17

Hoe stel je hier een machine vraag?

Ik heb geprobeerd hier een vraag te stellen maar ik krijg het niet voorelkaar. Ik ga naar een topic openen en dat een machinenaam invoeren gaat prima maar dan kom ik niet verder met invoeren van trefwoorden wat doe ik fout ? groeten van andre

Deel dit topic

Reacties

Beste Andre39Q: Nou, zoals je de vraag die je nu stelt doe je dat ook met de vraag over de machine.
Dat wat je niet voor elkaar krijgt laat je gewoon achterwege.
Ok tige tank @Wimsumar zal het nog eens proberen
+1
Bêste Andre39Q:

Quote Reactie van @andre39q:
tige tank

Fergeemje, alwer 'n Fries! 😄
+1
@Wimsumar even vertalen voor de leden van het deelnemend EK Land? 😬
+1
@tractortje verhipt, alweer een Fries antwoord wim denk ik en andre zegt bedankt voor het antwoord. Een vertaling van iemand van het deelnemende EK (toch tot morgen) land 😄

Wim, dit is zijn topic met zijn vraag, vermoedelijk weet jij misschien ergens een pdf of een oplossing tractorfan.nl/topic/93640/
+3
@erik9831 vlug nog even anti fries bijvullen in men kubota 😃
Hallo,kan mij iemand vertellen wat zaaifrezen kost per ha.Hoef ik niet te ploegen, toch?
+1
@Rob Vanderstegen beter een nieuw topic openen, dan te reageren op een topic dat helemaal niets met jou vraag te maken heeft. Niemand zal je veroordelen voor het openen van een nieuw topic, als er mensen zijn die kunnen helpen, dan zullen ze zeker antwoorden.
Sorry Erik als ik een domme fout heb gemaakt ,ik ben nog niet zo handig in deze dingen maar ik probeer mijn vraag toch opnieuw te stellen.Wat kost weiland inzaaien met een overtop zaaifrees ongeveer.Het ploegen valt dan weg toch?
@Rob VanderstegenKostprijs, dat hangt af van de grote van het weiland, het soort graszaad, enz … Ik heb graszaad gehad van 100€ per zak van 15-20kg en 30€ per zak van hetzelfde gewicht.

Ploegen hoef je inderdaad niet te doen. Als je dat doet, ben je beter om pas na de winter dan te frezen en in te zaaien. Als je nu enkele dagen mooi weer hebt, paar keer mooi overgaan met de frees, zodat het meeste weg is. Daarna kan je gewoon inzaaien. Zelf ook gedaan met 1 stuk weideland van een halve hectare en dit is perfect en zonder onkruid uitgekomen.
@erik9831 kosten hangt ook sterk van de grondsoort af. Ik frees met 150 pk voor zware 2.5 meter op de zwaarste klei. Afgelopen weken ging dat ook goed met de droogte. Maar hangt wel een prijsje aan vast
@Rob Vanderstegen

Prijs van het graszaad (engels raaigras, dus voor melkkoeien) is al snel € 6 per kg, en je hebt iets van 30 tot 50 kg per hectare nodig, afhankelijk van de soort en de (weers) omstandigheden (een hectare, afgekort "ha", is 10.000m2). Het frezen en inzaaien is iets wat je beter aan de man kunt vragen die je dat werk ook laat doen, die weet dat het beste. Bijvoorbeeld een loonwerker.
Het is ook nogal van belang wat er nu op staat, wat de grondsoort is en hoe groot het is 0,5 ha (5000m2) of bv. 10ha (100.000m2). Hoe kleiner het stuk, hoe groter het aandeel aanloopkosten.
@jammermaarhelaas bedankt jongens,ik ga jullie raad opvolgen.
Beste tractorfan lezers ik heb een deutz d4005 kan iemand mij vertellen hoe ik het veertje onder de filter in de tank kan vervangen?
Beste Jaap-Diphoorn:

Quote Reactie van @jaap-diphoorn:
vertellen hoe ik het veertje onder de filter in de tank kan vervangen?

Ik weet het niet. Zit het veertje niet onder aan het filter vast?
Misschien kun je zelf wat bedenken aan de hand van de afbeelding op pdf pagina 84 van het onderdelenboek:

tip1.tractorfan.nl/pdf/…

en/of pdf pagina 30 van de manual:

tip1.tractorfan.nl/pdf/…
Nee veertje zit niet aan de filter maar in het filtergat ,daar zit een kunststof afsluiter met daaronder het veertje. Zal wel een foefje voor zijn. Maar ik ga kijken.
Beste Jaap-Diphoorn:

Quote Reactie van @jaap-diphoorn:
Maar ik ga kijken.

Zit het dan niet van onderaf aan de tank gemonteerd?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2
ONDERWERPEN