Boeren.nu ook over op de nieuwe versie

Hoewel TractorFan nog niet helemaal af is, ben ik al begonnen met het omzetten van Boeren.nu en Prikkebord naar de nieuwe versie. Reden hiervoor is simpel: als de websites zijn omgezet kan ik de server opzeggen en dat scheelt me serieus knaken.

Op Boeren.nu worden alle bedrijfsprofielen ondergebracht, zodat je zowel de gebouwen, dieren als materieelfoto's van een bedrijf kunt bekijken. In verband met verdere overlap zijn ook de trefwoorden-pagina's overgezet naar dat domein.

Zowel de inhoud van TractorFan als van Boeren.nu en Prikkebord zijn nu toegankelijk via www.boeren.nu en ook de notificaties werken goed tussen de websites onderling. Op Boeren.nu kun je alle topics en foto's kwijt die niet met mechanisatie of melkveehouderij te maken hebben.

Net als met TractorFan zullen er nog wel wat probleempjes naar voren komen, maar ik vind het goed genoeg om de oude site van de server te verwijderen. Prikkebord en TruckFan volgen nog 😄

Deel dit topic

Reacties

varken
Hoe kom ik van boeren.nu naar tf en omgekeerd? (👁 📱 )
Tinus
@varken Eh, ja, daar heb je een punt. Bovenin is eigenlijk geen ruimte meer, vooral niet op mobiel. Iemand ideeën?
varken
@Tinus
Onderaan optie? Bij met trots gemaakt:
Tractor truck fan en boeren.nu en prikkebord?
Valtra-Fordpower
@Tinus Op een TF logo links boven een pop-op menu, die zich uitvouwt bij het aanwijzen met de muis?
JD6930
@Tinus

Wat mij laatst opviel. Als je op een foto op TruckFan een +1 krijgt krijg je op TF natuurlijk ook de melding, maar bij de notificaties is de foto onzichtbaar en zie je enkel een doorzichtbaar vierkantje. Druk je op de notificatie om te kijken welke foto het dan is? Krijg je een melding dat de foto verwijderd is, wat dus niet het geval is.

Kun je daar nog iets mee?

Wil niet afwijken van het onderwerp, het eveneens mooi geworden en goed werkende boeren.nu maar om nu te wachten tot TruckFan aan de beurt is leek me ook niet alles. 😉
Tinus
Wel handig aan de nieuwe Boeren.nu: bij het bekijken van een foto vanaf een bedrijfsprofiel gaan de volgende / vorige knop naar de volgende / vorige van dat bedrijf.

Hetzelfde geldt voor foto's vanaf 'trefwoord' pagina's en foto's vanuit een gebruikersprofiel.
varken
Als ik via een van de bovenstaande linken ga ben ik niet automatisch ingelogd?
Tinus
@varken Nee dat is iets wat ik pas kan fiksen als Prikkebord ook live staat.
+1
R Spijker
Daar worden we blij van.
Toen tractorfan.nl werd veranderd was het even wennen en was Boeren.nu geen goede site meer.
Nu Boeren.ook is vernieuwd is het daar ook beter geworden.
Tractorfan.nl en Boeren.nu zijn nu twee hele goede site's geworden.
Tinus
@R Spijker Prikkebord gaat ook over, maar wel met iets andere kleuren: tip4.prikkebord.nl/
+2
walrus
Is het misschien ook een idee om iets van een vacature sectie te maken voor zzp'ers?
Daar kunnen dan werknemers of werkgevers oproepjes plaatsen.
Tinus
@walrus Is inderdaad wel een goed idee ja. Maar dan op alledrie websites denk ik: boeren.nu, prikkebord en tractorfan.
walrus
@Tinus ik heb geen idee wat prikkebord is...
Tinus
@walrus tip4.prikkebord.nl/ - TractorFan voor melkveehouders zeg maar.
walrus
@Tinus ow ok, was veehouders.nu geen logischere naam voor geweest? 😛
Over dat vacature idee om op alle 3 te plaatsen vind ik prima idee 😉
Tinus
@walrus Nee, want de gedachte was dat landbouwers ook welkom zijn 😄
walrus
@Tinus is het niet beetje ingewikkeld allemaal voor jou? nu moet je 3 forums onderhouden.
Kan je niet gewoon alles in bij elkaar voegen en 1 groot forum van maken?
Tinus
@walrus 4. TruckFan is er ook nog + nog een aantal aanhangende sites. Nee het wordt juist gemakkelijker omdat de basis straks hetzelfde is voor alle sites.

Eén groot forum maken dat wordt niet wat. Er zijn heel veel Prikkebord leden die niets met tractors hebben en er zijn heel veel TractorFans die niets met trucks hebben.

Mijn motto is: gescheiden waar het moet, samen waar het kan.
walrus
@Tinus okee, nou tis jou feestje, doe wat je niet laten kan 😛
JD6930
@walrus

Zeg dat maar niet tegen een bepaald groepje leden. Als er hier een hartstikke landbouw gerelateerde vrachtwagen werd geplaatst( wat nog wel eens gebeurde voor de tijd van TruckFan) was het heibel... Trucks moeten van hun liefst onder vrachtwagen - DAF staan bijv. ipv dat de merken gewoon onder eigen naam en type staan, want stiekem staan er van bepaalde types erg veel op TF. Hetzelfde met bouw/grondverzetmachines en dan ook die veel in de landbouw gebruikt worden.

Een shovel die 90% van de tijd op de kuil staat en een keer op zand hoort volgens bepaalde leden eigenlijk niet op deze site...

Ook moeten shovels van bepaalde leden onder bijv. Weidemann - shovel staan ipv het type. Maakt niet uit of er 100 foto's van op TF staan bijv.

Dat en( voornamelijk) de komst van @Alex Miedema op TractorFan heeft tot de oprichting van het welkome mooie TruckFan geleid. Een bouwmachinevariant ontbreekt nog, maar Tinus heeft vast al de handen vol aan deze sites.

Het mooie van TruckFan is dat door voornamelijk het enthousiasme van Alex TruckFan buiten een database aan foto's van voertuigen van vele honderden of duizenden bedrijven ook echt een database aan type specifiacties is. Bij TractorFan missen helaas nog wel best wat specificaties en omschrijvingen, al gaat dat ook vast wel goed komen, vooral nu er ook folders geupload kunnen worden.
walrus
Quote Reactie van @JD6930:

okee...
JD6930
@walrus

Sorry, de eerste zin bedoelde ik ''hartstikke landbouw gerelateerde vrachtwagen''. 😛

''Niet vrachtwagen gerelateerde vrachtwagen'' Inmiddels aangepast.
walrus
@JD6930
lekker multicultureel volk hier merk ik wel 😛
JD6930
@walrus

Tja...

Een bepaalde admin wil liefst alle shoveltjes etc ook in 1 map gooien onder type "shovel". Want goh, der zouden er op de 50 van bepaalde merk/types eens twee niet in de landbouw actief zijn...
JD6930
@Tinus

Ik denk dat het voor velen( inclusief de bedrijven zelf) fijn is als je vanaf het bedrijfsprofiel op bijv. TractorFan naar dat van TruckFan en/of Boeren.nu zou kunnen als je dat wil en als er een bestaat.

Bijv. met een kopje met links zoals op de oude lidprofielen, zo:

''Dit bedrijf is ook actief op:''

''TruckFan''
''Boeren.nu''

Dat je daar dus op kunt klikken en dan op diens profiel op de andere site uitkomt.

En dan dat de beheerder van het profiel de link naar het TruckFan profiel in een tekstvakje achter ''TruckFan profiel'' kan plakken.
Hetzelfde met Boeren.nu, en zo ook bij het truckfan profiel maar dan ipv TruckFan en Boeren.nu TractorFan en Boeren.nu enz.

Dus:
TruckFan profiel: (optie in te vullen>>)I truckfan.nl/bedrijf/8218-geertjan-de-kok-bv/ I
Boeren.nu: (optie in te vullen)>>)I.........................................................................................I
+1
erik9831
Klein vraagje @tinus, ik heb plots melding van 8 toppers bij 1 foto op een 30 minuten, is er ergens iets vreemd gebeurd ?

9 ondertussen ...

Nevermind, heb het ontdekt 😄 hartelijk dank

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , mechanisatie , dieren , prikkebord en notificaties geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
9