Illustratie van:

Someca som 40 - welke versnellingsbak olie?

Weet iemand welke versnellingsbak olie erin moet? iemand toevallig ook nog een handleiding in het engels?, daarnaast zoek ik nog iemand die mij aan onderdelen kan helpen.... zoek namelijk het gearing tandwiel ( Nieuw ), Lampen, stickers etc

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Menno-FiatAgri:

Onderhoudsschema: (aftap-, vul- en smeerpunten)

tracteurs-someca.fr/docs/som40_plan.pdf/

Volgens de Franstalige handleiding is het voorschrift S.A.E.-140 voor versnellingsbakolie.

Pdfblz 26:

tracteurs-someca.fr/docs/som40.pdf/

Stickervoorbeeld:

tracteurs-someca.fr/docs/som40_decalc.pdf/
Menno-Fiatagri
Oke, dank u wel heeft u misschien ook een adres waar ik onderdelen kan bestellen? ik zoek namelijk het tandwiel van de hoge gearing deze is slecht.... ook lekt hij olie tussen de koppeling en de motor....??? dit zou komen omdat er te dunne olie in zit?
Wimsumar
Beste Menno-FIATagri:

Quote @Menno-Fiatagri:
ook lekt hij olie tussen de koppeling en de motor

Motorolie (zwart)? Dat ligt niet aan de viscositeit (dikte). Een wat lager oliepeil hanteren zou iets verbetering kunnen geven, maar de keerring blijft lek (versleten).
Onderdelenvoorziening weet ik niet. Een oproep op het Fiat trekkerclub kan geen kwaad.

fiatclub.weebly.com/gastenboek.html/
Menno-Fiatagri
Ja hij is zwart maar dat komt omdat het natuurlijk langs de koppeling loopt, het is overduidelijk achterbrug olie, deze olie had de beste man erin gedaan in plaats van de originele daarna begon hij ook met lekken zei hij...
Wimsumar
Beste Menno-FIATAGRI:

Quote @Menno-Fiatagri:
in plaats van de originele

Dan doe je er weer de ( véél dikker) voorgeschreven S.A.E.-140 olie in, en vul deze dan vooral niet te hoog (minimum peil aanhouden). Met geluk stopt het lekken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Someca som 40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1