Van welk merk en welk type is deze schudder

Hallo allemaal,

Wij hebben deze schudder al tijden in bezit alleen merk en type zijn ons onbekend, weet iemand wat voor schudder het is?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

john farmer
Vicon. Type weet ik niet.
walker1
PZ Fanex misschien?
deerejohn
Nee is een vicon meen een rs 510 onderdelen zijn hetzelfde dan een pz
SJB533
@deerejohn en waarom geen PZ Fanex?
hobbyboer
[quote="@SJB533" p="1330922"]@deerejohn en waarom geen PZ Fanex?
Reageer @SJB533
@deerejohn

Ik ben ook wel nieuwsgierig waar je dat aan ziet. Mijn eerste gok was ook PZ, maar ken de exacte jaartallen ook niet uit mijn hoofd
jammermaarhelaas
@SJB533

Bij mijn weten verkocht PZ hem alleen met luchtbanden, en Vicon verkocht hem met glijsloffen. Vandaar dat hij te herkennen is als een Vicon.

Werk hier zelf al sinds 1985 met een Fanex 500. De afschermbeugel eens gelast, 2 lagers vervangen op de aandrijfassen in de buitenste elementen, een paar keer een droge band vervangen en een kruiwagen vol tanden. Verder handig schuddertje.

Schud persoonlijk altijd op de topstang (tandhoogte instellen), werkt prima.
deerejohn
Kun je gewoon bij kramp bestellen
hobbyboer
@JohnDeere5085 Regel je de hoogte van de tanden met de hef?
JohnDeere5085
@hobbyboer Nee, door de topstang in uit of uit te draairm regel je de hoogte van de tanden
hobbyboer
@JohnDeere5085 Zo ben ik dat ook gewend, ik zag alleen op je foto de bevestigingspunten van de hef omhoog staan, vandaar mijn vraag.

Het is wel mogelijk om het met de hef te doen i.c.m. de topstang in het sleufgat, maar dat zie ik weinig. Heb dat misschien 1x gezien op een demo, ging wel goed.
Wimsumar
Beste JohnDeere5085: Dit is een schudder uit de KVERNELAND-stal. D.w.z., er werden meerder merkstickers opgeplakt. (P.Z. of Vicon).
De schudder op jouw foto werd als type "SPIDER" (vanwege de glijsloffen i.p.v. bandjes) door Vicon op de markt gebracht. Officieel: Vico RS 510D.

kvgportal.com/W_global/Media/….PDF

Onverlaten noemden 'm ook wel FANEX. 😉

tractorfan.nl/picture/373704/
jaap-paulusma
@Wimsumar we moeten maar eens een bakje doen, je weet nog meer als mij.
ben nieuwsgierig hoeveel ik nog kan bijleren
deerejohn
Klopt helemaal wim heb er jaren mee geschud heb nu 2 fanex730 schudders die zijn hetzelfde kwa onderdelen gaan eik nooit kapot als je nergens tegen aan rijdt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN