Illustratie van:

Deutz D3006 - Handgas schiet terug/blijft niet hangen

Beste TF-ers,
Wij hebben laatst de oude Deutz d3006 van mijn opa gerestaureerd en voor zo lang ik weet werkte het handgas al niet meer, als je dat naar beneden haalde schoot het gewoon weer terug, het bleef dus niet hangen. Nou heb ik tijdens het restaureren een ruberen ringetje zien vallen en ik zou sweren at het onder het dashboard vandaan kwam, kan het zijn dat dit van het handgas gevallen is? Zo ja, kan iemand mij vertellen waar dit hoort? Ik bestel liever een nieuw rubertje van 10 euro dan een compleet nieuw handgas van 125 euro.
MVG Meint

Deel dit topic

Reacties

deutz-d3006
Heb nu zelf een hooipers gekocht en een blokje tussen de pook van het handgas en het dasboard werk ook wel weer, maar goed is anders.
goeiedag eem
@deutz-d3006 plaats even een foto van het dashbord, er kunnen namelijk 2 types handgas op zitten, bij de eerste serie van 68 tot volgens mij 72 zat het anders dan bij de latere serie
Fendt926Driver
Zo uit het hoofd zit de stang van het handgas tot onder het dashbord en komt die ter hoogte van de remmen op een grote moer uit. Daar zit normaal een plastic ring onder die de wrijving creeert zodat het handgas blijft staan.
dus rechts naast de trekker staand kijken of er iets beweegt ter hoogte van de rempedalen als je het handgas beweegt en dat dan iets strakker aandraaien.
casejxu
Om de hendel hoort Ook een ring te zitten in je dashboard....
weurding
@casejxu dat is alleen zo bij het plaatstalen dashboard vanaf 1971, de oude aluminium is anders
deutz-d3006
@weurding het is het eerste type handgas, de trekker is van 1969
oldtimer-trekker.nl/product/…
deutz-d3006

(klik om te vergroten)

Handgas deutz d3006
weurding
@deutz-d3006 volgens mij moet dat gedeelte ook soepel gaan en kun je onderin bij de stang op je foto zoals fendtdriver zegt de stroefheid afstellen, maar eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit los gehad
deutz-d3006
@Fendt926Driver er zit bij ons onder de stang van het handgas geen bouw, er zit ook geen schroefdraad op, wij hebben hem toen met ringetjes opgevuld, omdat de stang niet meer in het handgasgedeelte bleef hangen.

(klik om te vergroten)

Blok deutz d3006

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D3006 en hebben de trefwoorden deutz , handgas , rubber en 06 serie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
9