0

Hoe gaat het aanvragen in z'n werk?

De aanvraag van het kenteken kan zowel digitaal als op papier. Voor de digitale aanvraag dient de aanvrager te beschikken over een Berichtenbox bij Mijn Overheid. Het is mogelijk om meerdere voertuigen in één keer te registreren. Het kentekenproces bestaat uit twee onderdelen; eerst de kentekenaanvraag, waarbij het voertuig wordt geregistreerd bij de RDW, en vervolgens de tenaamstelling, waardoor er een eigenaar/houder aan het kenteken wordt gekoppeld. Hiermee komt het voertuig op uw naam te staan.

Na betaling van de kosten van de kentekenaanvraag en van de tenaamstelling en na acceptie van het registratieaanvraag door de RDW wordt de kentekencard naar de aanvrager gestuurd. Met de kentekencard kan een gele GAIK-plaat worden besteld. Er is één kentekenplaat nodig, die aan de achterzijde van het voertuig moet worden gemonteerd. De bestaande (land)bouwvoertuigen hoeven niet te worden voorzien van kentekenplaatverlichting.

Bij de aanvraag controleert de RDW de verstrekte gegevens. Wanneer er een dubbele aanvraag komt voor hetzelfde voertuig (twee aanvragen met een identiek VIN) wordt de tweede aanvrager gevraagd een foto van het VIN te maken. Uiteindelijk beslist de RDW over de identiteit van het voertuig. Wanneer het voertuig bij de RDW als een andere voertuigcategorie staat geregistreerd (bijvoorbeeld als personenauto of bedrijfsauto) wordt de aanvraag geweigerd. Ook (land)bouwvoertuigen die als gestolen bekend staan, worden niet ingeschreven in het kentekenregister.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
9