Hier wordt je niet vrolijk van, TTIP

Toch maar met zijn allen met de trekker naar Brussel?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Inderdaad.
newholland6640
Quote Reactie van @maxxuM4ever:
Toch maar met zijn allen met de trekker naar Brussel?

En wat wil de lto? Praten zeker?
newholland6640
@Tinus

Bizar, lto heb je dus echt niks meer aan.
cs-agrar
@Tinus
Die hebben wel heel beste oogkleppen op..
ej-van-de-voort
@cs-agrar

Die oogkleppen zullen intussen wel vastgegroeid zijn zolang als dat die er al op zitten
ares697
Dat filmpje 😂

"Het afval (de mest eigenlijk) wordt met een soort grote tuinsproeiers over het land gesproeid en verneveld dan"

En dan een filmpje van een beregeningshaspel erbij, dat wordt vast een succes, mest uitrijden met een beregeningshaspel.

Helaas op mij vroeger middelbare school al wel mee moeten maken dat de lerares zulke amerikaanse docu's had gezien en kwam vertellen dat wat daar te zien was ook standaard praktijk was in Nederland.
Fordje4600
Wat houd dit topic in kan iemand mij dit uitleggen?
+3
Tinus
@Fordje4600 TTIP is een verdrag tussen een groot aantal landen waarin verregaande afspraken worden gemaakt over hoe er tussen de landen gehandeld gaat worden. Hoewel dit een verdrag tussen landen is, zijn het naast politici en ambtenaren met name grote bedrijven die de afspraken opstellen. Die bedrijven zien hun kans schoon om een hoop regels overboord te gooien, onder het mom van 'dit is noodzakelijk om tot eerlijke handel te komen'. Verwachting is ook dat Europa vanwege de interne verdeeldheid nogal het onderspit delft in de onderhandelingen, waardoor er nog meer macht gaat naar Amerikaanse bedrijven.
Fordje4600
@Tinus oke bedankt Tinus
Arnoldvd
@Fordje4600 tobbe weer
SJB533
Quote Reactie van @Tinus:
Verwachting is ook dat Europa vanwege de interne verdeeldheid nogal het onderspit delft in de onderhandelingen, waardoor er nog meer macht gaat naar Amerikaanse bedrijven.

Nu rijst bij mij de vraag: waarom in de lieve vrede een dergelijk verdrag sluiten, als jouw eigen regio er minder van wordt?
+2
Tinus
@SJB533 Dat heb ik me ook al afgevraagd. Ik denk dat het neerkomt op een combinatie van:

  • Onkunde
  • Korte termijn denken
  • Wishful thinking
  • Corruptie
newholland6640
@Tinus

Ik ben bang dat het vooral die laatste oorzaak is.

De lto wordt voor meer dan de helft gefinancierd vanuit de overheid. Jij weet ook, wie betaald bepaald!!!!!
jordi 1455
Quote Reactie van @Tinus:
Verwachting is ook dat Europa vanwege de interne verdeeldheid nogal het onderspit delft in de onderhandelingen, waardoor er nog meer macht gaat naar Amerikaanse bedrijven.

Dat zou ik nog niet zo snel zeggen, aangezien de Britten waarschijnlijk naar een Brexit toe gaan, daarna zou het misschien wel gebeurt zijn met de EU. Landen als polen en Hongarije willen ook niets van Brussel hebben en Eurosceptische partijen flink in opmars zijn in heel Europa. Buiten de werkelijkheid levende politici als Van Balen, Verhofstad, Juncker, Merkel, Pechtold en anderen van het Pro EU kamp proberen ons bang te maken dat zonder de EU oorlog komt en economische misère. Maar ja die zijn bang hun overbetaalde baantje te verliezen.
cs-agrar
@jordi 1455 landen als polen en hongarije willen juist alles van brussel hebben, daarom zitten ze er bij.
+2
walrus
@Fordje4600

ceta schijnt nog erger te zijn dan ttip
+1
diezel
@walrus
Wat zijn we toch ver afgezakt in dit land.
Een cabaretier/schrijver, die ook dit keer weer, beter onderzoekswerk verricht dan alle Nederlandse journalisten bij elkaar! 😞
walrus
Quote Reactie van @diezel:
Nederlandse journalisten

Dat komt omdat alle journalisten (ook in het buitenland trouwens) corrupt zijn. De grote nieuwsmedia zijn vaak in handen van een paar machtige bedrijven. (en de overheid niet te vergeten)
Die tikken steeds journalisten op de vingers over wat ze wel en niet mogen uitzenden (bijv bij radio omroepen of NOS) of hun eigen berichten verzinnen die nooit zijn gebeurd om angst te trappen of ander doeleinde.
Vandaar ook dat nooit iemand van ttip en ceta had gehoord voordat ZML erover begon.
Niemand mocht het in het nieuws plaatsen van de overheid.
Tinus
@walrus Ik denk dat het veel eenvoudiger is. Wie er van uit gaat dat de overheid in staat is om een gemiddelde complottheorie uit te voeren heeft veel te veel vertrouwen in de competenties van een hele hoop ambtenaren. Het is simpel; het interesseert het grote publiek gewoon niet.

Dom vermaak op TV (Hollands Got Talent is notabene het meest bekeken programma) is als junkfood voor de geest, je wordt er niet veel beter van.

Een programma als Eenvandaag, waar TTIP meerdere malen is besproken voordat Lubach er aandacht aan besteedde, heeft veel minder effect omdat mensen die naar dat programma kijken gewend zijn om alleen maar pessimistisch nieuws te zien. Je hoort altijd zo'n voiceover op sombere toon vertellen wat er nu weer mis is in Nederland. Het publiek van Lubach is een heel ander publiek, die TV kijkt voor vermaak, en derhalve Eenvandaag links laat liggen. Als er dan een serieus onderwerp aangesneden wordt is de reactie fuck, waarom weet ik daar niks van?, terwijl je ook een ander programma had kunnen bekijken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN