'Jongere op trekker niet altijd verzekerd'



Kinderen rijden thuis vaak op de trekker. Ouders denken dat ze verzekerd zijn als er iets misgaat. Soms is dat zo, vaak niet. Maar verboden is het sowieso.

Deel dit topic

Reacties

+7
ZetorTwente
Tja wat mag een jongere tegenwoordig nog, niet te veel tillen dat is slecht voor hun rugje, vervolgens dat tillen met de shovel doen, nee dat is verboden. Nouja dan maar tussen het vee, maar daar is vast en zeker ook wel iets mis mee, veelste gevaarlijk, als zo'n kind een trap krijgt....
+2
walker1
@ZetorTwente Jij hebt liever dat ze op hn 15e hun rug al naar de klote helpen begrijp ik?
ZetorTwente
@walker1 er bestaat altijd een tussen weg.
NHfan97
@walker1 Op de juiste manier tillen voorkomt al veel!
+1
John k
Verboden is het sowieso niet! Zolang het op het eigen terrein is. Heb ik het niet over of het wel of niet mag van de verzekering
+1
walker1
Niks nieuws wat er in dat artikel staat.
Ik zei het gisteren nog in een ander topic, wetgeving gaat boven de vca, en in dit geval ook boven de verzekering.
Als je als 15 jarige thuis op eigen terrein met de eigen trekker dwars door de eigen schuur rijd en die stort in heb je sowieso al de arbowet overtreden en als je pech hebt vind de verzekering wel een reden om niet uit te keren.
Arrie94
Quote Reactie van @walker1:
thuis op eigen terrein met de eigen trekker dwars door de eigen schuur rijd en die stort in

Bij mijn weten wordt dat bij een volwassene ook niet vergoed 😉
CornelisJ90
@Arrie94 Als de verzekering niet kan bewijzen dat er opzet in het spel is dan zijn schades voor rekening van WA-verzekering voor de trekker (verplicht voor elk motorvoertuig wat de openbare weg op kan/gaat).
stevenb
Ach 😏 in het algemeen gaat het toch van: als je als kind dwars door de muur rijdt zeg je gewoon dat je er zelf schuldig aan bent 😏 niemand kan controleren of jij of je zoon er door gescheurd ben 😁
fendt-vario
@stevenb ja het Zal maar gebeuren met een mf 135 zonder cabine en het kind licht er zwaar gewond bij. Dan heb je wel wat anders aan je hoofd
Ties6210
@fendt-vario zonder cabine je zecht het al
+1
CornelisJ90
@Ties6210 Als 15-jarige lijkt het mij geen onaardig idee dat je eerst je middelbare school eens afmaakt voordat je überhaupt op de trekker stapt. En daarna zou een tijdje in dienst ook wel wat voor je zijn.
Ties6210
@CornelisJ90 nou ik rijd al 5jaar alleen tractor en heb al vanalles gedaan en er is mij nog niks over komen en ik rijd zo af en toe al 2jaar lang bij de buurman tussen de bomen dus je hoeft nog niet zo snel te gaan roepen ergens je conclusie over te trekken want hij vraagt mij niet voor niks dat ik even kan rijden voor hem en daar bij ben ik zeker een van de beste qua rijden
+6
CornelisJ90
@Ties6210 Super man, ben heel blij voor je. Werk ondertussen al een jaar of 15 met allerlei soorten machines, maar zelfs bij mij gaat er regelmatig wat fout. Daarom heb ik echt heel veel respect voor mensen die niets fout doen. Mensen die zo onwijs goed zijn dat ze zich ver boven andere mensen kunnen plaatsen, dat is prachtig om te zien.
+4
walker1
@CornelisJ90 En straks is onze @Ties6210 16 en zakt hij 3 keer voor het T rijbewijs omdat hij alles beter denkt te weten en te kunnen als de instructeur en de examinator. 😁
+1
ej-van-de-voort
Quote Reactie van @Ties6210:
en daar bij ben ik zeker een van de beste qua rijden

Geweldig kerel, mocht je ooit een beroepskeuze willen maken zul je met glans en wimpel voor het examen komiek slagen!
+1
walker1
@ej-van-de-voort ik vermaak me weer kostelijk deze avond 😄
Jasperfendt
Een schroeter heet zoiets dacht ik
CornelisJ90
@Jasperfendt Das een samentrekking van schrale droeftoeter?
Ties6210
@CornelisJ90 na ja er is nog niet gek veel gebeurt n keer n deur er uit bij het afkoppelen van n frees in zon smalle schuur deur maar voor de rest
Jasperfendt
@CornelisJ90 Helaas jij gaat niet door voor de koelkast.
+2
SJB533
@CornelisJ90
Nee, aangezien Jasper geen fatsoenlijk woord Nederlands kan, zal ik 'schroeter' maar even vertalen voor de rest van het forum: 'opschepper'

En nee @walker1, dit is puur dialect, het Drenthe, heeft niks met de landbouw 😉
Jasperfendt
@SJB533 Daar hebben we meteen een goed voorbeeld 😂
SJB533
@Jasperfendt
Dat jij het eindelijk door hebt van jezelf
Jasperfendt
@SJB533 Jij bent de leukste thuis zeker, oja je zit alleen 😂
+1
walker1
@Jasperfendt Mooi woord voor dat topic over typische boerenwoorden 😄
bart99
@Ties6210 En de titel opschepper van tf.... gaat naar. ... Jou. Man man man wat kansloos
Ties6210
@bart99 ik vind prima
bart99
@Ties6210 Mooi. Doe er wat aan.
CornelisJ90
@Ties6210 #lulvandeweek #lovemylife #kansloos
Ties6210
@CornelisJ90 nou en en waar licht jou niveau #eigendunk
+2
CornelisJ90
@Ties6210 De mijne ligt, of eigenlijk zit, op dit moment een meter of 5 boven NAP. Of bedoel je dat niet?
+1
ej-van-de-voort
@Ties6210

Ik quote ( excuus, selecteer even de volgende door jou gezegd zijnde frase ) nogmaals...
'en daar bij ben ik zeker een van de beste qua rijden'

In de meeste badkamers hangt of staat wel een zeker voorwerp dat men spiegel noemt, ooit de moeite genomen daarin te kijken?
Ties6210
@ej-van-de-voort ach jonge toch er zal altijd wel iets zijn waar je iets aan op te merken hebt
Ties6210
Als 15jarige rijd je echt nergens meer tegen aan
ZetorTwente
@Ties6210 Je weet nooit wat er gebeurt, ookal kun je er als 15 jarige niks aan doen, als er iets gebeurt ben je de pineut.
Martijn S
@Ties6210 hahahaha... Overkomt iedereen wel eens wat, ongeacht de leeftijd... Even niet het koppie er bij en het is gebeurt.
+9
walker1
@Ties6210 de meeste 15 jarigen kunnen nog niet eens veilig fietsen 😂
jippe
@Ties6210 ongelukken kunnen bij iedereen gebeuren, dus als je 15 bent betekent het niet dat je het beste kan rijden van allemaal en nooit ergens tegen op zou kunnen rijden 😉
ZetorTwente
@jippe Ongelukken overkump de bestn
+1
Fordje4600
@Ties6210 er gebeurd genoeg op 15 jarige leeftijd en er zit verschil tussen iemand met een verstand van 0 en 100
Ties6210
@Fordje4600 nou ik zit op havo
+1
SJB533
@Ties6210
Dat zegt helemaal niets...
Fordje4600
@Ties6210 dat zegt niks in zit ook op havo
+2
jd user
In elk beroep brengen er af toe risico's met zich mee ,waar we met zn allen niets aan kunnen doen.Door niets te gaan doen ,komen we ook niet ver mee.Soms moet er een risico worden afgewogen om datgene te kunnen bewerken en afwerken.Dat is in ieder vak zó.

En tegenwoordig moet je je zó verzekeren dat je geen geld meer over mag houden ,om van te kunnen leven.Kijk maar naar de arbo verzekering die jaarlijks omhoog klimt.En alles is gekoppeld aan belasting.

Hoe je het ook wend of keerd.Zolang het goed gaat is er niets aan de hand.Maar o wee dat er iets om de hoek komt kijken wat niet in de haak is ,dan ben je de "sjaak".

Tegenwoordig hebben we geen keuzes meer.Die worden ons opgelegd en met dwangmatig beleidvriendelijk doch dringend voorgeleid .
Verzeker je de boel niet ,dan mag je betalen bij ernstige ongevallen.
Verzeker je wel ....dan is de duur betaalde premie jou overlevingskans om verder te gaan bij schade.En dan wel in de kleine lettertjes......de voorwaarden onder welke en wat voor omstandigheden er uitgekeerd gaat worden.

Maar ja.....we hebben geen keus hè?......
Ties6210
Ik ben blij dat iedereen hier een eigen menig heeft en zo is iedereen een apart persoon en daar bij bewandelt iedereen zijn eigen weg en daarom leert iedereen tractor rijden op een ander moment de ene vroeg de andere laat de een maakt veel stuklen en de ander weer niet
inter fan
Mooiste zou zijn als de staat weer gewoon gaat functioneren als verzekeraar, is het ook geen bedrijf meer wat is gericht op het maken van winst.
Tevens kan iedereen iets overkomen, maakt niet uit hoeveel uur je al op een trekker gereden heb, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Dat je niet voor je middelbare school mag rijden vindt ik dan wel weer een argument van niks, waar moet je het dan leren? Je zal toch een aantal uren moeten maken om jezelf te verbeteren.
JanWillem_MTD
Dat is zo maar ik rijd thuis ook met de vrachtwagen en ook soms over de weg maar ik vind dat sws op eigen risico als je gaat rijden onder de 18.
walker1
@JanWillem_MTD Ja, zal wel op eigen risico zijn, maar heb jij dan een paar miljoen op de bank staan voor het geval je toch een ongeval veroorzaakt en daardoor iemand blijvend invalide raakt?
Van mij mag iedereen op eigen risico doen wat ze maar willen, mits ze ook in staat zijn alle schades te vergoeden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
49
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN