Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Als je weg rijdt dan stottert hij.

Ik heb een fordson super dexta en die rijdt altijd stoteret weg als ik het pendaal op laat komen.Nu heb ik hem gesplitst voor de oliekering en nu zag ik .
dat de vingers van de koppeling niet gelijk staan. kan dat daar aan liggen.??

Deel dit topic

Reacties

jammermaarhelaas
Waarschijnlijk bedoel je dat bij wegrijden de koppeling ineens aangrijpt, dat je haast niet kunt doseren?
Dit kon wel eens komen door olie wat vanuit de versnellingsbak via de prise as op de koppelingsplaat terecht komt waardoor de hele plaat vol olie komt te zitten. Dit is eenvoudig te controleren nu je hem toch doormidden hebt, als dit zo is dan is de oplossing een nieuwe koppelingsplaat en nieuwe kering(en) op de price as. Je kunt dan de achterste krukaskeering, druklager en toplager ook meteen nakijken/vervangen. Kijk ook even naar de staat van de eventueel aanwezige 2e koppelingsplaat, die van de aftakas.
Die ongelijk staande vingers is ook niet hoe het hoort. Dat kun je dan meteen mee afstellen.
selectford
@jammermaarhelaas het zijn de vingers van het rijden
jammermaarhelaas
@selectford

Ik ben niet thuis in het afstellen daarvan, maar het lijkt me zeker niet zoals het hoort wanneer er veel verschil op zit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden koppeling en afspelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN