John Deere 2140 - Lucht i de hydrauliek??

Ik heb een jd 2140 met voorlader. er bleek onderaan de trekker een kleine hydrauliek lek te zitten. hij wilde niet goed meer sturen en de hef deed het niet meer 100%. het lek heb ik opgelost en ik heb olie toegevoegd. deze was echt leeg tot onderaan puntje van de peilstok. ik heb hem weer gevuld. het is wel beter geworden maar het probleem met sturen en de besturing voorlader is er nog steeds. hoe los ik dit op? zit er ergens lucht in?
hielke

Reacties

N12niels
Dit komt doordat de lucht in de bekrachtiging boven in blijft hangen en niet de kans heeft uit het systeem te ontsnappen. Als je de bovenste slang een klein stukje losdraait en de trekker vervolgens even laat lopen (eventueel een beetje sturen) zou de lucht er uit moeten komen. Hierdoor is alle lucht in ieder geval uit het stuursysteem. Voor de voorlader moet je deze een stukje omhoog doen en vervolgens de slang die naar deze cilinder loopt even een stukje losdraaien. Ook kan het zijn dat er een O ring uit je ventiel is gesproken waardoor deze een extra retour heeft😂.

Laat me horen of het gelukt is
+1
hielke
Welke slang moet ik hebben? waar zit deze?
N12niels
De bovenste slang/cilinder van de stuurbekrachtiging. De lucht wil naar het hoogste punt toe dus daar kan je ook het makkelijkste de meeste lucht eruit halen
+1
hielke
Oke ik zal kijken of ik de stuurbekrachtiging cilinder kan vinden
hielke
Ik heb hem losgehaald maar het probleem bestaat nog steeds de voorlader en sturen werken beid niet lekker. ik kan dus het beste aan de bovenkant van de cillinders ontluchten? of kan het nog ergens anders?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2140 en hebben de trefwoorden hydrauliek en lucht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!