Illustratie van:

Ford 4600 - Wie heeft ervaring met alliance banden

Ik zit te denken om achter op de trekker 460/85 R 34 banden te doen maar kan er niet uit komen tussen de Continental band en de Alliance band. Nu is mijn vraag: wie heeft er ervaring met Alliance banden en wil dat met mij delen?

Deel dit topic

Reacties

Favorit614
Qua banden verschillen ze niet zo veel van elkaar.
Wil je ze gebruiken voor zware lasten zou ik voor Alliance gaan .
Hobby matig heb ik er geen verschil in.
Anders is BKT ook een goede optie
Fordje4600
@Favorit614 bkt is afgevallen ik doe vooral met gras en heel soms cultiveren en met de dumper
Rickvh94
Ik heb Alliance 16,9 R30 op m'n inter 633 liggen. trekken goed op t land en rijd ook wel comfortabel op de weg (heb ze meestal op 1 bar)
past mooi bij de trekker en groot zat voor 52 pk. alleen bij trekkertrek is de grip wat minder doordat er nog aardig wat profiel op ligt. weet niet of ze slijtvast zijn, heb pas 160 uur gemaakt met die trekker.
Fordje4600
@Rickvh94 mijn vader heeft ze sinds afgelopen maisseizoen op de trekker en k heb er niet veel ervaring mee daarom vraag ik het maar ik kijk nog wel even verder
robbin lamers
FF een vraagje, waarom valt bkt af? Ik heb ze sinds kort (half jaar) op de trekker liggen en bevalt me perfect. Veel grip liggen lekker op de weg en het zijn soepele banden. (480/70r34)
Fordje4600
@robbin lamers ik wil alliance of continental we hebben bkt achter de hand maar we kijken eerst naar alliance en continental en volgens mij pas 480 niet op een w14x34 velg
Favorit614
@Fordje4600 460 of 480 , dat scheelt 2 cm .
op de velg merk je daar weinig van
robbin lamers
@Fordje4600 mijn 480 liggen ook op 14inch ford velgen. Zie mijn profiel. Kan zat, maar een 480 is lager als een 460.
Fordje4600
@robbin lamers ja dat bedoel ik dus ik wil hogere banden in de hoop dat de trekker iets sneller loopt omdat we altijd met een paar vrienden naar oldtimerdagen rijden en wij zijn de sloomste
robbin lamers
@Fordje4600 oke, dat heb je ook goed. Maar bij mij zitten deze al 1 cm onder het spatbord. dus veel hoger lijkt mij geen strak plan. (de hanomag is hierdoor ook 3km/h harder gaan lopen 😄 ) En als je de ruimte hebt zou ik altijd zo hoog mogelijke banden nemen als dat niet TE word. Maar dat valt zolang je bij 34 blijft nog wel mee.
Fordje4600
@robbin lamers ja dat doen we dus ook 😀

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2