Fendt 306 LS - Remlichten en gewone verlichting knipperen mee met richtingaanwijzers

Hallo allemaal,

Sinds een paar weken knipperen het remlicht (knippert fel) en de gewone verlichting (matig fel) mee met het knipperlicht. Deze brandt maar heel zachtjes. Heb al gekeken of de kabelschoentjes contact met elkaar maakten maar dit was geen probleem. Nu las ik op internet dat er ook bij auto's vaak zoiets voorkomt. Dit ligt hierbij vaak aan de massa of aan de bekabeling in de contactdoos achterop. Nu is mijn vraag: waar liggen de massapunten op deze trekker en als jullie nog ideeën hebben; waar zou dit nog meer aan kunnen liggen.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groetjes!
rik306ls

Reacties

Fendtpower
Dat ligt inderdaad aan een slechte massaverbinding. Ik heb dit probleem ook gehad. De gemakkelijkste oplossing is dat je per achterlicht een bijkomende massa legt.Gewoon een draadje van het achterlicht naar je carrosserie. Boor een gaatje en maak met een kabelschoentje met een oog een extra verbinding. Als je deze verbinding dan met een beetje vet inwrijft zal ze niet gaan roesten. Succes !
rik306ls
@Fendtpower Hoe lopen de kabels van de verlichting? Waar komen die zeg maar uit?
Fendtpower
@rik306ls
Hey Rik, De kabels lopen onder de zetel. Voor jouw probleem heb je echter de kabelboom niet nodig. Gewoon een extra verbinding maken tussen de massa van je achterlichten en de chassis van je tractor. Ik doe dat door een gaatje te boren in het koetswerk op een onopvallende plaats, het dan goed af te schuren en dan een kabeltje met een oogje aan door middel van een moertje en een bout hier te verbinden. zo heb je een extra massa. Ja kan hier dan nog een likje verf over doen om roest te voorkomen.
gkgerbengk
Bij jouwn Fendt kan het heel iets anders zijn maar de eerste generatie heeft in het midden onder de cabine (onder de stoel zegmaar) een kabelboom lopen. Deze vertakt naar links en rechts en zit met een stekker in de spijl boven de bevestigingspunten/rubberblokken van het chassis/cabine vast. De massa zit bij mij iets erachter. Is volgens mij een 3mm draad wat me 2 oogjes vast zit. Het ene oog zit aan het grijze en de ander aan het groene. Deze kun je even loshalen en opschuren of misschien is het draadje/schoentje wel doorgerot.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS en hebben de trefwoorden electronica , massa en verlichting knipperen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!