Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Hefinrichting gaat omlaag en omhoog

Ik heb een fordson super dexta waarvan de Hefinrichting steeds omlaag omhoog gaat.
Als je niks met het hendeltje doet .Waar kan dit aan liggen.
Bedankt Toon

Deel dit topic

Reacties

Loeideutz
Waarschijnlijk lekkage in de cilinder langs de afdichtingen. Dan blijft de hef niet op hoogte, dus zakt langzaam. En even later wordt dat weer gecorrigeerd, dus tilt ie weer een beetje.
selectford
Kan je dat maken?
Loeideutz
Vraag me niet naar de specifieke situatie bij een Ford. Maar hier moet de bka van de herinrichting voor open om aan de cilinder te kunnen. Makkelijk zal het niet zij , maar alles is te maken.
oldtimergek
Kan verschillende oorzaken hebben, meestal lekke O-ring.
selectford
Waar zit die o-ring
oldtimergek
@selectford dat is het beroerde, je weet niet welke. Er zitten er nogal wat in. Onder het deksel op het hefdeksel zitten er een hele partij. Als je hefdeksel er helemaal afhaalt zit er 1 in de rand, als die lekt loopt olie ook de achterbrug weer in. In de regeling binnenkant zitten er ook nog. En je zuiger in de hefcil kan ook nog lekken. Pomp zit ook nog overdruk ventiel in, deze kan ook doorlaten. Dus nogal wat mogelijkheden. Maar de meeste dexta en super dexta hebben wel last van dit verschijnsel, beetje zakken en dan heft ie weer iets. Die van mij als ik de trekker uit zet dan is ie zo beneden. Maar heb er verder geen last van.
selectford
Kan het ook aan het ventielblok liggen want de die er op moet staan die is er af.
Er staat er nu een op van de ford 1000 seri .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden hefinrichting en oliedruk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
16
TREFWOORDEN