Wie heeft er meer last van dat de site ingewikkelder is geworden

Ik vind zins de vernieuwe site dat die een beetje ingewikkeld is . De oude site was veel overzichtelijker . Wie heeft hier nog meer last van

Deel dit topic

Reacties

+3
Fast Eddy
Ik ben het overzicht ook kwijt. En volgens mij meerdere mensen gezien de reacties op topics.
Ik heb het idee dat er toen op de oude site meer reacties op topics kwamen.
Tinus
@Fast Eddy Mei / Juni / Juli is traditioneel de rustigste periode voor TF,. Daarom streefde ik er ook naar om in die periode de site te herlanceren, mochten er opstartproblemen zijn dan hebben daar minder mensen last van.

Daarbij komt ook nog dat we 20% van het bezoek die via Google de site bereikt kwijt zijn door de overgang naar https://www.tractorfan.nl. Dit zorgt er voor dat er iets minder topics worden aangemaakt door nieuwkomers.

In het aantal vaste bezoekers en reacties per topic zie ik geen dip t.o.v. van dezelfde periode vorig jaar. Het bezoek via Google komt ook alweer terug.
arjanvw
@Tinus Vind de site echt mooier geworden en na een aantal aanpassingen ook gebruiksvriendelijker! Mooi gedaan! Alleen werkte gisteren het aanpassen van een geplaatste reactie niet...
kerstrunner
Ik begrijp inderdaad ook niet alles,kan ook niet alles terugvinden. Dacht dat het aan mij lag
Tinus
Daar kan ik inkomen. Wat kan ik verder verbeteren? Als ontwikkelaar / ontwerper / gebruiker van de site kan ik zelf wel denken dat alles duidelijk is, maar ik kijk er natuurlijk niet objectief meer naar. Alle feedback is welkom, desnoods via PB.

De homepagina is toevallig vanochtend aangepast. Misschien dat je daar ook een mening over kunt geven?
inter 745xl
@Tinus ik vind het goed dat je de nieuwste foto's nu ziet en niet steeds dezelfde
erik9831
Het valt allemaal nog mee vind ik persoonlijk. Het is inderdaad een hele aanpssing, maar ondertussen lukt het vlotjes. De topics zijn inderdaad voor mij ook een probleempje. Ik zie nu soms dagen aan een stuk dezelfde topics bovenaan staan en kan niet zien wat nieuw is of zie er gewoon over.
+1
Tinus
@erik9831 Er is inmiddels weer aan gesleuteld! Hoe lijkt dit?
+1
erik9831
@Tinus werkt zo al iets overzichtelijker vind ik 😄
jan-broekate
Dus ben toch niet de enigste . Vind vooral de start pagina heel onoverzichtelijk . Zo als de oude site mag het van mij wel weer worden dat was veel beter te zien allemaal gewoon eerst de nieuwste forums en beter overzicht van de nieuwste foto's en de agendapunten waren beter te volgen
jan-broekate
Owja en dat nieuwe belletje en bliksem boven aan daar snap ik ook niet alles van . En als je een nieuw topic wilt maken kijkt hij eerst als er al wat over jou getypte regel is . Dan komen er allerlei topic's te zien maar de meesten als je die aan klikt zijn verwijderd
marc102
@jan-broekate Beletje is een notificatie specifiek voor jou dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die jouw naam noemt of op jouw topic reageerd

Een bliksem is een soort algemene melding dat iemand iets gedaan heeft op TF bijvoorbeeld een foto plaatst of een topic opent,....
+2
Fendt926Driver
Wat mij nog (enorm) stoort is dat de laatste reaktie bij een topic niet onderaan toegevoegd wordt maar ergens ertussen. Laatst bij topic over loonwerker betalen klik je op laatste reaktie en kom je midden in de topic uit. Mis zelf redelijk reakties omdat ik niet elke keer de hele topic weer lees. En vindt dat jammer.
marc102
@Fendt926Driver Dit zie ik ook, als je hierboven kijkt naar mijn reactie op jan-broekate dan zie je dat deze naar rechts versprongen is en onder de reactie van Jan-broekate staat.

Als jij Fendt926driver een reactie plaats zonder een naam te noemen van iemand anders dan komt die weer helemaal onderaan zo lijkt het. Maar dit klopt ook niet altijd heb ik het idee
Tinus
Quote Reactie van @marc102:
Als jij Fendt926driver een reactie plaats zonder een naam te noemen van iemand anders dan komt die weer helemaal onderaan zo lijkt het. Maar dit klopt ook niet altijd heb ik het idee

Klopt hoor, als je een 'losse' reactie plaats komt hij onderaan de pagina.
+4
Tinus
@Fendt926Driver Ik heb het daar met veel mensen over gehad en eigenlijk zijn er 3 kampen:

De poweruser

De poweruser leest elke reactie zodra hij binnenkomt. Omdat hij de voorgaande reacties ook gelezen heeft, weet hij waar elke reactie aan refereert. Het groeperen van reacties is voor deze mensen geen toevoeging.

Deze mensen reageren zelf ook actief op topics. N.a.v. gesprekken met deze gebruikers is de tekst van reacties opgenomen in de /today/ pagina, omdat men dan snel kan zien of ze het topic nog weer willen bekijken.

De meelezer

De meelezer bezoekt de site meestal 1x per dag / week, meestal in de avonduren. De meelezer leest de reacties onder een topic in 1x door. Het groeperen van de reacties is dan ideaal. Als het topic een dag later nog steeds actief is dan leest men de nieuwe reacties nog eens door, maar alleen als het een interessante discussie was.

De 'achteraf' bezoeker

De meeste topics blijven nog jarenlang bezoekers trekken vanuit Google of via het lijstje met topics op een machinepagina. Ook hier is het groeperen van reacties ideaal, omdat het anders domweg niet te volgen is. Het groeperen is wel maximaal 2 niveau's en niet zoals bijv. bij Reddit onbeperkt, omdat je dan ziet dat het supersnel offtopic gaat.

------

Met het oog op de meelezers en de 'achteraf' bezoekers wil ik de reacties echt gegroepeerd houden. Op prikkebord zijn de reacties ook gegroepeerd, en daar heb ik aan de rechterkant een lijstje met de reacties op volgorde van binnenkomst. Dit werkt echter niet op mobiel (ruimte is er niet).

Het groeperen van reacties betekend ook dat een bladerfunctie niet mogelijk is. Alle reacties verschijnen dus op 1 pagina. Eigenlijk moet ik topics met >300 reacties sluiten en topics aanmaken voor alle onderwerpen waarop mensen offtopic gingen, maar daar heb ik nu nog niet genoeg tijd voor, omdat ik nog aan het ontwikkelen ben.

Mogelijke oplossing

Hoe zou het zijn als ik bovenaan elke pagina een knop maak waarmee je alle nieuwe reacties (sinds je laatste bezoek) markeer? Ik kan eventueel een voorbeeld maken op de testlocatie, zodat we dat eens uit kunnen proberen?
marc102
@Tinus Dat lijkt me een goed idee om een de reacties op verschillende manier te laten sorteren. Dat ze standaard op de huidige manier staan en na het drukken op een knop 1 maal gestorteerd worden op volgorde van tijd
marc102
@Tinus Gekke vraag maar waarom staan deze reactie dan toch versprongen als ze geen naam bevatten?
tractorfan.nl/picture/969847/

# paint skils 😀
Tinus
@marc102 Ze reageren wel op de reactie erboven, maar hebben zelf de vooraf ingevulde mention weggehaald uit het reactieveld. Niet zo handig van ze..
Corne S
@Tinus

Kun je niet een knop maken dat je als lid zelf bepaald hoe je het wel zien? Of is dit te ingewikkeld?
Tinus
@Corne S Lastig, want de structuur bepaalt ook meteen hoe je reageert. Als ik het reactieveld voor een deel van de gebruikers onderaan een chronologisch overzicht zet, dan zullen die mensen waarschijnlijk het nut niet inzien van de 'Reageer @Corne S' link en gewoon een losse reactie plaatsen.
Tinus
@marc102 Ik kan bovendien reacties loskoppelen als het offtopic gaat / eigenlijk op zichzelf mag staan.
SJB533
Quote Reactie van @Tinus:
Ik kan bovendien reacties loskoppelen als het offtopic gaat / eigenlijk op zichzelf mag staan

En als jij, of ik, dat doet, gaan dan alle reacties en reacties op reacties, die daarop betrekking hebben mee?
Tinus
@SJB533 Ja alles blijft behouden, zojuist toegepast in het Neveninkomsten topic 😄
SJB533
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Wat mij nog (enorm) stoort is dat de laatste reaktie bij een topic niet onderaan toegevoegd wordt maar ergens ertussen

En toch, Huub, is dat logisch. Ik reageer nu op jouw reactie op een reactie. Die blijft dan bij jouw reactie. Voor het overzicht van reacties op reacties is dat wel een mooie vinding. Qua tijd lijkt het inderdaad vreemd, ben ik met je eens, maar je moet de logica in het systeem, want die is er wel, even door hebben. Wil straks wel even laten zien, wat er gebeurt, als ik jouw reactie een op zich staande reactie maak. Ik denk, dat het dan wel iets duidelijker wordt.
walrus
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Wat mij nog (enorm) stoort is dat de laatste reaktie bij een topic niet onderaan toegevoegd wordt maar ergens ertussen

dat heb ik ook. zit me soms helemaal suf te zoeken.
Tinus
Quote Reactie van @walrus:
walrus

Wellicht alvast een paar tips (in afwachting van verdere verbeterpunten). Vanaf de homepagina kun je op het aantal achter de titel klikken om naar de laatste reactie te gaan.

Vanaf de /today/ pagina (bliksemschicht) leidt elke reactie naar de reactie op pagina. En vanuit het forumoverzicht leidt een klik op de naam naar de laaste reactie.

Vanuit een topic kun je ook op de avatars aan de rechterkant klikken om alleen de reacties van die auteurs te laten zien.
joop-same
Het gaat steeds wel beter maar wat mij ook stoort is dat de laatste reactie ergens in het midden
van de topic weer opduikt, en ik heb ook het idee dat er minder reacties zijn dan voor de tijd
Tinus
@joop-same Beide punten zijn hierboven al besproken 😄
boegie
Nog n klein probleempje in het cafe gevonden@Tinus , als ik op mobiel tf bezoek en dan in het cafe ben, kan ik wel op het menubalkje klikken maar schuift er niks uit, je kunt dan dus niet naar foto's en andere dingen die daar onder staan. Als je uit het cafe gaat werkt het wel. Of was dat al bekent?
+1
valmet6400power
@boegie

Zou mooi zijn als de laatste 5 reacties van het cafe in een hokje op de startpagina zouden komen zodat mensen vanaf de voorpagina gelijk iets kunnen typen 😄
boegie
@valmet6400power vast beter voor het aantal bezoekers 😉
jordi 1455
Ik vindt het alleen jammer dat de net geplaatste foto's niet direct op de homepage zichtbaar zijn. De rest went wel.
Fendt926Driver
@jordi 1455 waar zijn die dan wel zichtbaar. En waar xijn ze tot die tijd wel zichtbaar?
boegie
@Fendt926Driver bij foto's en dan nieuwste foto's. Heb je hetzelfde lijstje als bij het oude tf eigenlijk
Tinus
@Fendt926Driver Op de homepagina staan ook 2 blauwe knoppen met nieuwste foto's en nieuwste video's.
+4
JJ
In het algemeen zeer content met de nieuwe stijl. Naar mijn mening is het een kwestie van wennen. En fijn tunen aan diverse punten.
+1
Nick421
Punten die ik mis:

Meteen op homepagina een klein overzicht van de nieuwe foto's (net als op oude site).
Voorheen zag ik haast alle nieuwe foto's op tf, en tegenwoordig haast geen 1 meer. Op de een of andere manier trekt t mij niet meer zo. Teveel moeten klikken om aantal foto's te kunnen zien. Kleine miniaturen zijn voldoende.

Notificatie instellingen.
Als je ergens 1x op gereageerd hebt, blijf je bij elke nieuwe reactie een notificatie ontvangen. Ookal heeft t niks met jou reactie te maken. (Klote bij topics zoals "kenteken op trekker")

Vanaf een foto van een trekker direct naar de typepagina van die trekker kunnen klikken.
Tinus
Quote Reactie van @Nick421:
Teveel moeten klikken om aantal foto's te kunnen zien. Kleine miniaturen zijn voldoende.

Die komen nog weer terug! Nog even geduld en kan ik een hoop leden blij maken geloof ik (ook @jordi 1455 en @basia ).

Quote Reactie van @Nick421:
Als je ergens 1x op gereageerd hebt, blijf je bij elke nieuwe reactie een notificatie ontvangen. Ookal heeft t niks met jou reactie te maken. (Klote bij topics zoals "kenteken op trekker")

Dat hoeft echt niet! Bij elke reactie kun je voorkomen dat dit gebeurd:



Bovendien kun je je heel gemakkelijk afmelden:



Of direct na het plaatsen van een reactie afmelden (zonder dat je moet wachten op de eerste notificaties):



Quote Reactie van @Nick421:
Vanaf een foto van een trekker direct naar de typepagina van die trekker kunnen klikken.

Die mogelijkheid is er ook gewoon. Als je op merk / type klikt ga je naar de 'machine' pagina, klik je op het aantal dan ga je naar de foto's van dat type.
Nick421
@Nick421 iets simpels om dit op te kunnen lossen is bijvoorbeeld: ipv de vaste miniaturen die weergegeven worden op de homepagina, daar de nieuwe foto's weer te geven.
+1
Nick421
@Tinus jaa topp!!
Kunt zelfs op de foto klikken om er naar toe te gaan.

Tinus, jij hebt mij vandaag weer een blij man gemaakt.
Valtra-Fordpower
Wat ik wel vervelend vind is dat TF op de nieuwe locatie meer, en vaker staat te laden, en soms duurt laden ook nog eens erg lang. Dit had ik voorheen nooooooit.
Toen was TF mijn internettester. Als zelf TF niet snel laadde, was er iets mis lokaal. Regelmatig moet ik de pagina verversen, omdat het laden te lang duurt, en dus stop gezet is door FireFox.
basia
Ik sluit me helemaal bij de reactie van @Nick421 aan ; heb precies dezelfde mening .

Zal wel aan mij liggen , en met leeftijd te maken hebben , maar van mij mogen ze direct wel weer naar het oude ; cq Truck-Fan systeem gaan . T. boeit me nog maar matig zo .
+1
ramele
Wat ik ook jammer vind is dat Deutz niet meer bij de top 20 merken staat waarom niet gewoon Deutz -Fahr aan klikken en deze in 3 of 4 kolomen verdelen Deutz-Fahr, Deutz, Fahr, en Deutz-Allias heb je veel minder te
zoeken en alles van Deutz en Fahr bij elkaar.
Dit zelfde geld ook voor Case - International staat er ook 3 keer op
Krissie
@Tinus Waar ik tegen aan liep was dat ik t Kramp vragen topic niet kon vinden. Wanneer ik zocht op "Kramp" en daarna topics aanklikte, kreeg ik allemaal oude topics voor mij waar ik dus niets aan had. Pas na het intypen van "Kramp vragen topic" kreeg ik pas wat ik zocht.
Wellicht dat er een soort sorteerfunctie kan worden bijgezet, op recentie, reacties ed, wanneer men iets zoekt
Wimsumar
Beste Basia:

Quote @basia:
direct wel weer naar het oude ; cq Truck-Fan systeem gaan

Helemaal eens!

Maar we kunnen ook met alle andere dissidenten/ontevredenen ouderwets gaan tractorfanbeunen op TruckFanForum. 😀

Mooi hoor:

truckfan.nl/forum/
+2
tractorenfan
Mensen, je mening mag je geven. Maar denk ook aan al het werk dat@Tinus er al ingestoken heeft.
In plaats van te zeggen van niks goed aan of terug naar de oude, vertel duiterlijk waar er problemen mee zijn.
En zoals bij elke nieuwe site is het een beetje wennen!
+2
Tinus
@tractorenfan Thanks! Kritiek uitten is altijd makkelijker dan complimenten geven. Gelukkig went het luisteren naar kritiek vrij snel, net als deze nieuwe site 😉
walrus
Quote Reactie van @tractorenfan:
In plaats van te zeggen van niks goed aan of terug naar de oude, vertel duiterlijk waar er problemen mee zijn

is beetje hoe je het opvat.
Je kan het als negatief kritiek opvatten
of
Als vrienden onder elkaar als tips beschouwen.
+1
Tinus
@walrus Dus als je een restauratie van een oude Fendt achter de rug hebt en je beste vriend zegt "ik vind het helemaal niks", dan vind je dat net zo'n goede reactie als "Hey, ik hoor een tik in de brandstofpomp. Als je daar en daar aan draait dan loopt ie een stuk prettiger!"?

Tussen kritiek en kritiek zit een hoop verschil, ongeacht van wie het komt.
walrus
@Tinus haha zo had ik nog niet bekeken.
Wimsumar
Beste Tractorenfan:

Quote @tractorenfan:
al het werk dat@Tinus er al ingestoken heeft.

Dat mag geen naam van betekenis hebben voor iemand die beroepsmatig forumsoftware maakt.
Daarnaast is Tinus zelf maar zeer sporadisch actief op het forum en zal zich nauwelijks kunnen inleven wat doorgewinterde forumleden ondergaan met al de veranderingen

Quote @tractorenfan:
een beetje wennen!

Daar staat tegenover dat je daarbij ook iedere keer een beetje af moet wennen.
Tinus
@Wimsumar Manmanman Wim, wat ben je toch zuur....
+7
Valtra-Fordpower
@Wimsumar Azijn is een schoonmaakmiddel, geen frisdrank.
tractorenfan
@Wimsumar
Zo ver dat ik weet verdiend @Tinus geen geld met de site buiten dan de inkomsten van Google Ads.
Dys dat vrijwilligerswerk mag je wel wat aprecieren.
Wat je met afwennen bedoeld is me een raadsel. De functies van de site zijn hetzelfde gebleven. Hier en daar moet er iets gedaan worden inderdaad aan de indeling. Bijvoorbeeld de vriendelijsten, meer foto's per pagina bij nieuwe foto's overzicht, zoekfunctie verbeteren voor oude topics.
Maar kijk eens naar het grote geheel dat verbeterd is.
SJB533
@Wimsumar
Je bent niet verplicht om te reageren, of zelfs in te loggen...
6530JD
Ik vindt als er nieuwe reacties geplaats worden boven aan moeten staan niet bij eerdere geplaatste reacties anders moet je iedere keer alles door lezen.
Tinus
@6530JD Ja, dat is nou helaas net een belangrijk onderdeel van een discussie. Lezen wat een ander te zeggen heeft. Begin bovenaan dit draadje zou ik zeggen.
stannetje96
@Tinus het idee van fb dat je reactie onder de reactie komt te staan waar je op reageerd is wel goed maar ze komen tussen elkaar te staan en daardoor kan je nooit ff snel terug lezen als iemand een reactie heeft geplaatst
Tinus
@stannetje96 Hierboven is al een idee besproken, die wil ik binnenkort gaan uitwerken. Kan niet heksen 😄
+1
TurnMeLoose
Quote Reactie van @Tinus:
Kan niet heksen

Als je maar opschiet 😬
Valtra-Fordpower
@TurnMeLoose Zegt een slome import belg 😛
+1
TurnMeLoose
@Valtra-Fordpower Zal nog is sloom reageren als je ''roept'' bij een misplaatste reactie of zo 😉
+1
Valtra-Fordpower
@TurnMeLoose Ben niet anders went van je 😁
+2
erik9831
@Tinus positief bedoeld 😄
Hang dit aan je werkpost of bureau indien je steeds meer en sneller dient te werken:
- Het onmogelijke wordt hier direct gedaan.
- Wonderen duren iets langer.
- Op verzoek wordt hier getoverd.
- Af en toe gebeurt hier een mirakel.

😁
Valtra-Fordpower
@Tinus Dat reactie systeem zoals het Prikkebord? Dat vind ik wel een mooi systeem, en je kunt altijd snel en juist naar de recente reacties.
Wimsumar
Beste Tinus:

Quote @Tinus:
zuur

Ongezouten opmerking van je.
+1
Wimsumar
Beste Valtra-FordPower:

Quote @Valtra-Fordpower:
Azijn is een schoonmaakmiddel

Jaja, het is goed met jou. Ik maak m'n eten zelf wel klaar.

nl.wikipedia.org/wiki/Azijn/
robbin lamers
Is het misschien een idee dat een lees meer link wordt geopend in een ander tabblad. nu verlaat je tractorfan en komt (bijvoorbeeld de nieuwspagina) op zijn plaats. is niet heel handig.
Tinus
+1
robbin lamers
@Tinus Goed bezig
hobbyboer
Quote Reactie van @Tinus:
Mogelijke oplossingHoe zou het zijn als ik bovenaan elke pagina een knop maak waarmee je alle nieuwe reacties (sinds je laatste bezoek) markeer? Ik kan eventueel een voorbeeld maken op de testlocatie, zodat we dat eens uit kunnen proberen?

Helemaal goed! Van mij mag je het direct doen.

Verder zie ik, als ik het goed heb, alleen de mogelijkheid van een reactie op een reactie.
Dus 1 stapje naar rechts en een ander kleurtje.

Is het mogelijk om nog meer stapjes naar rechts mogelijk te maken voor een reactie op een reactie die al een reactie was op een andere reactie? Enz.
Tinus
@hobbyboer Daar heb ik (lang) over nagedacht maar wat mij betreft zijn er 2 opties: 2 niveaus of onbeperkt. Bij elke andere optie zie je dat het aantal niveaus niet toereikend is, omdat mensen op elkaar blijven reageren, met telkens een nieuw niveau.

Op reddit.com hebben ze een onbeperkt aantal niveau's. Maar daar hebben ze gemiddeld 2.000 reacties per topic, waarvan 90% van de reacties offtopic gaat.

Ik wil eigenlijk proberen om door actief te modereren en voor onderwerpen die offtopic gaan een eigen topic aan te maken, de boel zo leesbaar mogelijk te maken. Daarnaast blijf ik schaven aan de techniek op zich.
olro 61
Ik vind het ook geen verbetering, Videos staan er maar een paar uur op, voorheen 24 uur. En een goed ovezicht ontbreekt. En het uploaden van een video van een weing voorkomende trekker lukt mij ook niet.
Voor de liefhebbers van tractoren en landtechniek reportages van de jaren 70, 80 en 90 kijk op mijn youtube kanaal: YOUNGTIMER TRACTORS .
+2
Tinus
Quote Reactie van @olro 61:
Ik vind het ook geen verbetering

Je noemt een paar dingen op m.b.t. video's en de hele site is geen verbetering? Met het verkeerde been uit bed gestapt ofzo?

Quote Reactie van @olro 61:
Videos staan er maar een paar uur op, voorheen 24 uur.

Alle video's van de afgelopen 8 jaar staan gewoon op de site, zowel toegankelijk via de machine pagina's als via het overzicht met de nieuwste video's.

Quote Reactie van @olro 61:
En het uploaden van een video van een weing voorkomende trekker lukt mij ook niet.

Dat klinkt als een probleem. Kun je iets meer details geven? Dan los ik het op.

Quote Reactie van @olro 61:
Voor de liefhebbers van tractoren en landtechniek reportages van de jaren 70, 80 en 90 kijk op mijn youtube kanaal: YOUNGTIMER TRACTORS .

Ah, hier komt de aap uit de mouw, je wilt meer views op je eigen video's en bekijkt de site vanuit dat oogpunt. Niks mis mee, maar daarom is de site nog niet kut toch?
+1
valmet6400power
@Tinus

Kan het aantal fotos per pagina ook nog groter worden dan 12? 😄
RPCounty
Brandhout. Die oude werkte stukken beter
+1
Tinus
@RPCounty Daar kan ik ook echt weer niks mee. Wat doe je hier dan nog?
RPCounty
Ik ervaar t gewoon zo. Maar ja als jij liever hebt dat ik op stap vind ik t ook best hoor. Even goede vrienden
RPCounty
Ik begrijp heel goed dat allemaal niet mee valt maar ik kan er niet aan wennen helaas
RPCounty
Dus zeg t maar. Blijven of wegwezen?
+7
Tinus
@RPCounty Sorry, maar ik vind het ronduit belachelijk dat je het harde werk van iemand anders afdoet als 'brandhout', simpelweg omdat je er niet aan kunt wennen.

Ik maak deze site voor 15.000 dagelijkse bezoekers, niet alleen voor de mensen die gewend zijn geraakt aan prutswerk wat ik 7 jaar geleden met een bord eten op schoot in mekaar heb geknutseld. Daar ben je ook gewend aan geraakt. Dat ging vast ook niet over een nacht ijs en dat was met een site die vele malen slechter was als deze.

Ik wil dat de site nog 100 jaar meegaat en niet dat mensen over 5 jaar alleen nog op archive.org kunnen kijken naar een oldtimer van een website en kunnen zeggen 'Dat was TractorFan, mooie site, maar ja, hij ging niet met zijn tijd mee he? Tja, dan ga je dood he?'.

Kijk naar mijn reacties. Iedereen die met een concreet probleem aankomt krijgt persoonlijk reactie. Iedereen die met verbeterpunten aankomt krijgt antwoord, uitleg of meteen een doorgevoerde verbetering waarmee ze verder kunnen.

Maar "brandhout", dat schopt mij echt tegen het verkeerde been. Je zegt dit hiermee niet tegen een grote organisatie met mensen die om 17:00 naar huis gaan en vergeten waar ze mee bezig waren, maar tegen mij persoonlijk, iemand die om 23:00 nog steeds bezig is met verbeteringen. Als je daar echt nog geen greintje begrip voor op kunt brengen dan heb ik inderdaad liever dat je vertrekt.
RPCounty
Je hebt gelijk. Brandhout was natuurlijk een reactie van niks. Excuus daar voor. Het valt ook niet mee om het iedereen naar dr zin te maken. Maar feit blijft dat ik er maar niet aan kan wennen en daardoor ook nagenoeg niet meer reageer. Ik weet ook wel dat je t beste dr mee voor hebt. Het is tenslotte jouw "kindje" en daar mag je trots op zijn.
Tinus
@RPCounty Gelukkig. Ik begon even de zin om nog met de site bezig te gaan te verliezen. Had de accuboormachine al gepakt om met de babykamer verder te gaan. Die moet ook nog af en daar krijg ik een stuk minder bezoekers en minder kritiek.

Wennen gaat het snelst door iets actief te gebruiken. Als er iets is wat ik kan verbeteren dan ga ik echt mijn best doen om het op te lossen. Als je concrete verbeterpunten hebt, stuur me dan een pb.
RPCounty
T gaat vast weer wennen. Ik wens je in ieder geval succes en hoop dat je door gaat.
Tinus
@RPCounty Dat doet me goed 😄
+1
RPCounty
@Tinus zand er over dus haha
+1
Valtra-Fordpower
@RPCounty Nou niet vertrekken, want is echt alle +Ford kennis vertrokken. 😛
TurnMeLoose
Quote Reactie van @Tinus:
Wennen gaat het snelst door iets actief te gebruiken

Nou ik heb er zelfs nog steeds moeite mee 😬
Valtra-Fordpower
@TurnMeLoose

Volgens mij zei (typte) hij "Actief gebruiken"... 😆
+3
Loeideutz
@Tinus als je die vorige site 7 jaar geleden met een bord eten op schoot hebt gemaakt, dan moet je mij toch eens vertellen wat er in het eten zit? Ik wil dat ook eten, dan krijg ik morgen vast een miljoenenidee.
+1
Loeideutz
@Tinus volgens sommigen van mijn vrienden ben ik nu al een varken, dus of dat dit nu zo'n verstandig idee is..........
walrus
Wat ik trouwens vaak heb (weet niet of het al eens besproken is hier of elders)
dat als ik een berichtje wil plaatsen en op verzenden klik, ik dan een witte pagina krijg met de melding: Beveiligde verbinding mislukt, probeer het opnieuw.
+2
Tinus
@walrus Ja dat is een fout waar ik zelf niet veel aan kan doen op dit moment. Volgende week komt er een update van de serversoftware uit, waarin deze bug is opgelost.
olro 61
Sorry Tinus , ik plaatste de reactie niet om het hele TF forum af te kraken .
Ik ben heel blij met TF, ik kijk er dagelijks naar , en ik wil je een kompliment geven voor al je inspanningen.Ik wilde alleen melden dat ik de videos t.o.v de oude site geen verbetering vind. Om via machines fotos en videos terug te zoeken had ik nog niet ontdekt.Een paar weken geleden wilde ik een video van een Schlüter profi trac 3500tvl plaatsen maar het , het typenummer kwam niet in het rijtje voor, en bij handmatig intikken lukte het ook niet.Mogelijk lag het aan mij, maar op de oude site is me dat niet overkomen, vandaar mijn reactie maar het zal wel opgelost worden!
Tinus
@olro 61 Inmiddels moet dat werken geloof ik. Wil je het eens testen?
Tinus
Quote Reactie van @olro 61:
video's

De link naar Alle nieuwe video's is nu ook duidelijker geworden.
Pieter99
Met alle respect voor Tinus en de andere moderators, maar ik heb ook een aantal probleempjes met de vernieuwing. Ik kan namelijk maar een aantal filmpjes zien, dan kan ik niet meer verder klikken.Ik weet niet of het aan mijn pc hangt ofniet, maar misschien een tip om eventjes naar te kijken.
Tinus
@Pieter99 Wat bedoel je met verder klikken? De volgende / vorige video knoppen aan de rechterkant?
Tinus
@Pieter99 Misschien bedoelde je de 6 video's op deze pagina? Ik heb de link naar Alle nieuwe video's nu vervangen door een dikke blauwe button 😄
+2
Johndeeretje
Gelukkig heb ik geen problemen 😅 Top site!
Broucky3
@Tinus In het begin vond het een beetje warrig, zo alles opnieuw zoeken, maar nu wen ik er snel aan. Ik zie ook dat er bijna elke dag iets word veranderd aan je website. Dat wil zeggen dat je er tijd in steekt om verbeteringen te maken.En het verbeterd egt wel! De kwaliteit van de website word verbeterd.

Maar ik had het idee, als je bijvoorbeeld die link aanklikt:
tractorfan.nl/machine/ford/…

Zou het niet overzichtelijker zijn om de rubriek fotos en videos links te zetten, en de toppics rechts?
Als je dan enkel de fotos wilt zien moet je dan niet zo ver scrollen.

Je bent goed bezig!

Mvg,
Tinus
@Broucky3 Ja of de topics standaard dichtklappen oid. Ik denk dat ik deze links ook duidelijker moet maken. Had jij ze wel opgemerkt?

(klik om te vergroten)

Link naar de foto pagina.
Broucky3
@Tinus Dat had ik nog niet opgemerkt, ik denk dat het komt doordat het in een licht (niet donker) kleur staat dat ik dacht dat ik er niet kon op klikken. Hartelijk bedankt! (y)
Tinus
@Broucky3 Dan lijkt me dat ook nog een verbeterpuntje 😄
Tinus
@Broucky3 Zo duidelijker? 🎨
Tinus
Voorbeeldje

(klik om te vergroten)

Meer in lijn met de rest van de site.
+1
Broucky3
@Tinus Ideaal. jij bent een held! (y)
keep up the good job! 😃
Valtra-Fordpower
Trouwens nog een dingetje 😄

Het stomme plop geluidje krijg ik maar niet uit. Alle koekies zijn op, uitloggen/inloggen, maar uit how maar.
+1
TurnMeLoose
@Valtra-Fordpower Gewoon weg blijven is het geluid ook weg 😬
Valtra-Fordpower
@TurnMeLoose

Ben je me nu aan het weg jagen? Tsss, ik ga dit melden aan de operator.... 😬 @Tinus
TurnMeLoose
@Valtra-Fordpower Hahaha wie uitdeelt moet ook kunnen ontvangen en visa versa 🤐
Valtra-Fordpower
@TurnMeLoose

Wie de bal kaatst....

Krijgt hem harder terug. 😄 😄
TurnMeLoose
@Valtra-Fordpower Wij als old skool leden weten wel beter 😉
erik9831
@Valtra-Fordpower geluid uitzetten, probleem ook opgelost 😀
Hurli356
@Valtra-Fordpower gewoon je telefoon gebruiken ipv laptop 😅
+1
Valtra-Fordpower
@Hurli356
Die heb ik lekker niet. Zit meestal gewoon op een oldschool desktop systeem, net als de telefoon trouwens. de allerlaatste échte Nokia.
+1
Hurli356
@Valtra-Fordpower Haha das idd old school. Zou bijna niet meer weten hoe het werkt 😁
+1
Fast Eddy
Ik vind dat juist mooi.
+1
BroekieJD
Tinus, complimenten voor de vernieuwde tractorfan! Misschien is nu niet iedereen er blij mee, maar het is denk ik een kwestie van tijd voor ze eraan wennen. Als je het maar vaak genoeg gebruikt, krijg je er vanzelf handigheid in 😉
Deutztom
Tis er nie beter op geworden. Snik...de oude was overzichtelijker.
Tinus
@Deutztom Wat mis je?
Deutztom
@Tinus ...het overzicht
+4
walrus
Quote Reactie van @Tinus:
Wat mis je?

een dating sectie waar vrijgezelle meiden die tractor rijden zich kunnen aanmelden. 😉
walrus
Misschien ook een idee om bij deze vraag: 'Wie heeft er meer last van dat de site ingewikkelder is geworden' een enquête te maken zodat je duidelijk de aantal mensen kan zien die het lastiger vinden.
Als het maar om 5% gaat, dan gaat het dus nergens over.
Tinus
@walrus Zo'n enquete maak ik nog wel een keer, zodra ik weet dat ik een voldoende ga scoren, haha., Maar ik maak graag een site waar iedereen zich thuis voelt en in veel kritiekpunten zitten concrete verbeterpunten, dus dat kan heel waardevol zijn!
Henk 1120
@walrus Bij 15000 bezoekers per dag, is 5% nog wel 750 bezoekers. Dat het dan nergens over gaat.... 😉
Tinus
@Henk 1120 Zo is 't maar net.
+1
Henk 1120
Ik vind de site prachtig geworden! Vooral het bliksemschichtje bovenaan vind ik een fijne functie. Je kan zo mooi volgen wat er gebeurt op TF.
+1
Tinus
@Henk 1120 Dat is ook een van de dingen die ik een succes vind. Ik kijk zelf steeds meer op de site.
walrus
walrus
@walrus Hierboven heb ik een video url van facebook geplaatst.
Waarom doet die het niet?
Snaky Bill
Of tinus het ligt aan ons maar het is nu zo onordelijk dat wil je niet weten,niets werkt nits te vinden

ken je eigen reacties niet vinden
kort om a dolenhof
+3
valmet6400power
@Tinus

Opzich mis je aan het grootste deel van zijn bijdrages ook niks, laat die dan maar in zijn doolhof blijven 😄
+1
jammermaarhelaas
Mijn commentaar in deze zal weinig toevoegen, maar alhoewel ik de moeite die Tinus steekt in het op orde brengen en bij de tijd houden van de website zeer waardeer, moet ik wel zeggen dat ik sinds de vernieuwingen de weg op TF vaak echt weer opnieuw moet vinden.
+2
valmet6400power
@jammermaarhelaas

Dat is met een nieuwe auto of trekker ook zo daar wen je toch ook uiteindelijk aan 😄
BroekieJD
Beste @Tinus,
Ik heb net een nieuwe video geupload, er zijn meerdere trekkers in te zien. Ik kan helaas niet aangeven om welke trekkers het gaat omdat ik maar 1 merk en type kan weergeven. Ik kan helaas de video ook niet wijzigen. Zou hier misschien iets aan gedaan kunnen worden? Dit is de video: tractorfan.nl/movie/44434/
Alvast bedankt, groeten BroekieJD
walrus
Quote Reactie van @BroekieJD:
welke trekkers het gaat omdat ik maar 1 merk en type kan weergeven. Ik kan helaas de video

Een betere titel was geweest:
"Fendt natuurlijk!! (en andere goedkope meuk) "
😁 😁 😁
BroekieJD
@walrus John Deere mag er ook wel wezen hoor 😁 Deutz is inderdaad meuk 😄
alfredo
Denk dat ik maar ga stoppen om foto's te plaatsen , want krijg steeds rode balkjes en zoek me dan verloren naar het goede type.
Staan dan wat suggesties maar als je bij wijze een punt of komma verkeerd zet , is het lastig om de goede te vinden
Tinus
@alfredo Rode balkjes? Waar?
erik9831
@Tinus als je iets niet correct hebt ingevoerd denk ik. Heb er ook eens een keertje mee probleempjes gehad.
Tinus
@erik9831 Ik heb wel eens getest met wat 'lossere' zoeklogica, maar het vervelende is dat het veelal om nummers gaat, waardoor er veel trefwoorden op elkaar lijken en de top 10 bestaat uit niet relevante types. Lastige materie.
deeremeneer
@alfredo heb net probleemloos een foto geplaatst.
+2
T track
Ik vind het ook veel minder overzichtelijk!!
alfredo
Hoi Tinus
Krijg hier uit de buurt veel klachten dat ze mijn foto's niet terug kunnen vinden , en als ze die gevonden hebben , na een paar foto's bij een ander TF lid verder gaat .
Bijv. als ik 20 foto's plaats men er een paar kan zien en dan blijft het bij het merk hangen zodat men bij een ander TF lid verder gaat en kunnen dan de rest van mij niet vinden .
Deze mensen zijn geen lid van TF maar het moet toch mogelijk zijn als men mn naam intoets ze alle foto's achter elkaar kunnen bekijken die ik geplaatst heb , kon vroeger wel .
Wat doen ze verkeerd ?
Hurli356
@alfredo Was vroeger ook niet, als ze in de merk map zitten krijgen ze alleen de foto's van dat type te zien, maakt niet uit wie de foto's heeft geplaatst. Willen ze alleen jou foto's zien dan moeten ze in jou profiel op foto's klikken en dan telkens terug gaan als ze een foto hebben gezien.
+1
newholland6640
Quote Reactie van @Hurli356:
illen ze alleen jou foto's zien dan moeten ze in jou profiel op foto's klikken en dan telkens terug gaan als ze een foto hebben gezien.

@Tinus Inmiddels zeer tevreden. Moest er in het begin erg aan wennen maar wil niet meer terug.

Alleen bovenstaande probleem/optie mis ik nog...
+2
Tinus
@newholland6640 Dan is de website vanaf nu perfect voor jou 😄 Ga maar eens via het profiel van iemand naar een foto en klik dan op vorige / volgende!
+1
Henk 1120
@Tinus Mooi geregeld Tinus 👍🏼 En hij telt ook nog netjes mee, zodat je kan zien hoeveel foto's je nog te gaan hebt 😄
oldtimergek
@Tinus nou dat heb ik eens ff geprobeerd, krijg steeds de tekst "pagina niet gevonden"
als je op de foto zelf klikt dan wil het wel.
In mijn eigen profiel lukt het wel, maar in een ander zijn profiel dus niet.
Tinus
@oldtimergek Werkt weer 👍
newholland6640
@Tinus

eh sorry tinus toch niet 😃
Next problem 😛

Als je een reactie plaatst en je wilt verder bladeren in het profiel van die gebruiker gaat hij gewoon weer op de oude manier verder...
+1
Tinus
@newholland6640 Pfew, daar had ik niet aan gedacht. Moet ik even over nadenken, haha.
Tinus
@newholland6640 Werkt ook 👌
hbosch9166
De New Holland T6.145 staat nog niet in lijst van machines, graag toevoegen
+5
JJ
@Tinus Zou het mogelijk zijn om het maximaal aantal foto's dat per dag en per week wordt geüpload te begrenzen?

Wellicht is dit meerdere opgevallen, mij valt me op dat er steeds meer leden zijn die het forum overspoelen met foto's. Vaak veelal van het zelfde.
Door het maximale te begrenzen wordt er beter geselecteerd en de kwaliteit neemt toe, en de/mijn irritatie neemt af. 😄
+1
erik9831
@JJ Laten we er openlijk voor uitkomen, ik ben voor !!!

Er zijn mensen, die inderdaad een heleboel foto's plaatsen. Maar het probleem vind ik, waar trek je de lijn ? Neem bijvoorbeeld Nordhorn, daar neem je in 1 keer een heleboel foto's. Dat je die dan op TF zet, daar heb ik geen enkel probleem mee. Als het iedere keer een ander model is, dan vind ik het ok nog.

Wel heb ik een probleem, dat er soms leden zijn die van 1 machine soms 20 foto's plaatsen ... Links, rechts, boven, onder, schuin links, schuin rechts, voorkant enzovoort ...

Zelf probeer ik het te beperken rond een 10 per dag als ik een boel foto's heb.
oldtimergek
@erik9831 oei zal er dan vandaag maar 1 plaatsen, heb er afgelopen 5 dagen weer een boel gemaakt. Maar inderdaad zie ook wel eens dat ze heel veel plaatsen van dezelfde trekker en op het laatst irriteerd dat.
erik9831
@oldtimergek Dorset steam fair geweest ? Dan kijk ik er al naar uit 😄
oldtimergek
@erik9831 yep op de steam fair geweest en weer een boel bijzondere dingen gezien. Moet er eerst maar eens mee aan het uitzoeken wat ik ga plaatsen.
gkgerbengk
Ik kan plots niet meer een naar de volgende pagina met foto's bij een bedrijf. Ik krijg alleen de eerste paar te zien. Hebben meerdere hier last van? @Tinus
Tinus
@gkgerbengk Bij elk bedrijf of een specifieke?
Hurli356
@Tinus Is bij alle bedrijvenpagina's die ik net nog heb gezien
gkgerbengk
@Tinus Voor zover ik weet is dit bij alle bedrijven zo. Als ik klik op mn 'eigen' bedrijf, dan kan ik niet bladeren maar klik ik op de eerste foto bijvoorbeeld en dan op het dus erbij toegevoegde bedrijf, dan word ik doorgestuurd naar Boeren.nu en dan kan ik wel weer bij m'n bedrijf bladeren.
+1
jovos
Kan zelfs geen foto's meer bekijken op nieuwe site. Pff.... Als het goed gaat waarom dan steeds veranderen. Je ziet het; verandering is niet altijd verbetering
newholland6640
@jovos

Niet zo cynisch. Site is ondertussen al niet nieuw meer. En met die andere site was er ook weleens wat
erik9831
@jovos Hoelang heb je dit probleem al, dat je niets ziet ???

Want zoals @newholland6640 ook al zegt, de site is ondertussen niet nieuw meer. Dus is er misschien met een aanpassing aan de site iets veranderd voor jou ? Of is dit de eerste keer in 5 maanden of langer dat je een keertje op TF komt ?
Tinus
@jovos Spuit elf.. Gebruik een moderne browser, ziet het er al veel beter uit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
173
DEELNEMERS
49
WEERGAVES
217