Tractors Diverse - Kan je met 540E balen persen ?

Beste tf'ers,
is het mogelijk om kleine baaltjes te pressen met 540E dit is op mijn trekker 1500 toeren/min
danku wel
Luca8210

Reacties

+1
Fast Eddy
Als je dat met de 8210 wilt doen zal dat wel lukken denk ik. Gewoon proberen en kijken of het wil.
Luca8210
@Fast Eddy nee het is met een case cs94 dat ik het doe
inter 745xl
Je merkt het vanzelf als het niet wil
Wimsumar
Beste Luca 8210: Voor wat het waard is: Een rustige loop.

Kijk, iedere trekker voor een pers hoor je door de zeer wisselende belasting iets in toerental op en neer pendelen. Als jouw trekker op 1.500 motortoeren op de 540E draait, dan zal het aftakastoerental mee op en neer pendelen en wel bij, laten we zeggen, 1.400 tot 1.600 motortoeren en wordt dit een aftakastoerental tussen 504 en 576. Deze toerentalspreiding zal de krachtpieken en dalen alleen maar groter doen worden ( om maar te zwijgen of het maximale toerental niet te fors wordt overschreden). Bij "normale" 540 bij pakweg 2.000 motortoeren zijn de verschillen kleiner.
Voor vermeende brandstofbesparing dan?
Stel de pers vraagt 30 p.k. voor aandrijving en het verschil in specifiek verbruik van de motor bij 1.500 en 2.000 toeren verschilt 10 gram/p.k/uur. Dan is het verbruik 300 gram (minder dan een half liter) meer of minder. Niet om naar huis te schrijven.

P.S.: Nog nooit in discussie geweest in dit theater:
Bij 1.500 motor draait de motor op zogenaamd maximum koppel. Dit houdt in dat de zuigers de "zwaarste" arbeidsslagklappen krijgen te verduren. Zou de motor hiervan ook meer slijten?
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Wimsumar:
Bij 1.500 motor draait de motor op zogenaamd maximum koppel. Dit houdt in dat de zuigers de "zwaarste" arbeidsslagklappen krijgen te verduren. Zou de motor hiervan ook meer slijten?

De motor zal erop gebouwd zijn (mag je toch vanuit gaan).
Vertegenwoordiger van een lmb hier in de buurt adviseerde begin jaren 90 zo mogelijk op max. koppel te werken vanwege het verbruik. Nu heeft een Fendt 307 geloof ik ook een 540E, dus dat komt mooi uit.

In de praktijk zullen de werkzaamheden met de 540E pto vaak maar een beperkt deel van de beschikbare pk's vragen, anders moet je sowieso de gewone 540 pto inschakelen.
bartjuh
Ik heb wel een met de 1000 toeren aftakas geperst. Trekker liep toen net 1200 toeren. Dit was uit noodzaak omdat er geen kruip op de trekker zat en t anders te hard ging.
Wimsumar
Beste JammermaarHelaas:

Quote @jammermaarhelaas:
Vertegenwoordiger van een lmb hier

Hier verkocht de vertegenwoordiger ook als warme broodjes mixers met omkeeraandrijfkast. Niet wetende dat de Fendt-300-serie, naast de 540E (750) toerenaftakas ook een 650 toeren linksomdraaiende (in plaats van de 1.000) leverbaar had.

Quote @jammermaarhelaas:
In de praktijk zullen de werkzaamheden met de 540E pto vaak maar een beperkt deel van de beschikbare pk's vragen,

Ik ken een geval van iemand die kost-wat-het-kost een 307 kocht om met de 540E (750) aftakas te maaien. De trekker trok het niet en werd terstond weer (met het mes op de keel van de vertegenwoordiger) ingeruild voor een groter type waarmee het wel kon. 😄
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Wimsumar:
Hier verkocht de vertegenwoordiger ook als warme broodjes mixers met omkeeraandrijfkast

Hoe bevalt dit omkeren van de mixrichting? Komt de mest dan beter op gang, of is het een eendagsvlieg?
radium45
Of het wel of niet wil hangt in grote mate af welk type/merk inspuitpomp op de motor staat, grofweg gezegd vangt een Bosch lijnpomp de slagen beter op als een (roterende) verdelerpomp. Het vermogen zegt eigenlijk niks in dit geval, ik perste heel veel met een BM 350 van 45 pk (voorzien van een lijnpomp) en dan nog was de pers de bepalende faktor en niet die paar pk.
Luca8210
@radium45 ik pers met een galgnani 7000 met case cs 94 met lijnpomp
radium45
@Luca8210 Hoeveel slagen moet die draaien per minuut?
radium45
@Luca8210 Hebben ze dat al lang die lijnpomp? Dacht dat ze ook met een verdelerpomp geleverd waren.
Luca8210
@radium45 je hebt 2 motoren de mwm en de sisu motoren ik heb mwm met lijnpomp
dickt
Je kunt altijd nog deze pers kopen. Ben je niet afhankelijk van de aftakas. 😂
Pers met eigen motor
MASSEY-MOOI
Met onze 8110 (mf) pers(nh644) ik rondebalen op 540e(750) en rooien ook wil hartstikke best en loopt mooi rustig het is mooi werken
kerstrunner
Ik pers met een Gallignani 7190 en 7100,met een New Holland T5050 (95pk) ervoor,en altijd op 540E aftakas. Gaat heel goed,ik zorg dat hij tijdens het persen op 520-540 toeren draait,als de rij'tjes dan wat dikker worden,of er komt een prop in,gaat de motor wat makkelijker terug in toeren in plaats van dat de breekbout breekt.
Luca8210
@kerstrunner oke, zal het binnekort dan eens testen 😉
Fordje4600
Ik kan met gewoon 540 toeren kleine balen persen met een ford 4600
Wimsumar
Beste JammermaarHelaas:

Quote @jammermaarhelaas:
Hoe bevalt dit omkeren van de mixrichting? Komt de mest dan beter op gang

Ja, als je dat eenmaal hebt ervaren maakt de omkeeraandrijving op de mixer dit werk stukken minder vervelend. In plaats van schier eindeloos te kijken naar een langzaam meelopende drijflaag is deze, door een paar keer de stroomrichting te veranderen, in ommezien los.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tractors Diverse en hebben de trefwoorden balen persen en hoeveel toeren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!