Slimme #sleepslangbemester legt alle mest op de juiste plek
Loonbedrijf van Diepen in Spanbroek (NH) heeft ism met Roelema een eigen sleepslangbemester gebouwd. Een oude Fendt is helemaal verbouwd, de cabine naar voren, tank er tussen, Roelema bemesters er achter en ernaast.
Dankzij GPS geen mestoverlap en ook keurig werk op de kopeinden.
Deel dit topic
Lees ook
TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij
Hebben de trefwoorden mest , gps , bemesten , sleepslang , loonbedrijf , drijfmest en sleepslangbemester geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!
Laatste
Reacties
Hier onze nieuwe bemester in actie. Dit is onze Fendt 716 die wij deels zelf hebben omgebouwd i.s.m Roelama en Kramp. Dit is een prachtig project geworden vinden wij! Grote voordelen zijn minder trekkracht nodig in de bochten, De gewichtsverdeling van de machine is optimaal hierdoor benutten wij veelmeer de lage druk banden, En ook de sectiecontrol zorgt ervoor dat wij niks overlappen en omdat de machine is voorzien van 2 mestpompen zorgen wij voor een exacte verdeling!
Direct vanaf pc of is dit watermerk er later aan toegevoegd?
Dan vraag ik me wel af wat ik nu precies in het filmpje zie, o.a. van 2:40 tot 2:50 en 3:35 tot 3:48?
Meer technische info:
Deze bemester is met de volgende gedachten gang gebouwd:
Een betere gewichtsverdeling: er is gewicht van de achterzijde weg genomen (t.o.v. van de traditionele bemester). Om hier ruimte voor te maken is de cabine voor/op de vooras geplaatst om een gedeelte van de werkbreedte (12.375 meter) tussen de voor en achter wielen te kunnen plaatsen. Dit gaf ons ook ruimte om een buffertank op de oude plaats van de cabine te kunnen plaatsen. De buffertank geeft het voordeel dat we op het kopeind de machine kunnen uitzetten, terwijl de aanvoer van mest door kan gaan, waardoor de meststroom niet opnieuw opgang gebracht behoeft te worden wat extra capaciteit oplevert. We kunnen nu met een drukwissel systeem op een bandenspanning rijden van een 0.5 bar.
Precisie bemesten: De bemester heeft GPS sectie afsluiting dat betekend dat er minimale overlap (dubbelbemesten) plaats vindt door het uitheffen en afsluiten van elementen en dit in combinatie met een stuurautomaat met een minimale afwijking van +2/-2 centimeter die het sturen overneemt. Ook de kopeinde rondom het perceel worden met deze methodiek gedaan, er wordt een denkbeeldige lijn om het perceel gezet waarmee d.m.v. de Gps de bemester wordt uitgeschakeld en het kopeind als aparte bewerking wordt uitgevoerd. Verder hebben we d.m.v. van deze techniek de mogelijkheid om op een rijen afstand van 75 cm te kunnen bemesten.
Beter verdeling: Er is gekozen voor 2 mestpompen, 1 voor achter bemester en 1 voor midden bemester. De pompen worden door een PLC elektronisch aangestuurd, welke de ingestelde aantal kuubs per/ha bewaakt.
Minder schade op het kopeind tijdens draaien : Hiervoor hebben we een zwenkt opgebouwd die een draaibereik heeft van 210 graden wat resulteert in minimale trekspanning op de slangen tijdens het draaien op het kopeind, wat minder structuurschade geeft.
Met al deze noviteiten hebben we een bemester die klaar is voor de toekomst waar veel naar gekeken en over gepraat wordt en zal gepraat worden
zit hier nu echt iemand op te wachten?
Straks een storing in de plc techniek en je kunt de hele dag niet bemesten. Bij een getrokken tank met hydr storing plug je de slangen in een ander ventiel en gaan.