Gezocht: Compressor 12 volt

Hallo allemaal,

Ik zou graag een 12 volt compressor op de trekker maken zodat ik de cabine uit kan blazen na een dagje werken. Nu wil ik graag weten hoeveel lucht de compressor moet geven om de cabine uit te blazen. Of is er iemand die een goede compressor weet?

M.V.G Roy
mfboer

Reacties

+1
O N
Ik heb deze compressor gekocht
valkenpower.com/compressor-en-luchtgereedschap/… en door het tankje van 6 liter heb je ruim voldoende lucht voor je cabine uit te blazen .
Tinus
@O N Mooi spul!
O N
@Tinus Dankje , bij mij moet ie dienen voor het bedienden van mijn elektropneumatische tractie inschakkeling maar heb hem nog steeds niet geinstalleerd 😳
Wimsumar
Beste MFBoer:

Quote @mfboer:
hoeveel lucht

Met een bladblazer heb je een goede 'cabineblazer'.
mfboer
@O N Dat is een mooie compressor. Nu eerst even kijken of ik genoeg ruimte heb onder de trekker om hem te plaatsen 😄
O N
@mfboer Je kan er desnoods altijd het tankje vanonder halen maar dat komt natuurlijk je debiet niet ten goede .
mfboer
@O N Dat is niet de bedoeling om de tank er onderweg te halen. Hij moet zo onder de trekker geplaatst worden. Heb er ruimte genoeg zitten voor de compressor. Kun je op deze compressor ook een slang aansluiten van een normale compressor, of is deze voor kleinere slangen bedoeld?
O N
@mfboer je kan er een nippel opdraaien en dan kan je kiezen met welke slang je verder wilt gaan .
Maar allicht ga je toch met stijve leiding tot aan je cabine gaan , voor welk type trekker is het ?
mfboer
@O N het is de bedoeling om het onder een massey ferguson 5465 te maken. Was de bedoeling om met een flexibele slang naar de cabine te gaan en dan in de cabine een koppeling maken waar weer spiraal slang op aangesloten kan worden
SjoerdHylke
@mfboer Er zit geen lucht op? Anders kun je gewoon zon koppelstuk van de luchtrem nemen, en daar een compressor einde op te zetten.
O N
@mfboer Wel je kan er zo van die puschfittingen zoals van festo op plaatsen op de T stuk met de tank (aansluiting is 3/8 f dachtik) en dan met zo een leiding naar je cabine gaan .
SjoerdHylke
@O N dat kan ook, wij hebben op onze 6140 gewoon zon luchtkoppelstuk van de luchtrem aan het luchtventiel gezet. Kun je ook zo afnemen en hoef je ook geen leidingen aan te leggen.
mfboer
@SjoerdHylke Nee er zit geen luchtremmen op deze trekker. Daarom ook een 12v compressor, anders had ik hem wel bij de luchtremmen op gezet
jd user
Is het niet beter een stofzuiger daarvoor te gaan gebruiken.Als je stof wegblaast......dan gaat het alle kanten uit.Dus roosters kieren en naden komt nu stof waar het anders niet zit.Voor het gevoel welliswaar een mooie schone trekker ,maar het stof gaat ook in je binneste van je luchtgeveerde stoel nestelen.1 keertje is niet erg ,maar na iedere dag blazen en dan met vocht krijg je roestaanslag.met als gevolg dat je stoel weer gaat piepen en kraken.
mfboer
@jd user Dat valt wel mee hoor, loonwerker waar ik werk hebben ze trekkers met 18.000 uur en die roesten en piepen en kraken niet. Worden normaal elke dag de cabines van uitgeblazen als ze na het werk in de schuur komen te staan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!