International 423 - Omschakelrelais remlichten

Hallo iedereen ik wil wel eens weten hoe ik het best remlichten voorzie op een IH 423 zonder omschakelrelais? (Ps: ik ben het intertje aan het restaureren)

Deel dit topic

IH fan 1997

Reacties

FONHOF
Wat voor achterlampen heb je? met 3 lampjes of met 2?
IH fan 1997
IH fan 1997
2
interrabbit
Gewoon over je richting aanwijzer doen is origineel hoef je alleen draad te trekken vanaf rempendaal en dan naar achter naar je draadboom
erik9831
Ik weet dat je doet voor goed te doen, maar weet wel dat remlichten geen verplichting zijn, zolang je trekker niet sneller dan 25 km per uur rijd.

Er zijn wel argumenten genoeg, om het wel te installeren.
mike_v
Niet verplicht onder 25 km/u of niet verplicht wanneer niet standaard aanwezig @erik9831? Dat laatste zoals gordels in auto's ouder dan X jaar.
erik9831
@mike_v ik was verkeerd, het is 30km per uur 😄

De stoplichten zijn niet verplicht op de voertuigen voor traag vervoer waarvan de maximumsnelheid niet hoger is dan 30 km/h. Indien zij er echter toch mee uitgerust zijn, mag de maximale hoogte van de stoplichten maximum 190 cm bedragen.

wegcode.be/wetteksten/secties/…
Corne S
Kwestie van een relais met 2 wisselcontacten. Op elke common sluit je het achterste knipperlampje aan. Op de breek de uitgang van het richtingswijzerrelais en op de maak continue afgezekerde plus. De spoel bedien je je door de remlichtschakelaar. Parallel aan de spoel leg je een draad naar je 7 polig stopcontact.

Dit voorkomt dat je een duur origineel relais moet kopen.

2 relais met elk een wisselcontact kan natuurlijk ook kramp.com/shop-nl/nl/…
IH fan 1997
Danku dus als ik het goed begrijp moet ik dit relais kopen om te gebruiken als omschakelrelais en het moet lukken als alles in de kabelboom aanwezig is @Corne S
interrabbit
Nee hoor gewoon trekschakelaar kopen en aansluiten op je richtingaanwijzer superorgineel en makkelijk
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!