Waar moet de kentekenplaat worden gemonteerd?

Er is één kentekenplaat nodig, die aan de achterzijde van het voertuig moet worden gemonteerd. De bestaande (land)bouwvoertuigen hoeven niet te worden voorzien van kentekenplaatverlichting.

Bij aanhangwagens kunnen meerdere witte kentekenplaten met hetzelfde kenteken op aanhangwagens worden gemonteerd. Voordeel is dat de witte kentekenplaten niet hoeft te worden verwisseld bij een ander trekkend voertuig.

Deel dit topic

Reacties

Nick83
Goede vraag, waar moet die zitten? Achterop een mesttank? Links? Mag rechts ook?

Links zit de afgeknote driehoek al, dus mag die ook rechts?

Ik las trouwens ergens dat die afgeknote driehoek niet meer verplicht is bij een kenteken. Klopt dat? Dan kan ik die driehoek wel weghalen en die plaat er voor in de plaats schroeven.
+1
kevin-fendt
@Nick83 Er is vanaf 2021 geen algehele verplichting meer om de afgeknotte driehoek op (land)bouwvoertuigen te voeren. Als de tractor, het zelfrijdende werktuig of het getrokken materieel voorzien is van een kentekenplaat hoeft er geen afgeknotte driehoek meer op te zitten. Voertuigen zonder kentekenplaat, moeten nog wel een afgeknotte driehoek voeren.
cyrus-van-gelder
Ik zie dat er geen nummer plaat verlichting op hoeft. Maar het verhaal van Tinus is wel 5 jaar geleden. Is dit nog steeds van kracht of nu toch kenteken verlichting geworden. Snap soms niks meer van al die regels.
+1
Koiter
@cyrus-van-gelder hoeft niet als het er niet op zit
cyrus-van-gelder
@Koiter bedankt. Dat scheelt me weer een uurtje werk. Ik ga nog wel een stekker aansluiten zodat er een 2e(schammel)kar achter de trekker kan. Gelukkig hebben ze op me werk van die wat grotere dozen waar je de draden goed in kwijt kan. Die schroef ik maar onder de schammel kar dan. Mooi dat die dozen ook waterdicht zijn.
+1
nhmonteur
@cyrus-van-gelder als de trekker of aanhanger van na 31-12-2017 is dan moet er kentekenverlichting op zitten. Is de machine van voor deze datum, dan is het niet verplicht.
cyrus-van-gelder
@nhmonteur bedankt voor de informatie. De schammel kar is een zelf bouw uit 1975. Op een paar maanden na net zo oud als de trekker zelf
    [*]😉😉👍😉😉
    Er hoeft dus geen kenteken verlichting op

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5