Illustratie van:

Fella wierser/hark - Ts 1400 band demonteren

Hallo,

Had een lekke band van de hark, dus het plan was om 'even' het wiel er af te halen.
Alleen krijg ik met geen mogelijkheid de band er af. Zegering verwijderd, daarna eerst geprobeerd rustig te tikken, toen met iets meer geweld maar geen resultaat, ook na dagen toevoegen van wd40 geen effect, daarom was ik benieuwd als ik wat over het hoofd zag, mischien iemand die hier ervaring mee heeft?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

nhmonteur
Je ziet niks over het hoofd, alleen je lagers zitten heel vast op je as. Dat word nog harder slaan of de lagers kapot maken zodat het wiel eraf komt
steyrTom
Of 2 gaten in de velg boren en een poelie trekker er op.
spotmelker
De draagarm of de fusee waar het wiel aan zit demonteren. Dan het wiel als een brug op 2 dikke houtblokken leggen, de borgbout er in draaien om de draad niet te beschadigen en met een zware (voor)hamer gedoseerd de as er uit slaan.
T6020 power
@Freekert waarom band er gewoon niet oplaten
AW217
Om een band eraf te halen hoef je niet het wiel\velg te demonteren. Had hetzelfde bij een schudder. Daar waren de lagers versleten maar vervangen lukte ook niet zonder de velg te slopen. Toen maar wachten tot het wiel er vanzelf een keer afviel en dan kun je bij de restanten van de lagers en nieuwe lagers steken. (As waar de lagers opzaten was flink verroest)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fella wierser/hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN