Illustratie van:

Strautmann Super Vitesse - Isobus kastje

Hallo wij hebben net een Strautsmann opraapwagen gekocht want wij wouden het zelf gaan inkuilen zonder een loonwerker. En hij is gisteren bij ons gebracht. Maar kan iemand ons vertellen wat alle bedieningen op dit kastje zijn?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

johndeere6230
Dit is de kast van een meststrooier als ik het zo bekijk of niet?
majoor85
Gewoon is proberen dan kom je er vanzelf achter waar welke voor is
rueben-mccormick
Misschien een domme vraag, maar is dit het kastje wat meegeleverd is met de wagen? of zo van internet geplukt, want dit is wat@johndeere6230 zegt, het kastje van een meststrooier.
mdoornekamp
Of het verkeerde kastje erbij geleverd
hoest
Als ik de flipper van de klep zie is dit wel een opraapwagen kastje, de mestwagen die wij gebruiken is het plaatje van de schuif voor de walsen en hier is zit de klep erachter. Lijkt mij ook logisch dat Strautmann niet voor elke machine compleet nieuwe kasten ontwerpt
hoest
Alhoewel ik bij nader inzien toch nog wel wat functies mis, zoals messenbalk en evt. walsen inschakelen
johndeere6230
@hoest

en niet te vergeten de pick-up op en neer, toch wel belangrijk 😛
joozt
Dit is trouwens ook een isobuskastje maar gewoon een bedieningskast. Als jouw wagen Isobus heeft zou je hem op het scherm van de trekker kunnen bedienen (als je een trekker met Isobus hebt). Anders bedien je de wagen gewoon met een bedieningskast/scherm zoals op jouw foto.
jd4050
landwirt.com/berichtdiashow/…

Dit is een isobus bedieningskast, die van jullie een gewone.
jd4050
En deze is niet van een opraapwagen zo te zien, maar van meststrooier.
Fordje4600
Wij hebben een totaal andere kast maar wij hebben een gloednieuwe gekocht paar jaar geleden maar er ontbreken wat functies
- knikdissel
- messen in en uit
- pick-up bediening
spotmelker
Als het kastje nog goed bestickerd is wijst het zich vanzelf. Wel even opletten dat je maar 1 functie tegelijk kan schakelen. Als de pickupschakelaar op zakken staat doet de rest het niet eerder dan dat deze neutraal gezet wordt.
casejxu
@spotmelker bijzonder dat je tijdens het laden de bodemkettjng niet naar achter kan doen 😞
spotmelker
@casejxu Het kan (bij die ik had) alleen als de pickup-knop neutraal staat, net als bij het in en uitschakelen van de messen. Niet onoverkomelijk maar wel makkelijk als je dat vooraf weet.
JCfendt307lsa
Dus de wagen wordt gebracht, maar je LMB helpt je niet even aan de gang?
Tinus
@JCfendt307lsa Dat leek mij ook al vreemd. Maar misschien weten zij het ook niet.
JCfendt307lsa
Haha moet je eens googelen op strautmann isobus, dan zie je een foto van bovenstaande kast, wat dus helemaal geen isobus kast is.. jij hebt dus niet die zelfde kast aan je opraapwagen zitten 😂
FearTheDeere
Dit is niet een bedieningskast van een strautmann ladewagen met isobus. De oudere super vitesse hebben het compleet anders. De nieuwere hebben drukknoppen. Als je een foto plaatst van jullie eigen bedieningskast dan kan ik je er wel mee helpen. Maar eigenlijk wijst het zich vanzelf.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Super Vitesse en hebben de trefwoorden isobus kastje en isobus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
12
TREFWOORDEN