, maar ik kan me vergissen 😄
SjoerdHylke
Echt wat een zeikwijf! Boeren hebben het al moeilijk in deze tijd, en dan dit gedonder er ook nog bij
walker1
Het is inderdaad wel een zeikwijf, maar ik kan haar gedachten ook wel begrijpen. Leuk dat die man aannemer is en voor de "hobby" koeien houd, maar als die al zijn boerderij werk in de avonduren gaat doen, dan kan ik wel begrijpen dat de buren gaan klagen. 99% van de mensen die op het platteland wonen begrijpen heus wel dat er ook wel eens 's avonds, 's nachts en in de weekenden doorgewerkt wordt, maar dat zijn meestal de piekmomenten, voorjaarswerk, gras kuilen, oogst binnen halen. Maar deze boer begint eigenlijk pas rond 17:00 met zijn werk en dat sowieso 5 dagen per week. Met zo iemand naast je heb je dus geen enkele avond rust.
+1
Tinus
@walker1 Dan moet die nieuwe stal er z.s.m. komen, kan hij lekker overdag bezig 😄
jd user
Mijn mening is ,dat je wel op iedere paar vierkante kilometer hier in nederland wel iemand is, die tegen het boerengebeuren is.Je kon wel zien dat de man van de tegenpartij in staat is om de boer aan te kunnen vliegen.Dat zag je wel aan de blik van zn gezicht.Niet hopend dat ie hem te lijf gaat .Mensen moeten het pratend houden.En handen thuis houden.Een probleem kan altijd uitgesproken worden.Maar je zal van beide partijen water bij de wijn moeten doen wil je uit een conflict komen.
Ik zie de uitspraak ook als een korte uitspraak.Je hebt elkaar als buren beschadigd .En dat praat je niet meer goed.
Loeideutz
@jd user en daar zit hem nu net het probleem. De relatie is verstoord, allang. Komt ook nooit meer goed. En op een dag staan er teveel koeien, en maken ze een keer op het verkeerde moment teveel lawaai, of wordt er op het foute moment met de tractor gereden. En dan barst de bom.
Je kunt er op wachten.
+3
jd user
@Loeideutz,

Nu kon je ook aan de boer zien ,dat ie er lol in had.Maar ik geloof dat ie ze ook wel getreiterd heeft.Ik vind dat je best wel rekening met je buren kunt houden.Dat doe ik ook.

Kijk even een voorbeeld van mezelf: Ik wilde laatst het perceel naast de buurman bemesten met drijfmest.Dat vinden de buren niet erg.Maar net dat ik het perceel in wilde rijden ,hing mn buurvrouw net de lakens aan de waslijn.

Nu kon ik ....of doorgaan met mestrijden.......of een ander perceel nemen.Ik koos voor het laatste.

Beter een goede buur .........dan een verre vriend!!!

Het ligt ook een beetje aan de menselijkheid van hoe je bent en wat je doet.En dat maakt nu daadwerkelijk wie je bent in deze maatschappij.Een beetje rekening houden met elkaar ,dan komen we met zn alleen een heel eind.
SjoerdHylke
@jd user Tuurlijk is dat wel zo. Maar als die mensen geen communicatie willen kun je er ook niks aan doen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
3