International 624 - Brandstofpomp 744 harde tik

Hallo,
Ik heb een 624 motor (d209).Ik heb er een brandstofpomp van een 744 opgezet met de verstuivers en verstuiverleiding van een 744.
Hij dampt aardig zwart, en bij de verbranding hoor ik een luide tik.
Achter de pomp kan je verstellen kwa tijd van inspuiting maar dat zit wel goed. alleen de harde tik door de verbranding wil ik weg hebben.Misschien minder brandstof geven maar ik weet niet hoe.
Heeft iemand hier ervaring mee?
mvg Rico Goossen

Deel dit topic

Rico744

Reacties

jo845xl
Op de pomp heb je 2 hendels boven elkaar .
Je moet ervoor zorgen dat de onderste hendel ( stophendel ) minder ver terugkomt . Stelschroef .
Gielfendtpower
@jo845xl ja zo kun je hem inderdaad minder brandstof geven, als je de stelschroef niet ver genoeg terug kunt draaien. Kun je ook altijd nog het moertje losdraaien en de hendel verdraaien op het asje. @Rico744
wezel844-s
Als je een harde tik hoor denk ik dat je pomp veel te vroeg in staat te spuiten dit zou voor een optimale verbranding met pomp open rond de 8 a 9 graden statisch moeten zijn kijk dit eerst een na zou ik zeggen voor dat je aan de pomp gaat verstellen
Corne S
Waarom andere verstuivers etc?

Hebben de verstuivers wel dezelfde hoeveelheid gaatjes / zelfde richtingen? Het holletje in de zuiger kan bijv ook anders zijn. Heb je de originele verstuivers nog? Anders zou ik die als eerste wisselen.

Oh ja hou iets bij de hand waarmee je de inlaat eventueel mee dicht kan doen, als het fout loopt voor de noodstop.
ErDee
Inspuittijdstip hoort op 8 graden te staan bij de 624. Over die verstuivers hoef jeje geen zorgen te maken. Als ie sterk zwart rookt draai hem dan maar eens een eind terug want het kost je alleen een hoop brandstof.
Rico744
Ik heb de oude brandstofpomp erop weer opgezet. De motor loopt nu een stuk rustiger.tikt nog steeds iets lijkt ron de kop vandaan tekomen. Vanavond de kleppen eens stellen en horen hoe die dan klinkt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 624 en hebben de trefwoorden brandstofpomp en zwarte rook geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!