Illustratie van:

Ford 2000 - Ford 2000 start niet

Motor slaat niet aan filter nieuw en ontlucht
pomp ontlucht
verstuiver leidingen los gedraaid tot daar aan diesel en retour diesel in de tank
nieuwe volle accu

Deel dit topic

Reacties

Landini 6500
Even aanslepen, Ford 2000 wil heel moeilijk ontluchten
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Landini 6500:
Ford 2000 wil heel moeilijk ontluchten

Hier nog nooit problemen mee gehad
jammermaarhelaas
Hoe is de tractor aangetroffen? Recent werkend weggezet? Of motor gerepareerd/los geweest?

Wanneer je de tank half vol, of voller hebt, dan kan de dieselolie het filter uit zichzelf al geheel ontluchten wanneer je de ontluchtbout op de filterhouder iets los draait nadat je het nieuwe filter gemonteerd hebt en de tankkraan weer los hebt gezet. Deze ontluchtbout pas weer vastzetten wanneer er echt alleen maar diesel, dus geen bellen meer uit komen.

Voor de rest zou er geen ontluchten nodig moeten zijn mits je de tractor lopend stil gezet hebt (dus niet de tank leeggereden zou hebben en het hele dieselsysteem droog gelopen is).

Helpt dit niet, dan dus de pomp (kleine boutje op pomphuis) ontluchten en daarna zo nodig de verstuiverleidingen bij de verstuivers lossen en 1 voor 1 weer aandraaien zodra er geen lucht meer mee komt.
ford3000case745
Komt er wel rook uit de uitlaat?
anoniem
Misschien heb je zelf al aan de stop knop gedacht?
VC Haamstede
Die van ons had lang stilgestaan en startte in het eerste jaar altijd moeizaam. Afgelopen winter kooloplosmiddel op de zuigers gespoten. Dit jaar geen problemen meer.
selectford
Ziter nieuwe diesel in
simon
Roterende pompen zijn verveld te ontluchten, aanslepen en naar 2 meter loopt die!
robbin lamers
Idd gewoon ff aanslepen. Heb best wel lang gewerkt met een ford 2000 en in de winter wou die ook wel eens slecht starten (-15 'C) en dan gewoon ff een ketting er tussen en hij liep zo.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden ford , accu , motor , start niet en diesel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!