Ford 5610 - hydro rem op aftakas

Goedenavond tf'ers,

Ik heb sindskort een ford 5610 gen 1. eergisteren even de maaier uit proberen. maaien ging goed alleen het uitschakelen van de aftakas had wat problemen. er schijnt een hydraulische rem op te zitten waardoor de aftakas meteen stilstaat. De maaier draaide stationair nog en ik deed de aftakas uit waardoor de aftakas meteen stilstond alleen de spilkoppeling kraakte want de schotels draaiden nog wat. graag zou ik willen weten of dit zo hoort en als ik de koppeling helemaal in trap de aftakas blijft draaien. hoort dat zo??? OOK zit er een trekknop vlakbij het difrenteel pedaal die je er uit kan trekken en indrukken. een soort trekknop. waar dient dit voor?. LAATSTE vraagje: onder de cabine zit een rond tankje die leeg is. is deze voor de rem? het is niet het ruitensproeier tankje want die zit aan de andere kant. graag hoor ik van jullie gr jan.

Deel dit topic

jannie2001

Reacties

Wimsumar
Beste Jannie2001: De werking van de aftakas is niets mis mee. Deze wordt bij uitschakelen inderdaad geremd. (Let op dat je bij gebruik van deze trekker voor de hooischudder, net als bij de cyclomaaier, ook een aftakas (tussenas) met vrijloopkoppeling gebruikt).

De uittrekknop wordt uitgelegd in onderstaande afbeelding + topic;

tractorfan.nl/picture/967178/

tractorfan.nl/topic/92435/
jannie2001
Bedankt voor de reactie
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 en hebben de trefwoorden aftakas en rem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!