Illustratie van:

International 633 - Knarsen versnellingsbak gieren kraken

Hallo wij hebben een internationaal 633 bij het optrekken in de 3e en 4e versnelling in de hoge groep maakt hij knarsen de geluid bij bepaald toerental,eenmaal op snelheid hoor je het bijna niet meer,iemand enig idee wat dit kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

zwiepded3
Zou deksel van versnellingsbak en hef demonteren en erin kijken
Wimsumar
Beste ErwinSchuurman: Ik heb sterk vermoeden dat dit geluid van de koppelingsplaat/drukgroep komt.
erwinschuurman
Oké,maar waarom doet die dan alleen in de 3e en 4e versnelling en niet in alle versnellingen
Wimsumar
Beste ErwinSchuurman:

Quote Reactie van @erwinschuurman:
niet in alle

Dan is het wegrijkoppel (kracht op de koppeling) een stuk kleiner.
erwinschuurman
Kun je dat op 1 of andere manier testen
case-5120
Heb dit probleem met mijn 633 ook gehad. Heb toen de hele versnellingsbak laten reviceren maar daar lag het ook niet aan. Bleek uiteindelijk het toplagertje die in het vliegwiel zit te wezen.
erwinschuurman
Oké bedankt voor uw reactie,heb zelf wel dat de koppeling er niet beter op wordt,dus eerst die maar eens vervangen.
erwinschuurman
Hallo heb reeds de koppeling losgehaald,maar deze is nog goed,ook toplagertje was niet stuk,heb ook deksel op de bak eraf gehad,maar ziet er zo te zien allemaal goed uit,geen kapotte tandwielen ofzo te zien,iemand misschien een idee wat het knarsen dan kan zijn,zou er misschien dikkere olie in kunnen doen,weet niet of dat kan helpen,en hoeveel eropzit.
Arrie94
@erwinschuurman Als het op het oog goed lijkt, wil niet zeggen dat het ook goed is. Zitten alle tandwielen nog goed vast, of hebben ze speling?
erwinschuurman
Dat durf ik zo niet te zeggen,hoe kan ik dat beste controleren
Arrie94
@erwinschuurman Gewoon in de lengte van de as aan de tandwielen schudden. Kijken of je ze wat op kan tillen, dus eigenlijk gewoon kijken of ze (te) ruim om de as zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en aandrijving geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
34