Gezocht: Ik zoek de afmetingen kogeltje voor glijschotel PZ 135 of liever nog kogeltje zelf.

Bij het demonteren van de glijschotel van mijn cyclomaaier PZ 135 is het kogeltje dat dient om de glijschotel op zijn plaats te houden verdwenen. Om aan een nieuw kogeltje te komen moet ik de afmetingen kennen. Liever nog zou ik zo een kogeltje willen kopen. Wie weet wat en waar?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Divaicha: Op de onderdelentekening staat geen kogeltje. Alleen een borgboutje. (Nr. 7 op pagina 20)

tip1.tractorfan.nl/pdf/…
divaicha
@Wimsumar Beste, bedankt voor je vlugge reactie, maar in mijn PZ zit er wel degelijk nog een kogeltje om de glijschotel op zijn plaats te houden, dit kogeltje wordt door het borgboutje bij het indraaien op zijn plaats gebracht zodat de schotel er niet af valt. Bij het schema op kramp.com/shop-be/nl/… zie je onder het nummer 39 zulk een kogeltje.
Wimsumar
Beste Divaicha:

Quote Reactie van @divaicha:
nummer 39

Ook op de "Kramp"-afbeelding staat geen kogeltje!
Onderdeelnummer 7 is de borgbout.
Nummer 39 is een rubberring.
Nummer 3 is de steunschotel. (Let op: Het stipje op de rand van de steunschotel zou je kunnen aanzien voor een kogeltje, maar als je de tekening uitvergroot is te zien dat het een markeringstipje is voor de onderdeelnummers).

Het borgkogeltje wat je bedoelt (logisch natuurlijk dat deze weldegelijk aanwezig is, anders is de steunschotel niet vast te zetten) zal een "vast" onderdeel van de steunschotel zijn (niet te vervangen). Waarschijnlijk is het bij de demontage teruggedrukt waardoor je hem niet ziet.
Mocht het kogeltje eruitgevallen zijn (doordat kogeltje en gat deels weggeroest zijn), dan is de schotel in geheel waarschijnlijk ook slecht. Je zou met een schuifmaat het gaatje kunnen meten.
De zeer oude steunschotel die ik als putdeksel liggen heb heeft een kogeltje van +/_ 10 mm (schaal 1-op-het-oog)
divaicha
@Wimsumar Bedankt alweer voor je vlugge reactie. Ik heb bij de sloper een kogeltje van 9mm gehaald en de schotel terug gemonteerd. Heeft wel wat speling maar is verholpen. Bij gelegenheid toch nog eens proberen met eentje van 10 mm of meer.
In elk geval, ik weet mij te helpen. Nogmaals dank voor u zeer gewaardeerde hulp.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN