Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - Probleem! Holle buis vastgedraaid onderin.

Ik had het plaatje onder de stoel verwijdert en een dubbelwerkend blokje gemonteerd. Het holle buisje stak netjes iets boven het deksel uit. Echter toen ik starte hoorde ik gekraak en bleek dat het holle buisje vast gedraaid is onderin. Ik krijg het met geen mogelijkheid er tussen uit. Hefdeksel heb ik verwijdert maar het buisje met een blokje eraan zit muurvast. Wie o wie kan me hierbij adviseren of helpen.

Deel dit topic

Reacties

janvisser
Ik heb er een foto van gemaakt maar het is moeilijk te zien

(klik om te vergroten)

Ik hoop dat het te zien is zo
jaap-paulusma
Het buisje is tijdens het liften van het ventiel toch ergens anders tussen geraakt dan waar hij hoort.
waarschijnlijk zit hij nu ergens tussen gedraaid
annatefka.com/ Uitgebreide technische beschrijving van het hefsysteem voor de 100-200-500 serie trekkers
janvisser
Ook vond ik dit onderdeel los onder in . Geen idee waar dit vandaan komt.

(klik om te vergroten)

Onderdeel los onderin
joop-same
@janvisser Het buisje zit tussen het pompjuk en de wand, de as iets terug draaien tot het buisje
weer loskomt.
Het stangetje zit met nog zo een met een rolletje er tussen tegen de bedieningstang en het regel
regel ventiel, een beginners foutje.
Als ik jou was zou ik de beide pomp borgingen uit de zijwand losschroeven + i zijdedeksel.de splitpen van de schuifmof los en de tussenas eruit halen.dan kan je de pomp losmaken.hierbij kan je alle drab onderin de bak ook reinigen.goed kijken of de pomp geen schade heeft en het filter los nemen en reinigen.een nieuw pijpje bestellen en weer in de pomp monteren .door het zijdeksel de schuifjes naar achter vastzetten met een ijzerdraadje zodat de gaffels van het bovendeksel met het rolletje voor de schuifjes uitkomen met monteren.ijzerdraadje weer weghalen.
janvisser
@de kleine maaijer Als ik aan de zijkant de moeren los heb dan wil de pomp er niet uit. De schroefdraad blijft zitten en alleen de moer gaat eraf. Tussenas heb ik los maar daaronder aan de pomp zit nog een as
Pauls
tractorfan.nl/picture/173247/
op deze foto is (moeilijk) zichtbaar waar de gaffel zou moeten zitten. (de)montage van het rolletje moet gebeuren langs het (rond)zijdeksel waar de peilstok inzit. Als je het hefdeksel er afhaalt zonder het rolletje te demonteren trek je het gewoon los en valt het onderin misschien ergens tussen. Het rolletje zit op z'n plaats als het tegen een gekartelde stelschroef zit van het hefdeksel. (en dus ook de gaffel op zijn plaats zit op een korte splitpen) Ik heb nog meer foto's van de binnenzijde, als je ze nodig hebt, geef een seintje.
janvisser
@Pauls Je mag nog wel een paar fotos sturen.Maar ik denk dat de pomp kapot is,en ik krijg hem er maar niet uit. Er zit ook nog een as naar de voorkant van de trekker.
janvisser
Misschien dat iemand me wil bellen en uitleg kan geven.
Mijn nummer is 0625303302
+1
Pauls
@janvisser
De pomp krijg je eruit als je de trekker doormidden doet, achter de versnellingsbak en dus net voor het hefdeksel, dus niet aan de koppelingsplaat. Zo kan je de pomp naar voor schuiven (als je de zijpennetjes eruit hebt). Zal kijken of ik morgen nog meer fotos online kan zetten, want moet nu met de late shift gaan werken. Spijtig dat je wat ver woont .
marc102
Ik kan je niet helpen maar deze persoon misschien wel @jeroenfordmf
Omdat hij deze foto op zijn profiel heeft staan heeft hij kennelijk wel ervaring met de 135
tractorfan.nl/picture/867205/
+2
jeroenfordmf
@marc102 Ik hoop hem van dienst te kunnen zijn. Normaliter kun je deze buis met een beetje moeite los krijgen. Heeft u met het vast draaien van uw ventielenblok, de buis in de pomp gedrukt?

(klik om te vergroten)

Misschien heb je hier wat aan als bewijs dat die los kan. Let wel op dit is een van de oudere 135, wel een van de eerst met rechte vooras. Hierbij zit je positieregeling op de achterste gedeelte van de hendel naast uw stoel. latere modellen hadden over bijna heel het regelgebied van de eerste hendel de positieregeling zitten.
+2
jeroenfordmf
@janvisser Heb je het heftdeksel er zo afgelicht??? Hoop het niet voor je! Waarschijnlijk liggen er nog wat lossen onderdelen onderin de bak! Ook heeft u waarschijnlijk de pompverstelling op de zijkant van de trekker nu gesloopt. Let niet op de vieze olie en troep rond om de afbeeldingen!

(klik om te vergroten)

Ziet u het asje onderin het plaatje? die heeft u waarschijnlijk kapot getrokken. Dat onderdeel in uw tweede foto zit om dit asje heen met aan de onderzijde een tonnetje die je altijd!!! los moet halen. Mocht u nog verder uitleg willen kunt u mij ook telefonisch bereiken. Stuur maar een prive berichtje dan geef ik mij nummer wel even. hopelijk kan ik u dan nog wat extra info geven hoe je het kan repareren!
janvisser
@jeroenfordmf Nee ik heb eerst wel het zijdeksel verwijdert en dat buisje wat je laat zien zit aan dat zijdeksel.Pas daarna heb ik het hefdeksel verwijdert. maar ik krijg de pomp er ook niet uit zonder dat de trekker in tween moet. Hoe stuur je een privebericht hier?
+1
Henk 1120
@janvisser Door op de naam van diegene die je wil mailen te klikken kom je op de volgende pagina: tractorfan.nl/user/34882/ en daar kan je een persoonlijk bericht versturen.
Wimsumar
Beste Jan Visser:

Quote Reactie van @janvisser:
privebericht

In onderstaande link de technische handleiding met afstelgegevens van de M.F. hefinrichting:

Klik + doorklikken op vorige/volgende in de bovenhoeken van je beeldscherm:

annatefka.nl/mf_instr_boek/100_serie/…
Pauls
@janvisser Heb je alles in orde gekregen ? Ik merk dat je al geholpen wordt door een kenner.
suc6 ik hoor het wel als je nog hulp nodig hebt.
janvisser
Ik laat hem morgen repareren bij een mechanisatie bedrijf want ik krijg het niet voor elkaar.
Zal wel een duur grapje worden maar dan weet ik zeker dat het weer klaar komt. Ik hou jullie op de hoogte en iedereen heel erg bedankt voor de reacties.
boeremco
Hoe is het nu met de mf 135?? @janvisser en wat was er aan de hand??
+1
janvisser
Hij is weer helemaal klaar
+1
marc102
@janvisser wat was het probleem/oplossing? Wij zijn benieuwd!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
25
TREFWOORDEN