Mc-Cormick D 439 - Olie uit uitlaat

Na het vervangen van de gloeistiften, reinigen van brandstofleidingen en plaatsen van een nieuwe batterij, start mijn recent aangeschafte 1965 Mc Cormick D439 weer als nieuw.
Bij een testritje heb ik echter vastgesteld dat er olie achtige smurrie uit de bovenuitlaat komt ter hoogte van een gat in de bocht naar het uitlaatspruitstuk. Dit gat gaat uiteraard nog gedicht worden. Is het echter normaal dat er olie op deze plek zit?
Mogelijke oorzaken die ik kan terugvinden op dit forum:
1) Lekke koppakking --> Hoe kan ik dit controleren? Moet ik nog andere symptomen zien?
2) versleten rubbers van klepsteel, althans bij een IH 724. --> Kan dit bij mijn model ook gebeuren?
3) andere oorzaken?

alvast dank!
tffkab

Reacties

Oldtimer-fan
Dat de rubbers van de klepstelen versleten zijn is waarschijnlijker dan de koppakking. Daar zou sowieso geen olie moeten komen. Dan zou hij ook slecht moeten lopen en wit moeten roken want dan verbrand hij water mee.
mcd-439power
Is het niet gewoon roet wat nat is geworden met de regen ofzo dat hij die eruitblaast?????
Wimsumar
Beste Oldtimer-Fan:

Quote @Oldtimer-fan:
Dat de rubbers van de klepstelen versleten zijn is waarschijnlijker

Mee eens. Echter, ik twijfel of er dan na een testritje al dusdanig olie langs de klepstelen is gelekt dat het al zichtbaar bij de uitlaat uitgeblazen wordt.

@TffKab: loopt de motor op 4-cilinders? Of zou er mogelijk 1 cilinder niet actief meedoen waardoor hieruit onverbrande dieselolie in de uitlaat komt?
IHCparts
Een D439 heeft geen rubbers om de klepstelen, wel kan het zijn dat de klepgeleiders versleten zijn.

Als er op het onderste punt in de uitlaatbocht een klein gaatje zit, kan dit ook bewust gedaan zijn om water wat de uitlaat inregent eruit te laten. Een regenklepje kan natuurlijk ook helpen.

Heb je onderdelen nodig voor de D439? Zie: www.ihcparts.nl
Nono
Ik heb een 439, ook heb ik dit probleem gehad. Tijdens een toertocht had de tractor achter mij allemaal kleine olie spatjes op de voorzijde. Bleek uit mijn uitlaat te komen. Oorzaak gevonden, bleek kapotte olie veer. Ook was de cylinder beschadigd. 4 nieuwe zuigers en bussen geplaatst.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 en hebben de trefwoorden olie en uitlaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!