Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrostar 6.08 - Trekker stuitert als ik vol gas rijd

Als ik met deze combinatie, (zie bijgevoegde foto) over de weg rijd stuitert hij. voor mn gevoel zijn de achterbanden niet rond maar deze ligt wel mooi om de velg. ik heb de banden op 1.3 bar staan. Wie heeft een oplossing om het stuiteren te verhelpen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Foto voor topic

Reacties

Ronijn
Stuitert ie ook als je bijv 2 km langzamer gaat rijden? Als dat zo is ligt het niet aan de banden. Spanning kan iets helpen, maar het enige wat echt helpt is iets langzamer te rijden, of wat gewicht vooraan hangen.
deutz dx 610
@Ronijn of het precies ophoudt bij 2 km langzamer durf ik niet te zeggen maar bij wat langzamer rijden houdt het wel op. is eigenlijk geen optie ivm de afstand en de tijd. denk niet dat gewicht voorin helpt aangezien de voorbanden nauwelijks bewegen (op het rollen na).
Gert Agripassion
Maak eens een foto van het slijt van de banden, de oorzaak zou ook daar kunnen liggen
dirkao
Zo te zien heb je de kar aan de zwaaitrekhaak zitten, kan die nog ingekort worden? eventueel aan kipperknobbel aankoppellen is nog beter. wil ook nog wel eens helpen.
Wimsumar
Beste Deutz DX 610

Quote:
zijn de achterbanden niet rond maar deze ligt wel mooi om de velg

In zowel de band als de velg kan een hoogteslag zitten (of in beide). Met opgekrikte as is aan een (snel) draaiende band goed te zien waar de afwijking (band en/of velg) zit.
Soms kan door het verplaatsen van de band op de velg wederzijdse hoogteslag van band en velg gecompenseerd worden.
Ook een uit het midden gemonteerde velgpan tegen de naafflens kan hoogteslag veroorzaken.
Fast Eddy
Je kan de voorwielen omdraaien grote kans dat het stuiteren dan voorbij is.
deutz dx 610
@dirkao deze kan niet verder ingekort worden en een kipperknobbel zit er helaas niet aan. @Wimsumar dat lijkt me nog wel een goed idee om te bekijken, achterwielen net los en dan laten draaien
@Fast Eddy de voorbanden zijn bijna nieuw, heb niet het idee dat daardoor het probleem wordt verholpen
DANOONTJE POWERR
@deutz dx 610 Hoeveel bar zit er in je voorbanden?
En je achterbanden lijken mij 650's, als dat zo is mogen ze ook wel iets zachter.
Gewoon wat experimenteren met de druk en kijken wat het beste rijd.
deutz dx 610
@DANOONTJE POWERR de voorbanden weet ik niet exact, de achterbanden zijn 600's ga es wat kijken en wie weet krijg ik het er uit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrostar 6.08 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
9
TREFWOORDEN