Illustratie van:

Ford 8210 - Kortsluiting aan dynamo

Goeie dag,
De buurman heeft op zijn Ford 8210 een nieuwe dynamo geplaatst. Maar bij het aansluiten van de nieuwe dynamo heeft hij een fout gemaakt: hij heeft de draad die op de 'output'-klem moest OOK aan de ground vastgemaakt.
Toen hij de batterij terug aansloot is er iets doorgebrand (rook en verbrande rubber geur) rechtsboven de batterij. Waarschijnlijk een dunne kabel.
Enig idee wat er doorgebrand is? Heeft er iemand het stroomschema van deze trekker?
Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

wezel844-s
Een dynamo aansluiten is toch niet zo moelijk D+ naar het dynamo lampje B+ aan accu en B- aan de massa of heb je er een met een externe regelaar er op.
MartinZaandam
@wezel844-s Dynamo-fabrikanten en tractor-fabrikanten hebben allemaal een eigen idee hoe iets moet lopen in een stroomkring en welke gegevens ze op een dynamo zetten. Jij praat over D+, B+ en B-, maar sommige dynamo fabrikanten werken met nummers. Dan zijn er nog losse spanning-regelaars en ingebouwde spannings-regelaars en zonder stroomschema of de tractor hier op het erf is het erg moeilijk zeggen, wat er nu is doorgebrand en hoe je de dynamo moet aansluiten
Paul Roggeman
Nee, het is niet moeilijk, maar de fout is gebeurd, nu proberen we het op te lossen........
Mijn vraag blijft: heeft er iemand een bedradingsschema?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8210 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
14