Illustratie van:

Stihl 144 - Stihl

Dag

deze bout is nu inmiddels voor de 2e keer afgebroken en is de draad in de bosmaaier helemaal weg, waardoor ik er geen nieuwe aan kan tappen , weet iemand of dit op te lossen is of dat de witte behuizing op de bosmaaier te vervangen is ?

mvg.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Tinus
@valmet 605 @SJB533 Jullie waren de bosmaaier guru's toch hier?
SJB533
@Tinus
Dat wel, maar ik concentreer mij tot werken met, niet aan.

Is de stuurverstelling zeker, Roy? Heb je waarschijnlijk de bout te strak aangedraaid. Wordt een nieuw stuk aluminium halen, denk ik.
royd6806
@SJB533 @valtra1 @valmet 605 oke bedankt, de dealer zei dat ik die witte av huis zelf kan vervangen weten jullie toevallig hoe ?
valmet 605
@royd6806 ik heb nog nooit een oranje witte los gehad. Als je het zelf wil doen krant klaarleggen en foto toestel en elk stapje op de foto en netjes op de krant uitleggen en dan achterstevoren weer in elkaar zetten. Foto voor foto. (dealer kan mogelijk ook een opgeblazen tekening leveren)
valtra1
@royd6806 Heb dit zelf ook nog niet gedaan bij dit type bosmaaier. Waarschijnlijk kan je vlak tegen de motor een opening vinden waar zich een schroef bevind die de maaiboom vasthoud aan de motor, als je deze loszet ( hoef je niet helemaal uit te schroeven) dan kan je de motor van de maaiboom schuiven. Nu kan je het witte huis gewoon van de maaiboom schuiven. Waarschijnlijk moet je ook wel gaskabel losmaken aan motor omdat deze door het witte huis loopt. Volgens mij kan de zwarte plaat aan omhulsel ook met schroeven losgemaakt worden.
Ik zou zeggen voor een deel trial and error (of niet). En zoals Valmet 605 al zei foto's maken om nadien alles terug juist te zetten.
valmet 605
Dat word een nieuwe toren halen. Bij de mijne is dat zomaar klaar. Denk dat het ook goed mogelijk moet zijn bij een stihl. Delen bij de koppeling tegen de motor en de aandrijfas eruit . Ik laat dit meestal doen door de dealer. (1 van mijn maaiers heeft het al bijna aan zn 3e toe.)
royd6806
@valmet 605 @SJB533 ja inderdaad, je kunt een nieuwe bestellen, heb ook gezegd dat ik denk dat een kwaaltje is van dat stuk bevestegingen al 2e keer bij mij op thuis en op het werk ook regelmatig, denk dat het veel leid met cirkelzaagblad erop.
valmet 605
@royd6806 bij mij gaan de torens kapot omdat ze doorslijten. Gaten in de buis. Breuk en dergelijke heb ik nog niet gehad met Husqvarna. De bevestiging van het stuur heb ik nog nooit mega sterk gevonden bij stihl. Volgens mij zit er op dat plek bij de stihl ook deel vd demping.
valtra1
Nieuw type bosmaaier van stihl is op dat gebied dikke prul, moet je wel degelijk witte behuizing vervangen. Bij oud type was dat veel eenvoudiger, enkel moerplaatje te vervangen was veel sneller en veel goedkoper.
SJB533
@valtra1
Er knapt nog wel eens wat bij verkeerd gebruik ja. En vervangen neemt dan tijd in beslag.

Bij loshalen van de machine moet je waarschijnlijk eerst de zwarte plaat langs de boom loshalen. Is bij een 460 wel zo namelijk. Ik weet niet, welk type het hier om draait? Sowieso een iets zwaardere.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Stihl 144 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5