Remeisen van bestaande en nieuwe aanhangwagens vanaf 2017

Originele beschrijving
Door de invoering van de Europese verordening 167/2013, die op 1 januari 2016 is ingegaan, worden er nieuwe remeisen aan nieuwe landbouwaanhangwagens gesteld. De snelheidsverhoging van 25 naar 40 km/h maakt dat er aanvullende eisen komen aan aanhangwagens waarmee harder dan 25 km/h wordt gereden. Er komt daarbij geen verplichting voor de opbouw van drukluchtremmen op bestaande aanhangwagens.
...

Deel dit topic

Reacties

Nick83
Ik ben halverwege het verhaaltje afgehaakt. Ik snap er eigenlijk geen ene drol meer van, ingewikkeld gedoe ...
+1
Tinus
@Nick83 Tijd voor een nieuw dossier, a la tractorfan.nl/dossier/tractorkenteken/ ?
Jasperfendt
@Tinus Goed idee voor als je je ooit een keer verveeld idd 👍
maaarte
@Nick83 Valt allemaal wel mee: nieuwe aanhangwagens zullen uiteindelijk alleen maar met luchtremmen geleverd worden. Bestaande aanhangwagens mag je de hydraulische rem houden wat mij helemaal niet tegenvalt. Wel moet er een losbreekreminrichting op je aanhangwagen komen
Nick83
Quote:
@maaarte: Wel moet er een losbreekreminrichting op je aanhangwagen komen

En hoe moet ik me dat voorstellen? Net zo iets als bij een aanhangwagen / caravan van een auto? Bij een mesttank zou zo iets nog wel te knutselen zijn, maar bij een opraapwagen iets moeilijker.

En als je voor je nieuwe wagens toch perslucht op je trekker moet, vraag ik me al of het bij bestaande wagens niet net zo goedkoop is om om te bouwen naar perslucht als te gaan knutselen met een losbreekbeveiliging.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
4