3

Wat is de maximumconstructiesnelheid?

Bij het conversietraject is de opgave van de maximumconstructiesnelheid door de aanvrager bepalend. Als de aanvrager 40 km/u opgeeft, ook al blijkt uit bijvoorbeeld fabrieksgegevens die bij de RDW bekend zijn dat de landbouwtrekker maximaal 55 km/u kan rijden, wordt 40 km/u als maximumconstructiesnelheid vastgelegd. Het kan namelijk zijn dat het voertuig naderhand is begrensd op 40 km/u uit oogpunt van veiligheid, brandstofbesparing en minder bandenslijtage.

Het voertuig wordt dus niet geschouwd of gekeurd en de aanvrager verklaart dat de gegevens naar waarheid zijn ingevuld. Voor nieuwe voertuigen wordt de maximumconstructiesnelheid die in de voertuigpapieren staan leidend. Koopt u na 2017 een landbouwtrekker die 50 km/u kan, dan wordt die 50 km/u als maximumconstructiesnelheid geregistreerd.

Deel dit topic

Reacties

Dus als onze 6140 bijvoorbeeld rond de 50 loopt, maar ik zeg dat die 40 gaat, dan gaan ze dat niet controleren?
@SjoerdHylke Ze gaan sowieso niets controleren, maar je moet verklaren dat je niet uit je nek lult.
@Tinus ????

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
39