Mc-Cormick D 439 - bij koude moter moeilijk lopen

Ik heb onderlangs me cilinderkop vervangen en de koppakking ik heb er toen ook nieuwe verstuivers in gezet maar bij koude motor wilt hij niet goed lopen en de compresie is ook goed wat zou het kunnen zijn er komt ook veel witte rook uit de uitlaat
peterjan-degen

Reacties

nhmonteur
Ha die Peter, wil ie nog steeds niet goed lopen?
Hoeveel compressie hebben de cilinders dan als hij koud is? Zitten er nieuwe verstuivers in?
Witte rook betekend dat hij onverbrande diesel heeft. Dus of de verstuivers werken niet goed, of er is een compressie probleem.
Toevallig de brandstofpomp er nog af gehad?
Gr tom
peterjan-degen
@nhmonteur ik weet nie hoeveel compresie die heeft maar van de man waar ik heb laten teste was het ruim voldoende en de pomp heb ik niet los gehad maar dan heb ik kans dat de pomp niet goed op druk kom door de nieuwe verstuivers want daar heb ik niet naar gekeken
nhmonteur
@peterjan-degen ja maar wat is ruim genoeg?10, 20 of 30 bar? Ik zou toch eerst de compressie meten. Verstuiver zou je kunnen testen door hem los aan de verstuiverleiding te hangen.
ford3000case745
Is de cilinderkop ook gevlakt? En start hij verder wel goed?
Deutz-D5206
Witte rook betekent vaak een lekke koppaking, dit moet je dan normaal ook wel aan de compressie kunnen zien
ford3000case745
@Deutz-D5206 maar dan moet tie ook olie in het water hebben en druk in de radiateur
wezel844-s
@ford3000case745 dit hoeft niet persee hoor met een lekke koppaking
IHC-power
Werken de gloeistiften nog? Gloeistiften correct aangesloten? Gloei je lang genoeg voor?
Wimsumar
Beste IHC-Powe:

Quote Reactie van @IHC-power:
Werken de gloeistiften nog?

Dat denk ik ook, dat er 1 cilinder niet direct mee loopt bij de koude start aangezien de topicvraagsteller noemt dat de motor koud niet goed loopt. De ingespoten diesel die in deze cilinder niet verbrand zorgt dan voor de grijs/witte rook.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!